»» ««

Tragédiákkal induló szezon

Külföld

A már eddig is több emberéletet követelő ausztriai Attersee ezen a tavaszon három búvár utolsó merülésének lett a színhelye.

AtterseeA nagy és igen mély hegyi tó nem csak a kedvtelési búvárokat vonzza, de technikai búvárok is hajtanak itt végre mélymerüléseket. Ez év áprilisában két szlovákiai búvár indult el 105 méteres mélységbe. Már emelkedés közben, 56 méteres mélységben a 46 esztendős Peter Kundis elvesztette eszméletét. Társa, a 36 éves Hodúr Zoltán pánikba esett, és a dekompresszióhoz szükségesnél sokkal gyorsabban úszott a felszínre.

Cseh búvárok vették észre a búvárt, akit a partra vittek, és oxigénes elsősegélyt nyújtottak, majd a sérültet mentőhelikopterrel a legközelebbi dekompressziós kamrába vitték Bajorországba. Sajnos a kezelés nem járt sikerrel, a fiatal búvár a kórházban elhunyt. Társának keresését fel kellett függeszteni. Egyelőre rejtély, mi okozta a kettős tragédiát, hiszen a búvárok mind a ketten felkészült, tapasztalt búvárok voltak, akik kellő képzettséggel és felszereléssel indultak a mélybe.

Május 21-én egy német búvár vesztette életét a tóban, és az esetben az is elgondolkodtató, hogy még a merülőhely is ugyanaz volt mint a szlovákiai búvárok tragédiájánál, a Fekete híd. Egy 35 éves férfi került bajba a víz alatt, vele merülő társa megpróbált segíteni rajta, ám nem sikerült. Maga a segíteni próbáló, 43 éves búvár is megsérült, őt a szlovákiai búvárhoz hasonlóan a bajorországi dekókamrába vitték kezelésre. A már nem először előforduló tragédiák miatt felvetődött, hogy ezt a merülőhelyet esetleg le kellene zárni a búvárok elől.

[ tauchen.nullzeit.at ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 16. Jules 2008 jún 03. 16:35  
A cikk címét nem adtad meg, csak a weboldalt... Sajna két hír is volt erről.
 15. elche 2008 jún 03. 16:08  
Na tessék, én naivan azt hittem, hogy a forrás megjelölése, és az alaplink beszúrása elég... Mellesleg sajnos nem szerencsés direkt a cikkre linkelni, mert elég gyakran eltűnik egy idő után onnan az anyag. Maga a weboldal viszont meg szokott maradni, még ha megváltozott struktúrával is. Egyébként mind a két hírből dolgoztam ebben az esetben.
 14. Jules 2008 jún 03. 16:00  
Nem egy cikket olvastunk - tessék pontosan belinkelni... Én ezt olvastam: Attersee: Erneut tödlicher Tauchunfall

Te pedig ezt fordítottad:

Zwei Tote bei Tauchunfall am Attersee

 13. elche 2008 jún 03. 15:20  
Erre a mondatra gondoltam: "Plötzlich war nichts mehr wie geplant. Der jüngere Taucher war geschockt und geriet offenbar in Panik. Er stieg viel zu schnell auf."
 12. Bunny 2008 jún 03. 15:15  
Ezek után pláne érdekes lehet, hogy mi történt. Már ha kiderül, és nem a magyaros szokásrend szerint eltussolásra kerül az ügy :(
A további 11 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés