»» ««
adams hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6213. adams Ugrás 2011 dec 09. 20:19  
Használt reduktor vásárlás előtt álok. A jó szervizelhetőség miatt Aqualung-ban vagy Apeks-ben gondolkozom. Most szembejött két ajánlat a legnépszerűbb aukciós portálunkon és nehezen tudok dönteni: 10 éves Aqualung Titan vagy egy 4 éves, alig használt, kitűnő álapotban lévő Aqualung Calypso.

Tudom, hogy jobb egy kiegyensúlyozott, membrános elsőlépcső, mint egy dugattyús nyitott. Két dologban nem vagyok biztos (a google nem adta ki):  ez a 2000 körüli Titan (nem LX) zárt-e, és, hogy ez a 2007-es Calypso kieegyensúlyozott-e?

Ti melyiket javasolnátok inkább egy kezdő, évi egy búvártúrás + uszodázó búvárnak? Membrános régi használt vagy jó állapotú dugattyús? :) Pénze persze nem állrendelkezésre kellő mértékben, mert akkor egy nem olyan régi membránosat vennék...

Előre is köszönöm, Ádám
5949. adams Ugrás 2011 máj 27. 15:39  
Akarok egy ilyet venni, vétel előtt persze meg fogom próbálni uszodában, de azért ez előtt megpróbáltam azért szétnézni a neten és utána kérdezni itt a fórumon, hátha... A neten hogy csak polák találatokat adott, meglepődtem, ezért kérdeztem meg hátha csak én nem tudok valami triviálisat :) Köszönöm szépen a forgalmazós tippet, szerintem most megelégszem, a netről első körben felmarkolható infókkal.
5947. adams Ugrás 2011 máj 24. 14:01  
Ha már úgyis volt mostanában BC vásárlásról szó, ennek apropóján felmerült egy kérdésem.

Technisub Hexagon 1000-ről kerestem információkat, az elenyésző számú magyar találat után a google csak lengyel találatokat hoz. Van valakinek ötlete, hogy miért van ez? Tudom, hogy a Technisub az Aqualung testvérmárkája, próbáltam megkeresni ennek a mellénynek a testvérmodelljét, de nem jártam sikerrel. Van valakinek esetleg személyes tapsztalata?

Egyetlen normális adatlap egyébként: http://www.seaprobe.com.tw/product/technisub/technisub/gav_hexagon.htm

Előre is köszönöm, ha van van valakinek valamilyen ötelete.
5736. adams Ugrás 2011 már 04. 11:03  
Nem is tudom, hogy én magam miért nem gondoltam rá. Nagyon régen lencsézem, de nem jött, el is felejtettem, hogy van ilyen:) Pedig egy jófajta napi lencse néha-néha teljesen elviselhető, és kb 10k-ból kijön 30 napra. Ha így nézzük egy dioptriás maszk kb két év alatt hozza be az árát és lehet, hogy az alatt már az ember szeme is elmászik. Meggondolom, köszönöm szépen a szemfelnyitó a tippet.
5727. adams Ugrás 2011 már 03. 16:30  
Köszönöm szépen mindenkinek a sok véleményt. Akkor nem bonyolítom/nyugtalankadom túl feleslegesen a dolgot. Nekem is van cilinderem egyéb nyalánkságom, de akkor rendelek egy-egy olyan lencsét, ami a szemüvegemhez a legközelebb áll és remélem örülök. Sőt Bunny, lehet, hogy megveszem a tiédet...
5718. adams Ugrás 2011 már 03. 13:11  
Sziasztok! Most tervezek dioptriázható maszkot venni. Jó drágán adják a gyári csereüvegeket, ezért kétszer meggondolom, hogy milyet vegyek.

Ezeknél milyen pupilla távolságra (PD - pupil distance) lövik be az egyes gyártók? Egy női és egy férfi PD között több mint két centi is lehet... Egyenlőre a gugli nem hozott eredményt, de lehet, hogy csak én voltam a béna... Van valkinek személyes tapasztalata valamilyen dioptriás maszkkal? Milyen PD-vel jó/nem jó a gyári csereüveg? Vagy ezt a PD kérdést nem érdemes ennyire túlparázni?

A másik kérdésem az, hogy igaz-e az, hogy érdemes a víz miatt egy kicsit a normál szemüveg alá belőni a dioptria értéket? Kösznönet, Ádám
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, Cousteau Precontinent II.

Sudan

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés