»» ««
Edka hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1154. Edka Ugrás 2008 jún 11. 21:59  
dupla, mondom DUPLA palackkal simán le lehetne csúszni rajta és potty... Tényleg túlbonyolítod :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6406. Edka Ugrás 2008 jún 11. 21:54  
Thomas ... akkor a következő kvííízkérdésem van, csak neköd (Luci te is jáchaccc): mennyi idő alatt ér a napsugár a Földre? 5 perced van válaszolni (vagy ez sok?) :-)
(Nyuszi, ez búváros kérdés, mer' a vizet is süti a nap, oszt nagyon köll tunni ezt.)
6404. Edka Ugrás 2008 jún 11. 21:47  
Atyavilág, testvére vagy a Lucinak, vagy rokona, vagy csak közeli ösmerőse? Ti ketten mindenre tugggyátok a választ??? :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1147. Edka Ugrás 2008 jún 11. 21:41  
na neee, a meztelen csigáimnak is sok merülése van (van aki persze a sörhalált választja), én is kérek nekik kártyát. Van köztük egy DM jelölt is, az már többször kijött a partra, akarom mondani a tejfölös pohár szélére. Levettem a maszkját és visszalöktem még gyakorolni....De a túlélőknek járna a kártya!!!
1143. Edka Ugrás 2008 jún 11. 21:37  
Igaz, kezdő koromban lelkesedtem, de nem a túravezetőért (aki oktató is volt), hanem a búvárkodásért. Az azért csak feltűnt nekem is, hogy 10 merüléssel - miután azt mondta vigyáz rám és segít, csak menjek nyugodtan a hajós szafarira (persze el kellett adni a maradék helyet) - a 3. hajós merülésemkor miért is visznek le 40 méterre falat nézni, alattunk pár száz méterrel? Naná, hogy a guide oktopuszán csüngve jöttem ki.
Szerintem kezdőként is látod a hibákat, csak nem tudod (én legalábbis) hogyan reagálj, mit tehetsz és mit nem. Persze, mondhatja bárki, hogy megtanultad, akkor tartsd be a 18 métert és a többit. De ha a hajón az oktató-túravezető mást mond és más owd-sek is lemennek 25 merüléssel, akkor könnyen érezheted magad tutyimutyinak, a papírhoz mereven ragaszkodónak. Azt is meg kell tanulni, nekem legalábbis ez is feladat volt, hogy ÉN vagyok felelős magamért, bárki bármit mond, nekem kell észen lennem, ellenőriznem magam, és odafigyelnem arra ami fontos. Ebben nagyon sokat tanultam abból, ahogy mások viselkedtek a hajón, ahogy pl. a zarabdémon összevitatkozott valakivel ugyanezen az úton, aki nem hagyott békén, mikor ki akartam hagyni egy merülést és erőltetett. Jól beolvasott neki, hogy hagyjon békén, ha nem akar menni ne szívózzon stb. - és bizony álmélkodva néztem, és nagyobb hatással volt rám, és többet tanultam belőle, és tőle, mint az ott lévő oktatótól.
És igazad van abban is, hogy pár évvel később, csak még jobban meg vagyok döbbenve, hogy ő milyen felelőtlen volt, én meg milyen hülye.
1127. Edka Ugrás 2008 jún 11. 18:52  
...aki elhiszi nem valószínű, hogy a DC-t olvasgatja....
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4671. Edka Ugrás 2008 jún 11. 18:51  
Atyagatya! Mit fizetött neköd??? Csak úgy bele a képibe jól mögmonttad neki, hogy teccött? Brrrr...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
45. Edka Ugrás 2008 jún 11. 18:48  
Hát most megfogtál, megvan, el is kezdtem nézni, de elaludtam rajta, így óvott meg az ég a brutál jelenettől, na majd végignézem... bár sok kedvem nincs hozzá :-)
44. Edka Ugrás 2008 jún 11. 18:46  
ez így van, hiszen kerámiakészítő szaki (is) vagyok, akár szélesszájú, korongolt és egyéb edényeket is tudok készíteni, tehát a 'köcsögforrás" stimmel :-)), de te, aki csak úgy pórén, csurdén vagy köcsög, és a nagy kövér szőrös hasad szétcsorog rajtad, és a szőrös macskaképeddel csak natúr köcsög vagy, tán még nem is korongolt, csak olyan hurkából összetákolt, te pezsegsz nekem kicsi plussz? :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4667. Edka Ugrás 2008 jún 11. 16:05  
jaaaj, ne, helyesen: elegöm van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na azér'
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
40. Edka Ugrás 2008 jún 11. 15:55  
az idézeteknél tessék megjelölni a forrást is, azaz szerénységemet :-)
De mi is ez a cápaagyonverős, ne izélj mán, ezt csinálták a korongolt agyagedényék? Ez aztán nem tűnik hallomásból sem tudományos kísérletnek. Tán kiváncsiak voltak könnyezik-e szegény pára a durungok alatt??
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6391. Edka Ugrás 2008 jún 10. 19:21  
ezt a 6387. hsz-re küttem volna ha el nem ....
6390. Edka Ugrás 2008 jún 10. 19:20  
Gizában körülkerítve???? Na ne izélj már, 1 éve még sömmi nem volt, annyit taperoltad a köveket, amennyit akartad, akár gyíkként mászhattál rajtuk.
Egyébként azt olvastam valahol (persze valami szupertitkos majdnem szakmai helyen), és most jól közzéteszem, hogy iszlám katonák azért őriznek számos piramist és azok környékét, mert olyan írásjelek és ábrák vannak bennük, amiket részben vagy egyáltalán nem fejtettek meg. Amennyi értelmezhető volt mégis belőlük az alapján az derült ki, hogy az egész kronológia, amit az iszlám teremtéstörténethez is igazítottak kicsinyég, hamis, szóval borulna minden ha kiderülne. És persze akkor kiderül, hogy semmi nem úgy volt, és nem akkor. (Indiana Jones most zokog a sarokban, hogy erről, hogy lecsúszott.)  Szóval  komoly vallási kérdésbe torkollott a todomány, oszt innentől kezdve csak a Jóisten (akarom mondani Allah) tuggya mi is arrafelé az igazság :-)))
Ehhez képest meg vagyok döbbenve, hogy már látogatható. Löhet, hogy köll a zsozsi, mert fogynak a turisták?
6389. Edka Ugrás 2008 jún 10. 19:11  
:-)) fidelek ám...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4637. Edka Ugrás 2008 jún 10. 19:07  
Na így már mindjárt más! Különös hangulatot ad a filmnek, hogy Hany már nincs köztünk... Ezt azér' egyszer megkéne merülni! Garf-tours lídör hallod? Iktasd már be legközelebb!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6350. Edka Ugrás 2008 jún 10. 08:16  
Bárcsak ott tartanánk megint, hogy a vámosok vacakolása a legnagyobb gondom :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4623. Edka Ugrás 2008 jún 09. 17:31  
jaja, ösmérem
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-06-09 Utórezgések
2. Edka Ugrás 2008 jún 09. 16:59  
Eddig sokkal vonzóbb volt a Maldív, de bitang nagy áramlások, elsodródások, rossz hírek a bázisokról, Co a palackban, már nincs is olyan nagy kedvem elmenni oda. Marad a jó öreg Vörös. Ott legalább csak mocskos a palack belseje, ecet hiányában azt pálinkával is mög löhet mosni, oszt mindjárt vidám a merülés :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4620. Edka Ugrás 2008 jún 09. 16:56  
Szögedies szpícsben még Hanyi is jáccik. Én már kikoptam belőle, de ha hangulatba hoznak még vissza tudok zökkeni szögediesbe.
Hanyval mi történt, ez engem is érdekel. A filmet nagyon szaggatva játszotta le a gépem, jó volna zökkenőmenetesen látni. De még így is teccött. :-)
El Che, tégöd mög nagyon utállak, az a delfinös videjő, hááát, szögediesen vagy vazsiasan, de kapppd be!!!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6282. Edka Ugrás 2008 jún 05. 11:02  
aha, szia másik Medve
6280. Edka Ugrás 2008 jún 05. 10:53  
Jaj, ne butáskodj! Sokkal jobbat tudok, kiviszed az összes szajrét ölben a reptérre, oszt rápakolod hűvös halomban arra az izére, ami olyan szalagos kotont húz a csomagokra, oszt csinál belőle egy csinos kis picurka kézipoggyászt és dudorászva mégy becsekkolni, lóbálva az apró kis csomagcsát.
6279. Edka Ugrás 2008 jún 05. 10:50  
:-)), jaja, keresek és biztos találok poloskát is, valahol, de mi köze a nemzetbiztonsághoz? (azt tudom, hogy ízre keserű, egy tanárom egyszer mesélte, hogy nyitott szájjal aludt, berepült, ő reflexből megrágta, oszt napokig köpködött, mert kesere vót az istenadta, de nagyon.) És akkor még nem beszéltünk a levéltetűről, kutyabolháról, fénysebességgel közlekedő gilisztákról, meg van egy 5 centis bogár, aki röpköd, de én állítom, hogy a szomszéd nyanya az seprűnyélen, lekicsinyíti magát, oszt úgy oson kertről kertre és csigapetéket szór az égből...
6278. Edka Ugrás 2008 jún 05. 10:42  
atyagatya, az meg mi a szösz??
Te vagy az Mackó, többszörös utitársam a Garf-toursból, akinek szakmája érteni a csigákhoz is, csak eddig lappangott csiga-ügyben?
6270. Edka Ugrás 2008 jún 05. 10:02  
Köszi Luci! Mint haditudósító jelentem, győzelemre állunk, de most amit meghagytak a csigák egy turbóvakond, nem, inkább vérvakond tolja ki a földből. Hát ennek már sosem lesz vége???? Mindennap izgulni kell valamiért? ha másért nem, hogy a nyuszi kimoderál...:-)
6266. Edka Ugrás 2008 jún 05. 08:29  
Off (senki se olvassa el, magánközlemény, de nagyon általános, ezért itt :-) Bunny! Kegyelem!

Luci, megszakértenéd: "A meztelen csigákból nálam is többféle színű található:rozsda,vaj vagy halványzöld. Én írtom mind, az a biztos. Viszont lenne 1 kérdésem: A nővényeim tövében habszerű váladékot találok mostanában. Főleg ahol a csigák is felbukkannak. Ki tudja mi lehet az?" - kérdezi valaki és engem is nagyon érdekel a válasz. Édes Luckó, aggyá' mán választ!
Köszi

On
6251. Edka Ugrás 2008 jún 04. 16:04  
Jaja, sörbefojtották a bánatukat, ki önként, ki kényszerből :-)
Tarcccsad mög a biocsigáidat, hallani sem bírom őket, de nme granulátumaitól cseppfolyóssá váltak, brrr...
A körmérkőzéshez csak szurkolóként csatlakozom, elvtelenül aki éppen vesztésre áll, annak. Úgyhogy most neköd Garf :-))
6240. Edka Ugrás 2008 jún 04. 15:21  
Felajánlanék én, de a csigaháborúban győzelemre állunk (hurrá!!!), alig van már csiga a kertben, a növények meg boldogan feszítik leveleiket a napsugárnak és bimbóznak. Tök idilli. De egyébként is a démonnak mindig igaza van (lefety), szóval nem érdemes vele újjat húzni, de széleskörű szimpátiából kifolyólag én nem tudok állást foglalni ha ők ketten összecsapnának. Hajrá Démon! Hajrá Gárf!  Hajrá Luci, Hajrá Dupla!

Mirci! őszinte részvétem, nagyon sajnállak a kálváriádért, remélem jól alakulnak a dolgok, már amennyire alakulhatnak. A DAN biztosítással próbálkoztál már?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4463. Edka Ugrás 2008 jún 04. 14:30  
Thomas, határozottan utállak!!! Nagyon tetszettek a képek, ezért pukkadjál megfele... A fűrészantennás csiga nagyon bejött, és a karácsonyfaférgek is, meg a többi. Gratula!
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
581. Edka Ugrás 2008 jún 02. 22:56  
Nem, nem az van a képen. Balra billentett fejjel pontosan láccik, hogy egy Húsvét-szigeteki kőből faragott, piszeorrú hupikék törpike áll egy ingatag domboldalon. :-)  
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6190. Edka Ugrás 2008 jún 02. 20:11  
mert a zasszonyok tudják mi a fontos ... a csiga, akiből 100 db van 1 m2-en, na az nem az. :-) Az már a csigavész :-(
6186. Edka Ugrás 2008 jún 02. 17:08  
és mint a zarabdémon óta tudjuk mást is tudnak a csigák :-)
kiváló az ötlet, szabadalmaztatni kéne, rajta Vanek, most meggazdagodhaccc, oszt nincs több gond a hátralévőben...:-)
6183. Edka Ugrás 2008 jún 02. 16:08  
mély tisztelettel adózom az ötletnek, de az a heveny ellenérzés, amit a meztelen csiga kelt úgy általában a humanoidokban, nem kedvez a megvalósításnak, még nem ért meg rá az emberiség....
6181. Edka Ugrás 2008 jún 02. 13:54  
off
köszi, köszi!!!
na de az illetékesek is tudják, hogy háborúban és szerelemben mindent szabad, már pedig ez háború a javából, csigaháború :-))
uff, már mindent tudok hogyan harcoljak, úgyhogy a témát lezártam. :-)
6173. Edka Ugrás 2008 jún 02. 11:02  
off
Nagyon köszönöm!!! Máris intézkedtem beszerzés ügyben, de azt mondták a boltban, hogyha kutya van akkor nem szabad használni, ti hogy oldottátok meg Bobby kutyával? Van valamilyen méreg kihelyezési trükk?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4374. Edka Ugrás 2008 jún 02. 10:32  
szia Zook, én is gratulálok, téllleg csinos kis kép!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6165. Edka Ugrás 2008 jún 02. 10:18  
jaja, népi módszer, tejfölös pohárba félig öntesz ócsó sört és éjjelre leásod a talajba, de úgy hogy 2-3 cm-re kiálljon a pohár pereme, oszt a tetves alkesz csigái jól odagyűlnek a sörszagra, oszt belemerülnek (ezért nem off a téma :-)), aztán meg elbódulnak és jól megfulladnak :-), szerintem elég humánus módszer, de a szétrágott, haldokló növényeket kell megkérdezni, kegyelmezzünk-e a szárazföldi, alkesz csigáknak? Sajnos van számos féle, meztelen (nem a sörivás után lesz az), de a meztelenből is vcan többféle, kövér meg pici szemét - ez is egy külön faj - házas és valami orsós vázban is. Éjjel vívtuk a nagy csiga-csatát, most mi állunk nyerésre, de óránként rajtuk ütni és besegíteni az absztinenseket a sörbe kis csipesszel, igazán komoly harci helyzet.
on :-))
6163. Edka Ugrás 2008 jún 02. 09:25  
Off (bocsi nyuszi, fontos ügy :-))
Luci jelentkezz, help! csiga-téma ügyben légy megint a hősöm!
Annyiban búváros, hogy a vízben is vannak csigák, de sajna a kertben is, rengeteg. Mint házibiológusunk, van-e a sörcsapdán kívül valami recept (monggyuk valami jó kis népies) távol tartani a kis dögöket a kerti virágoktól??? Bárkitől szívesen vennénk segítséget. Csutkára (bocsi arabdémon! :-)) rágták a bársonykát, de lassan semmit nem kímélnek. Kerti búvárok segítsetek!
On
Csak a vízben szeretem a csigákat, de ott nagyon!
6099. Edka Ugrás 2008 máj 24. 20:04  
Jaaaj, de szép is ez a mondat: "Ezt nem tudtam" - mintha hájjal kenegetnének, hogy a zén tengeri hősöm is embörbül van :-))
6036. Edka Ugrás 2008 máj 23. 14:21  
én szívesen csatlakoznék, vicces bocsi ViCC-es kártyát szeretnék, ViCCes merüléseket, ViCCes szabályzatokat, ViCCes búvárkodást. Tagfelvételi kérelmemet ezennel benyújtom, ViCCes feltételeket meghallgatnám! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1055. Edka Ugrás 2008 máj 23. 14:07  
mind így vagyunk ezzel :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6010. Edka Ugrás 2008 máj 23. 11:41  
...és észre sem vetted, hogy 6000? malacod volt :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4206. Edka Ugrás 2008 máj 23. 11:39  
ja, a fekete mög a piros nagyon megy, olyan spanyol(táncos)os
4203. Edka Ugrás 2008 máj 23. 11:31  
...akkor majd én jól kiásom, ne forogjon mán annyit, oszt mélyebbre rakom... vagy jól beleltározom
4201. Edka Ugrás 2008 máj 23. 11:28  
off, (bocsi nyuszi) erről jut eszembe: a nem túl erős agyi kapacitású gyűjteménykezelő hölgyet elküldték a múzeumomban a papírboltba, hogy vegyen fekete alkoholos filcet. Aszongya erre a nemtúlerősagyikapacitású, hogy azt méterre adják ?!? - én csak vonyítva röhögtem, nagyon fájt...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5963. Edka Ugrás 2008 máj 23. 08:05  
vízban, boltben, dzsekiban, békáben, csigáben stb. :-))
5962. Edka Ugrás 2008 máj 23. 08:03  
Naaa, én is akarok rengeteg fekete pöttyöt! Főleg ha Luci nem tuggya mi is az :-)) Bocs Luci, tök jó érzés, hogy van valami amit nem tuccc, hehe. Garf-ra ne számícccs, nem csípi a hideg és sötét helyeket :-)
Megbeszéltük a zurammal, hogy kalandvágyból, de jól elmegyünk Dorogra egyszer, tök izgi egy olyan vízban merülni, ahol lehet, hogy nem látsz semmit. Olyan is van, hogy a computert sem látod??? :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4105. Edka Ugrás 2008 máj 21. 20:23  
jól megtaláltam, mert ügyes vagyok :-), de asszem rendesen utállak a képeidért, a víz alattiak után el is ment a kedvem a fotózástól, pukkadj meg!
4099. Edka Ugrás 2008 máj 21. 20:04  
Zoóóók, a nemo33-ról is van ott fotó, azt is mögnézném, szia
4098. Edka Ugrás 2008 máj 21. 20:04  
Zoóóók, mongyad mög hun találom az oldalad, mögnézném, köszi
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
997. Edka Ugrás 2008 máj 21. 16:23  
Ó a francba miről maradtunk le!!! Igen tényleg jó, mert így a mi utunkat is profin megszervezte, csak Busht elzavarhatta volna Sharmból, hogy rendben hazajöjjünk egy malév géppel, ne evvel a tetű AMC-vel, ahol bunkó nénik riogatják a megfáradt utast.
Sly nagyon jó csákó, csak elrendelték tőlünk, és beugrott egy északi szafarira helyettesíteni.
Én szívesen megyek még vissza. És te? Mégy még vissza?
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Manuelita Coral Garden

Costa Rica, Pacific

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 4-10m

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés