»» ««

Új búvárbiztosítás

(Hirdetés)

A rugalmas feltételeket biztosító OCTOPUS búvárbiztosításról kérdeztük a Sportbiztosítás.net Kft. szakemberét.

- Mikor alakult a cég, milyen szakmai háttérrel?
Maga a cég 2008-ban alakult, de 2010-ben kezdett el a sportbiztosítással, mint speciális szakággal foglalkozni, és ekkor lett a vállalkozás neve Sportbiztosítás.net Kft. Szakmai hátterében Magyarország egyik vezető hitel és biztosításközvetítő cége és leányvállalatai állnak, melyek biztosítják az internetes hátteret, mint web fejlesztő és szolgáltató és emellett a biztosítási hátteret, mint biztosítási szakemberek és biztosítási szakember képző akkreditált szerv.
A biztosítókkal történt hosszas tárgyalásokat követve a Groupama Garancia Biztosítót választottuk, hogy biztosítási termékink mögé álljon. Igen, az általunk szolgáltatott biztosítási termékek a Sportbiztosítás.net Kft és a Biztosító közös termékei, csak cégünkön keresztül értékesíthetők.

- Milyen célokkal kezdtétek el a biztosítási konstrukció tervezését?
A tulajdonosi kör gyerekkora óta a sport szerelmese, szinte minden általunk biztosított sportág aktív élvezője. A legfőbb cél a szakmai tapasztalat és hobbi összekötése, hogy minden sportoló a lehető legnagyobb biztonságban élvezhesse a sportolás által nyújtott élvezetek perceit, a sportolással foglalkozó szakemberekkel együtt. Ez idáig nem volt tudomásunk ilyen összefogott és széles körű, e területen működő vállalkozásról, főképp nem egy ilyen gyorsan és könnyen használható online felületre épülő oldalról. Legfőbb célkitűzésünk volt, hogy minden sportbiztosítási termékünk mögé szakmailag ismert/elismert szövetséget, egyesületet, klubot, sportolót "állítsunk" és segítségével fejlesszük a termékeket. Hiszen a specialitásokat ők ismerik.

- Mik a fő irányzatok a sportbiztosításon belül, melyik sportokra lehet kötni?
A sportbiztositas.net weboldalon 2010 őszén lehetett az első biztosításokat megkötni. Egy külön megállapodás keretében cégünk egy speciális termékünkel biztosította a BUDAPEST-BAMAKO RALLY résztvevőit.
Mivel a téli szezon a küszöbön állt, így párhuzamosan a rallyval, sí biztosítással és snowboardbiztosítással kezdtük meg működésünket. Itt kiemelném, hogy az egyes sportágakra szabott biztosításokba megpróbáltunk belevinni valami pluszt, így például Magyarországon talán egyedüliként biztosítottunk a sípályán kívüli sporttevékenységet.
Ide tartozik a freeride síelés/snowboardozás, túrasízés, hótalpas túrák, de biztosítottunk alaszkai helikopteres síelést is. Természetesen elmaradhatatlan volt, hogy azokra is gondoljunk, akik csak elkísérik a síelni vagy búvárkodni vágyókat így párhuzamosan a sí biztosítással az általános utasbiztosítási termék is a piacra került.

A téli szezonban ültünk le először a Magyar Búvár Szakszövetséggel, hogy segítségüket kérjük egy búvárbiztosítás kidolgozásában. Mind a Szövetség, mind a biztosító társaság, mind pedig a Sportbiztosítás.net Kft. nagyon aprólékosan dolgozott a termékrészleteinek kitalálásakor. Első bemutatóját a decemberi MBSZ által szervezett előadáson láthattátok, ahol is - legalábbis szerintünk - jó fogadtatásra talált.
Több kérdést is feltettek a résztvevők és mi minden kérdésre pozitívan válaszolhattunk, tehát jól dolgoztunk. Gondoltunk a merülés vezetőkre és a búvároktatókra is, számukra is kínálunk szakmai felelősségbiztosítási terméket, mely egy év időtartamra szól. A következő fontos állomás a speciális vízi sportok biztosításának a kidolgozása volt. Ez a termékcsoport a Wild Water névre hallgat és a lehető legszélesebb körben biztosítja azokat, akik a vízi sportok szerelmesei. Vadvízi kajak-kenu, rafting, kitsurf, windsurf, canyoning, hydrospeed, wakeboard, vízisí, windsurf, hullámlovaglás, tengeri kajak, vitorlázás, jetski...stb. Itt is, csakúgy, mint a búvárbiztosításnál szakmai szervezeteket kértünk fel segítségnek (Vadvízi Túráztatók Országos Szövetsége, International Raft Federation).

- Működnek-e a konstrukciók utasbiztosításként is?
Természetesen, hiszen minden termékünk alapköve egy általános utasbiztosítás, erre épülnek rá a specialitások. Azaz egy OCTOPUS búvárbiztosítás nem más, mint egy utasbiztosítás az utazás teljes tartamára, úgy, hogy közben a búvárkodást és a vele járó esetleges károkat (reméljük senkinek nem lesz) fedezi a limitek erejéig.

- Milyen időtartamra lehet kötni a biztosításokat?
Akár egy napra is lehet biztosítást kötni, de - más biztosítókkal ellentétben - meg lehet kötni 365 napra is, nincs limitálva a kint tartózkodás 60-90 napban. Sőt, ha valaki kint léte során úgy dönt, hogy tovább szeretne maradni, ennek sincs akadálya.

- Lehet-e online kötni a biztosítást, milyen módon (kártyával, utalással, kötvényt letöltve, stb.)
Véleményünk szerint egyre inkább az internet világa felé orientálódunk - ezt nektek nem kell mondani - a téli szezon tapasztalata is azt mutatta, hogy az online kötések száma sokkal magasabb volt (akár ami oldalunkon, akár a viszonteladói felületeken), mint a viszonteladóknál kötött, készpénzben fizetett kötések száma. Az emberek sokkal jobban szeretnek az otthon biztonságából biztosítást vásárolni, mint elmenni egy boltba, biztosítóba vagy alkusz céghez és ott időt pocsékolni.
Azok számára, akiknek nincs megfelelő bankkártyája vagy félnek az online fizetéstől, kialakítottuk az utalásos fizetési módot. A fizetés e formáját választva a kötés végén egy "díjbekérőt" kap az ügyfél, amin szerepel minden olyan adat amivel a biztosítás díját befizetheti bármely OTP fiókban. A viszonteladók számár nyitva áll a "készpénzes" fizetési mód, ami egy késleltetett fizetést jelent. Tehát, ha adott hónap elején megköti az ügyfelei számára a biztosítást, azt elég a következő hónap 5-ig kifizetni cégünknek, ráadásul csak a nettó díjat kérjük el, a jutalék a partnernél marad. Minden tranzakciónál, melynél a biztosítás díj kifizetésre került, a kötvényt automatikusan, email formájában küldjük az ügyfélnek. Igény esetén azonnal, vagy a "szerződéseim" menüpont alól bármikor letölthető, kinyomtatható a későbbiekben is.

- Mennyire bonyolult a kötő felület, milyen adatokra van szükség?
A búvárbiztosításokat öt lépésből, négy adattal lehet megkötni. Tapasztalatunk szerint ez nem tart tovább, mint pár perc. A szükséges adatok: Név-Születési idő-Lakcím. A negyedik adat a búvároktatási rendszer kiválasztása, de ezt legördülő mezőből kell kiválasztani.

- Hányféle szolgáltatási csomag közül választhatnak a búvárok?
Biztosításainknál kétféle csomag közül lehet választani, a "komfort" mely 399.-Ft.-/nap/fő áron köthető és a "prémium" csomag, mely 699.-Ft.-/nap/fő áron köthető. A "komfort" és a "prémium" csomag elnevezés vonatkozik a szakmai felelősségbiztosításra is, melynek árairól és szolgáltatásairól itt a divecenter.hu oldalon is tájékozódhatnak az olvasóitok.

- Vannak-e speciálisan a búvárkodáshoz igazított térítések (dekókamra, keresés, búvárfelszerelés elvesztése, stb.)?
Minden olyan szolgáltatást tartalmaz az OCTOPUS búvárbiztosítás, amire szükségetek lehet. Természetesen hiper-bár kamrai kezelést itthon és külföldön egyaránt, ilyen esetekben Dr. Göbl Anna segítségét is kérheti, akár a szerencsétlenül járt búvár, akár az asszisztencia szolgáltató. Búvárfelszerelés biztosítás (lopás, rongálódás), személyi felelősségbiztosítás, keresés-mentés (bármely eszközzel kivitelezhető). Akármilyen merülésről is van szó, a Groupama Garancia Biztosító helyt fog állni, abban az esetben, ha a búvár betartotta a Merülési szabályzatot és a végzettségének megfelelő szituációban érte a baleset. Tehát legyen szó roncsmerülésről, kevert gázas merülésről vagy zárt térben végrehajtott merülésről az OCTOPUS búvárbiztosítás segítségére lesz, ha bajba került.

- A világ minden országára kiterjed-e a védelem, a régióktól függően milyen felárak vannak?
Európán belül az alapdíjat kell megfizetni, Európán kívül 50% felárat, míg az USA és Kanada esetében 100%-os felárat kell fizetni. Az OCTOPUS búvárbiztosításnál nem kell felárat fizetni az alábbi országokra: Törökország, Oroszország teljes területe, Egyiptom, Ciprus, Tunézia, Marokkó, ezen országokba utazás alapáras szolgáltatásnak minősül.

- Van-e magyar nyelvű 0-24 órás asszisztencia?
Természetesen van. Európa egyik vezető asszisztencia szolgáltatója a Europ-Assistance látja el az éjjel-nappal működő diszpécser szolgálatot. Nekik már meglehetősen nagy rutinjuk van búvárbalesetekkel kapcsolatban, hiszen már más búvárbiztosításnak is látnak el szolgálatot. Rajtuk kívül a termékekkel kapcsolatban hívható a Groupama Garancia Tele Center vonala, sőt kollégánk is tud felvilágosítást adni. Mivel fontosnak tartjuk a személyes kapcsolattartás lehetőségét, így munkatársunk telefonon a nap 24 órájában az ügyfelek rendelkezésére áll.

- Milyen partnereitek vannak, kik garantálják azt, hogy a biztosítás minden körülmények között betöltse funkcióját?
A már előbb említett Europ-Assistance lehet garancia arra, hogy mindenki a legmagasabb fokú segítséget és legprofibb szolgáltatást kapja, természetesen mindezt a lehető leggyorsabban.
Partnerbiztosítónk a Groupama-Garancia Biztosító Zrt. 2009 április elején a francia érdekeltségű Groupama és az OTP Garancia egyesüléséből alakult meg. Jelenleg a magyar biztosítási piac harmadik legnagyobb szereplőjeként tartják számon.
Ebben a Biztosítóban találtuk meg azt a partnert, aki rendkívüli elkötelezettséget mutatott a sportbiztosítások iránt és magas fokú együttműködési hajlamot a termékek kidolgozásában.

- Vannak-e különleges ajánlatok a búvárok számára (pl. nem feláras régiók)?
A feljebb már említett régióknál nem kell Európán kívüli felárat fizetni és már nyolc éves kortól lehet kötni az OCTOPUS búvárbiztosítást.

- Milyen további fejlesztési tervek vannak (új konstrukciók, stb.)?
Nagyon sok tervünk van. Rengeteg olyan lehetőséget látunk, amit még egyetlen biztosító sem ismert fel, de erről most nem mondanék többet. Ami publikusabb, hogy a búvárbázisok számára szeretnénk a jövőben bázisbiztosítást kifejleszteni, illetve búvároktatók számára olyan konstrukciót, ahol az oktató biztosítása fedezi a tanulók esetleges balesetét is. A közeljövőben kidolgozásra kerül a barlangi búvárbiztosítás is.

Vásárhelyi Balázs
Sportbiztosítás.net Kft


Kapcsolódó link: A Sportbiztosítás.net Kft. által kínált biztosítások, online kötési lehetőséggel


Merülőhelyek

Tiran, Gordon Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajok korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés