»» ««
kcska hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-06-02 Halálos cápatámadás Marsa Alam közelében
119. kcska Ugrás 2009 jún 25. 09:15  
Az ő elmondásuk szerint a cápák valószínűleg etetve voltak többször is hajóról és a beugráló emberkék ingerelték őket. A nő leszakadt a nagyobb csoporttól sznorizás közben, és ahogy a felszínen mozgolódott potenciális prédának látták. Nem vették figyelembe az agresszióra mutató jeleket és továbbra is egy szál fürdőruciban lubickoltak a felszínen, és próbáltak közelebb kerülni a cápikhoz. És megtörtént a tragédia ... odafele menet láttuk is a francia hajót ... épp merültettek ... az információ hiánya okozta a balesetet, és a guideok oda nem figyelése, véleményem szerint.

Nekünk is külön felhívták a figyelmünket az ilyen helyeken, hogy kötelező a neoprén ruci (nem feltűnő színű), a lassú megfontolt mozgás, egyenletes légzés, a csoportban maradás, és a safety stop után lassú emelkedés után rögtön ki kellett jönni a vízből, kettesével egymás után. Nem lehetett a felszínen sokáig lenni. A 3 guide pedig végig lent maradt, ők voltak az utolsók akik kijöttek a vízből.


117. kcska Ugrás 2009 jún 24. 20:14  
Sziasztok!

Ma hajnalban értünk haza az Andromédás St. John's-ról. Hála a Jóistennek, hogy nem láttam ezt a képet az indulás előtt ... rettenetes!

Természetesen mi is találkoztunk longimanus barátunkkal safety stopunk-kor, ahogyan körözött körülöttünk a hajó alatt, agresszívitásnak még csak nyomát sem mutatta. Pörölyt is láttunk, illetve szürke szirtcápát is, elég sokszor.

A guide-ok alapos eligazítást tartottak a safari kezdetén, és főleg a cápás-helyek briefing-jeinél, mit-hogy-mikor csinálhatunk és mit nem. Nagyjából azokat amiket leírtatok alant. Elmesélték a balesetet is. Magától érthetődően az egész túra alatt tilos volt a vízben tartózkodni a merülések kivételével, se ugrálás, se pancsi-pancsi, se sznorizás semmi! :-( Tilos volt horgászni is, még pörgetni sem lehetett!

Attól függetlenül, hogy tudtam mi történt ott ahova éppen tartottunk, abszolút biztonságban éreztem magamat! És a cápák a mai napig teljes mértékben lenyűgöznek!  

Z
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Blue Hole / Azure Window

Malta

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés