»» ««
azarabdémon hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1853. azarabdémon Ugrás 2007 aug 24. 13:29  
Hátha valakit érdekel (brrrrr...)
http://www.tex.hu/index.asp?page=event&IDevent=7435
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1718. azarabdémon Ugrás 2007 aug 24. 12:45  
Remek ötlet! Így az én kis színtelen csigámból akár színes sasmadár is lehet!
ui. A te nedűdet itatták velem, büszkén, amíg Tefi mézesezett (fotó is van róla, hogy ne legyek túl off a fotózás topikban). Minek az ilyennek finom szilva? Legközelebb szerintem egyenesen nekem küldd, én értékeltem. Címem a szerkesztőségben.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
524. azarabdémon Ugrás 2007 aug 24. 12:12  
Lebuktam... nem olvasok rendesen... majd szólj, ha dolgozat lesz, bepótolok mindent! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1713. azarabdémon Ugrás 2007 aug 24. 12:03  
Én szeretném, ha el che főszerk úr látogatná továbbra is Garf-ékat, ugyanis el che szilvapálinkája volt az egyetlen valamirevaló pálinka a zanati teraszon...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1842. azarabdémon Ugrás 2007 aug 24. 11:29  
" Az öreg és fázós én vagyok. "
Így van. Öreg vagy és háklis.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
521. azarabdémon Ugrás 2007 aug 24. 11:23  
Nálam a Víz alatti fotózás és videózás számlálója tart az 524dik új hozzászólásnál.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
208. azarabdémon Ugrás 2007 aug 23. 16:56  
Szia! Érdekes a történeted, minnnyá' elolvasom még egyszer. Egy apróság jutott eszembe: Egy (haladó) búvárral merültem egyszer Rovinjban, roncson. ő már volt előtte többször is nagyobb mélységben, így nem gondoltam, hogy gondot okoz neki a mélység. Ereszkedtünk le a kötélen, és ahogy közeledtünk a roncshoz, egyre gyakrabban nézett rám, majd bemutatott egy "Fel!" jelet, és gyorsabb tempóban elkezdett felfele jönni. Rövid emelkedés után kicsit megállt, megint nekifutottunk, aztán végérvényesen feljöttünk. Elmondása szerint nem a nitrogén volt az oka,  hanem az, hogy életében akkor látott először hajóroncsot, és ez rendesen kisokkolta (persze, a nitrogén mellett).
Tanulságos volt, mert sosem gondoltam rá előtte, hogy ez is probléma okozója lehet.
198. azarabdémon Ugrás 2007 aug 23. 10:36  
Szia bunny,
ne aggódj Garf beszólásáért. Amíg kora alapján az apám lehetne, de esze alapján a fiam se, addig hadd kompenzáljon úgy, ahogy tud.
159. azarabdémon Ugrás 2007 aug 22. 17:10  
Adrián történt, roncsmerülés alkalmával. Első merülésünk volt aznap (előtte való nap is merültünk egyet). Sűrített levegős merülés volt, 32 m max mélység, jóval a dekohatár feletti értékekkel. A komputer egyszer sem jelzett deco-stopot. Felfelé is nagyon lassan haladtam, megálltam a kötél mellett először 8-on, aztán 5-ön, aztán 3-on. A hajón az átöltözés után kezdtem határozottan rosszul lenni. Szemem előtt fényes csillagok táncoltak, a légzésem nem volt nehéz, de szúrós. Nagyon szédültem, fájt a combom. Szóltam a DM-nek, lefeküdtem a kapitányi heverőn (ah, VIP!) és oxigént kaptam. Nem emlékszem már, mennyi ideig feküdtem. A local DM-nek odaadtam a komputeremet, kerek szemmel nézegette, hogy ez biztos nem dekobetegség, hanem ungarische vírusch, de azért jobb az oxigén, sicher was sicher. (én meg ugye ránctalanodok a friss oxigéntől, mint dzsekszon). Kicsit besz.rtam az esettől, és nem is merültem sem aznap sem másnap.
Mivel ez egyetlen egyszer történt meg, nem tulajdonítottam olyan nagy jelentőséget neki, és nem mentem orvoshoz.
Kb egy évre rá egyiptomi szafarin hajnali deep-dive volt: 41 m-en cápanézegetés, merülési profilomat tanítani kellene, gyönyörű emelkedés, 10 méteren molyolás, aztán 5 méteren is, - a Suunto sosem írt ki a biztonsági megállón kívül semmit. A dekken feküdtem már, amikor ugyanez rámtört: éles légzés, csillagok, és még csak felkelni sem tudtam, annyira szédültem. A fenekem alatt a combjaimon oldalt kívülről a képeken sokat látott márványbőr. Szóltam a guide-nak, kaptam oxigént (ilyenkor elkerülhetetlen, hogy a csapat egy kisebb része úgy nézett rám, mint a véres rongyra). Ismét csak értetlenkedés, hisz a többiek mélyebben is voltak, és belecsúsztak a dekóba is.
Mi volt a hiba? Máig bizonytalan vagyok. Nem ittam elég folyadékot? Lehet, pedig az egyiptomi clearwater tankok felét én iszom ki. Lehet, hogy fogékonyabb lettem valami ok miatt a nitrogénelnyelésre, mint eddig? (Közepesen sportos vagyok, közepesen egészségesen élek, nem dohányzom, magasságomhoz képest sem vagyok kövér, közepes stressznek vagyok kitéve és a budapesti levegőt szívom. Semmilyen behatás /trauma/ nem ért az esetek előtt.)
Idén, ha tehettem, csak nitrox-szal merültem - egyelőre nem ismétlődött meg az eset.
Estelge ha tudtok másról is, aki teljesen szabályos merülések ellenére dekótüneteket produkál, írjátok le, hátha rájövök, mitől volt az egész.
Nekem egyelőre az a tanulság ezekből, hogy ha van rá mód, mindig nitroxot töltetek, és rosszullét esetén nem szégyellek oxigént kérni.
146. azarabdémon Ugrás 2007 aug 22. 14:59  
Szerintem hosszabbítja is és veszélyesebbé is teszi, hisz további buborékelnyelődésnek teszem ki magam, még a nagyon sekély merülésnél is.
142. azarabdémon Ugrás 2007 aug 22. 14:48  
Szia!
Hozzászólásomban azzal kezdtem, hogy megköszöntem, hogy leírta ide a történetet, mint ahogy a történetéhez hozzászólók is már mind írtak előtte sajátot.
Azonban itt éppen az lenne a lényeg, hogy megállapítsuk, hogy mi volt az a pont (ok), ahol el lett szúrva.
Ennek elemzésekor és az ezen való vitán szerintem többen nagyon hasznos infokat adunk-kapunk, ami már ha csak egyetlen-egyke búvárnak előnyére válik, már hasznos volt az egész.
Magam részéről nagyon örülök, hogy elkezdődött ez a fórum.
136. azarabdémon Ugrás 2007 aug 22. 11:17  
Szerintem életszerű, hogy végtagfájdalmakkal nem szállok repülőre. Nem tök egyedül kellett volna megoldaniaa problémákat - feltételezem, a párja (DM) ott maradt volna vele.
A szerencsén múlott az, hogy semmi rossz nem történt. Szóval a másik oldal "megvilágítása" az nem világítás... :)
A táblázat értelmezését én porosz szigorral kötelezővé tenném. (bár kávé után vagyok, de így is...!) :)
130. azarabdémon Ugrás 2007 aug 22. 09:42  
Köszi, hogy leírtad a történetet. Egyetértek DUPLÁval (aki titokban nlq..) és elche megjegyzéseivel: inni kell, min 36 órát ürülni és a deepdive-ot nem a végére hagyni.

Azt írod, hogy az 55 m-es merülésetekből 12:12-kor jöttetek ki (ez neked kora reggel?? :-)), majd a sekély szeméttelepes 15:34-kor végződött. Feltételezve, hogy a szeméttelepen bóklásztatok a sekélyesben min. egy órát, így a két merülés közt kb 2 óra telt el, vagy még ennél is kevesebb, ami szerintem nagyon kevés. A mélymerülős mikrobuborékok gyakorlatilag semmit nem tudtak ürülni, sőt: mozgással (erős krallozással, úszással) még rájukdobtok egy lapáttal: ürülés és lassú felszívódás helyett jól megbolygattátok őket. Még egy búvárszafarin is több idő telik el két merülés közt, mint amennyi nálatok eltelt, pedig ott abszolúte bepunnyadással (ürüléssel) telik el a két merülés közti idő (azaz nincs palackcipelés, cuccolás, semmi "aerob" mozgás).

A repülőre való felszállás szerintem is balgaság volt ilyen tünetekkel. Egyrészt a párod egészsége miatt, másrészt ne szívassuk a többi utast sem kellemetlenségekkel, harmadrészt nem tudom, egy visszatéréses repülőút miatt vajon kell-e valamiféle kártérítést fizetni bárki részére is?

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1611. azarabdémon Ugrás 2007 aug 21. 14:34  
sőt, lehet, hogy el is kábította előtte a csikóhalat?....
1593. azarabdémon Ugrás 2007 aug 20. 17:48  
Értem. Először füves cigit szívatnak a hallal, hogy maradjon nyugton, és így könnyebb őt fényképezni, kifilézni, panírozni....
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
226. azarabdémon Ugrás 2007 aug 20. 13:01  
Ya.
223. azarabdémon Ugrás 2007 aug 20. 12:44  
Yól.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1587. azarabdémon Ugrás 2007 aug 20. 12:23  
Akváriumba tették és odaszögezték egy vékony gombostűvel?
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
195. azarabdémon Ugrás 2007 aug 17. 15:45  
Nektek közös betegségetek van?
189. azarabdémon Ugrás 2007 aug 17. 14:07  
Garf, analog-dialog kifelejtette a sajátját értékelni... Megteszem:
"Hol van itt a három szín? Kieslowski forogna sírjában. A rák lába visszataszítóan szőrös (mit szólna ehhez Dukai Regina?!). Egyébként gratula, végre valakinek sikerült homogén hátteret produkálni, örül a szívem (mim?)! Bár a rák szem-térd-csáp aránya nem felel meg az aranymetszés szabályi szerinti ideálnak, de ezeket nem részletezem, mert nem akarok több elenséget begyűjteni."
:)
185. azarabdémon Ugrás 2007 aug 17. 12:53  
Ki az a Dukai Regina, wazzze?
ui. Ha osember-tol félsz, akkor az én osemberemtol is rettegj!   :)
160. azarabdémon Ugrás 2007 aug 17. 10:02  
de ennek a csillagnak nincs három színe...! Jobb a hal.
Garf, kezdj kritizálni, értő szavaidra vágyom, mielőtt mielőtt szavazni vágyom!
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
96. azarabdémon Ugrás 2007 aug 17. 09:54  
Jajjj, de jót nevettem! Nagyon vizuális ember vagyok, és... remek kis történet a Kubába emigráló asszonyról és a fogatlan videósról... :-))
56. azarabdémon Ugrás 2007 aug 16. 10:29  
Óh, de balga vagyok,... nekem is úgy kellett volna leírnom a sztorit, hogy "Egy barátommal esett meg, hogy szafarin cudar időben...."  :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-14 Új búváráruház nyílt
15. azarabdémon Ugrás 2007 aug 16. 09:36  
eegen, kávéztam... cvídernek tűnök? :) nem vagyok egy reggel-kedves típus (6 < reggel < 11)
9. azarabdémon Ugrás 2007 aug 16. 09:03  
És milyen király lehet, ha a ferihegyi gyorsforgalmin épp baleset van... te meg csak állsz a reptéren, várod a cuccod, aztán úgy döntesz, a sznorizás is jó sport végső soron...:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
47. azarabdémon Ugrás 2007 aug 15. 21:01  
TÉNYLEG nagy haszna lenne egy incidens topic-nak. Ha már csak egyetlen embernek válna hasznára az ott leírt eset és annak topicbeli optimalizált megoldása(i), már akkor megérte.
Sokan hiszik, hogy balesetek mindig csak másokkal történnek...  
Én szívesen folytatom a sort: szafarin történt, cudar időben, csak 4-en merültünk, a többiek a hajón hánytak vagy épp azt tervezték. Nekem nem volt még bajom a tengeribetegséggel, így szívesen vállalkoztam a merülésre - no meg 10 méteren kellemesebb a nyugalom, mint a felszíni tarajos hullámok.
Zodiac vitt ki minket, a spicc előtt valamivel (hüjjje zodiacos!) egyszerre ugrottunk ki, negatív lebegőképességgel, egymást szemmel követve. Három társam a leokézás után elindult a spicc felé pörölyökben gyönyörködni. Én is elindultam volna, ám kb 20 m-en egy mély levegővételnél a (szervizelt) reduktoromból egy szmötyi (hajszál? gumidarab?) került a tüdőmbe (!). Olyan köhögés jött rám, hogy szinte semmit nem tudtam kontrollálni, vészjelet nem tudtam leadni, krallozni végképp nem tudtam, csak embriópózban"az életemért köhögtem" - miközben az áramlás vitt a társaktól elfele (hálisten nem a nyílt víz felé, hanem a hajó felé). Buddym időközben megérezte hiányomat és próbált utánamjönni -  ekkor már nekem valószínű szürke volt a fejem és letisztult. Nagyon furcsa érzés volt: teljesen tisztán arra gondoltam, hogy atyaisten, merültem már párat, és egy hülye szmötyi miatt fogok meghalni. Aztán - mint az amerikai filmekben a hepiend -  a szmötyi out, én még kicsit köhöngettem, és egy kis lenyugvó sekély merülés után zodiaccal visszamentünk a hajóhoz.
Sokat gondoltam erre az esetre, mit kellett volna helyesen tennem. Azóta a reduktoromból mindig 8-10 slukk levegőt szívok a felszínen - jöjjön ki, aminek jönnie kell...
Szóval pártolnám az INCIDENS topikot, és a többeiek esetleírásait.
Most pedig el kell mennem behűtött fehérbort inni és egy remek vacsit enni.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
139. azarabdémon Ugrás 2007 aug 15. 14:31  
Besietett, csak a böcsület végett.
114. azarabdémon Ugrás 2007 aug 13. 21:21  
Pazar a kép!!!! Gratula.
ui. Ezek után Garfield bármilyen képet is tesz fel, "Az asszony árnyékában" címet kell adnia... :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1703. azarabdémon Ugrás 2007 aug 13. 09:35  
Dr Luciferin, korunk híres biológusa egyedülálló macska állkapocsra és fejcsontokra bukkant Szombathely zanati részében, egy udvari medencében. A nyakcsontokat körbeölelő szoros nargiletömlőből szakemberek megállapították, hogy Garfield33 valószínűleg nem természetes úton lelte halálát. Feltételezhető, hogy a macskát a setét lelke vitte sírba, némi baráti rásegítéssel.
Luciferin a CNN-ben adott interjújában elmondta, hogy egy, magát megnevezni nem kívánó budapesti műgyűjtő tetemes összeget adományozott a leletért.
A nemzetközi rendőrség nem talált összeesküvésre utaló jeleket, így a vizsgálatot lezárta.
1686. azarabdémon Ugrás 2007 aug 12. 16:38  
Nem fér bele.
1639. azarabdémon Ugrás 2007 aug 10. 15:49  
Ha esetleg útközben 16 hónapossá nőne, nehogy kilógjon a lába alóla.
1634. azarabdémon Ugrás 2007 aug 10. 15:06  
Vanek úr, isten hozta, rég hallottam! :-) (régen még nem ilyen nick alatt futottam)
Javallat: Selce. Apróköves tengerpart, sok vízijáték, remek kaják, asszonynak tengerparti bazársor, Vaneknek parti merülések, gyereknek napernyők hada.
1632. azarabdémon Ugrás 2007 aug 10. 14:56  
off
Franciaországi síparadicsom, gyógyszertárat keresek, info-pulthoz odamegyek.
Én: Do you speak english?
ő. Yes, of course.
Én: Than... you can help me, I'm sure.
ő: Yes, of course.
Én: Where can I find a pharmacy?
ő. Yes, of course.
..........



a bázis is így beszél angolul? :)
1630. azarabdémon Ugrás 2007 aug 10. 14:26  
Augusztusban nem érdemes menni, mert az olaszok túlözönlik az Isztriát - a szabijukon hazalátogatnak. Ilyenkor Rovinjban (Rovigno) nem hallasz horvát szót, csak olaszt - meg magyart. (Olaszt egyébként is hallasz, második hivatalos nyelv, helyenként a törvényhozás nyelve, valamint iskolai oktatási nyelv is néhány faluban. A bázison is horvátul és olaszul szpíkolnak, németül is valamennyire, angolul pediglen sehogyse'.)

Isztriára szeptemberben, októberben érdemes menni, meseszép, turistamentes és kellemetesen meleg.
1628. azarabdémon Ugrás 2007 aug 10. 14:08  
Bocsánat, a Gautsch csak 50 perc volt a Coreaolanus volt ca másfél óra.
1627. azarabdémon Ugrás 2007 aug 10. 13:58  
A roncsmerülés felára nem a bázist illeti, hanem a horvát államot. Bármely bázisról merülöd a Gautsch-t vagy a Coreolanus-t, felárra kell számíts. Ha nincs felár, az azt jelenti, hogy a bázis nem bejelentett merülést végeztet a roncsoknál.  / És akkor a horvát Apeh majd jól rájukszól.

A nagypalack felárat simán megúszhatod egy üveg pálinkával (neeem, nem te iszod, hanem a palacktöltőnek /Josef/ ádod, magyar származása révén nagyra értékeli a szeszes gesztust), és a palackjaid (űrtartalomtól függetlenül) mindig 220 baron leledzenek majd.

A hosszú útról nekem is lenne mit mesélnem... egyrészt a Gautsch eleve másfél óra volt odafele a régi hajójukkal (amit a bora tönkrevágott), ám visszafele az üzemanyag véletlen (!) elfogyott, és sötétedés után értünk be....

Én három évig dolgoztam velük, fair, korrekt, jóhangulatú bázis volt. Ne számíts németes precizitásra és tüchtigségre. Ha a hajóindulás 11-re van kiírva, akkor 11.20 előtt tutti nem indul el a hajó - kicsit olyan olaszos, mediterrán fíling... ej, ráérünk arra még... belassulsz velük, és lehet, hogy élvezni fogod...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
79. azarabdémon Ugrás 2007 aug 09. 15:59  
Elnézést, nem tudtam, hogy ez a téma már lerágott csont.
Az üzenetem egyébként biztosan nem ment jól át - sem pozitív, sem negatív tartalmat nem szántam neki adni, "acsarkodás"-t (?) keresve sem találok benne, valamint játéknak fogtam, fogom és fogom felfogni.

Ezúton hívnám fel nme figyelmét, hogy nem zörög a haraszt... szóval rákérdeznék én erre a pápuai útra.....
72. azarabdémon Ugrás 2007 aug 09. 15:29  
Én ennél többet nem akarok írni erről, valamint nem ismerem, mely nick mögött ki rejtőzik.
Szerintem amit írtam, teljesen világos - valaki vagy megérti, vagy ... vagy nem akarja érteni.
69. azarabdémon Ugrás 2007 aug 09. 15:24  
Lexikonból másoljam ki vagy kútfőből írjam neked? ....

Igyekszem egy példával szemléltetni: a  Submarine legutóbbi számában Dugongföld kalandjairól volt ismét egy színes cikk Násfaytól, melyben végig úgy írt a merüléseikről, hogy ők DOLGOZTAK. Nem hobbimerültek, hanem DOLGOZTAK. Mint ahogy Kiss Gábor is dolgozik az Erzsébet-pataknál és Selmeczi is dolgozni megy trópusokra stb.
No, szerinted ez melyik kategória lenne?
Igeeeeen, igeeeeeeen, ez a profi.
66. azarabdémon Ugrás 2007 aug 09. 15:16  
Tudtam, hogy nem lesz kritika nélkül a javaslatom, ámde sosem törekedtem az olcsó népszerűségre.. :)
Nem értem a kérdésed, mi alapján szedjük szét a mezőnyt, OB vagy nem OB, szép kép vagy nem szép kép.
Azt hittem, a "profi" és az "amatőr" főnevek jelentése világos.
60. azarabdémon Ugrás 2007 aug 09. 14:29  
Mit szólnátok egy profi és egy amatőr kategóriához, ugyanazon versenykiíráson belül? Nekem ez így kicsit sántít, hogy hobbibúvárok hobbifotói egy kalap alatt mérkőznek meg (fél)hivatásos fotósok képeivel.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1365. azarabdémon Ugrás 2007 aug 08. 17:46  
Óh, félre ne érts, nekem sem jön be ez a zene, kicsit olyan hitgyülis....
ui. Az én oktatóim egyike sem tudott jól énekelni (nagyszámú mintavétel!), ámde jó oktatók voltak.
1363. azarabdémon Ugrás 2007 aug 08. 17:20  
Én is megnéztem... ha promo videonak szánod, nem annyira gáz a zene. (Rammstein mégsem lehet, ugye....)
Azonban ha otthoni emlékvideot ilyen aláfestéssel kapnék Tefi barátomtól, rögvest küldenék neki lázcsillapítót.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1541. azarabdémon Ugrás 2007 aug 07. 13:47  
Öööö.... a vizsgatömést hogy érted?
1522. azarabdémon Ugrás 2007 aug 06. 21:43  
A könnyen begyújtható "szénpogácsa" voltaképpen egy összesajtolt szénpor, vegyszerrel. A másik, a hasáb alakú, törhető, a "bio-szén" (rendes keményfa szén), a Praktikerben párezer ft-ért kaphatólángszóróval kellemesen meggyújtható.
Egyszerűbb dolgod van ugyan a szénpogácsával, mert nem kell törnöd, nem leszel kormos, könnyen adagolod, hamar begyullad, de van egy kemikál-mellékíze, amit én nagyon nem szeretek. A rosszabb minőségűek pedig meggyújtáskor úgy pattogják a szikrákat, hogy az augusztus 20-i hepöning elbújhet mellette.
A "rendes" szén begyújtásának műhelytitkait nekem maga A Mester adta át, így rábízom, hogy a Nagyérdeművel is megosztja-e a tuttit.

ui. analog-dialog, írj privát! Egy fröccsér' én is megmondom a frankót!
ui.ui. A legemlékezetesebb vízipipát a Nabilán láttam, Ashraf barkácsolta 4 mp alatt csukott szemmel egy üres sóletkonzervdobozból és egy dekkmosó slag-darabkából.... A sisha szaga is érdekesen jellegzetes volt, de ezt nem a sóletre fognám....:)
1518. azarabdémon Ugrás 2007 aug 06. 18:30  
Tényleg.
1517. azarabdémon Ugrás 2007 aug 06. 18:26  
A Budafoki-Karinthy sarkától kb 150 méterre a Duna felé van egy szír pasi által üzemeltetett bolt, a kirakatában is többféle sisa van, igazi szén (nem a pattogós büdös fajta!), dohányok, meg néhány finom fűszer.
Stefi a WestEnd földszintjén lévő boltra esküszik (szerintem csak a fiatal eladócsajok miatt...), ott mindig van finom almadohány (is).
A körúton is van több helyen arab bolt, bár a Keletinél speciel nem tudok sishaboltot... (attól, hogy a sisha keleti, még nem biztos, hogy a Keletinél kapható...
1512. azarabdémon Ugrás 2007 aug 06. 17:43  
Anno egy ősrégi Aladdinom volt, aztán a Jézuska hozott egy szééép úúúj Suuntot, világítással. Még sosem használtam a világítás funkcióját, te szoktad?

A sishás témához nem meretk hozzászólni, majd a Tefi, A Nagy Tanítómester úgyis megmonnya a frankót...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Élő és élettelen látogatók
233. azarabdémon Ugrás 2007 júl 24. 13:54  
Kedves Szerkesztők!

Kérem a Garfield33 nevű személy következő fotósversenyről történő diszkvalifikálását a versenytéma ismerete miatt.

Indokaim a következők:

1., Garfield33 nevű nagykorú állampolgár jogtalan előnyökhöz jut(ott) az információ megszerzésével.
2., Alapos gyanúm van feltételezni, hogy a témát nem az otthonában elnyomott (fejlett szociális érzékű)feleség, hanem maga az elnyomó (fejletlen szociális érzékű) fent nevezett Garfield33 választotta.

Kérem a Tisztelt Szerkesztő urakat, hogy amennyiben a téma a "Bobi kutya a medencében pina colada koktéllal" illetve a "Mosogatás közben lágyan lengedezik a haloványbézs teraszfüggöny" címet viselnék, úgy haladéktalanul indítson szigorú vizsgálatot (korrupciógyanús) ügyben.

Köszönettel

nedudgi
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tobia Soraya

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) könnyű körülmények
max: 17m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés