»» ««
Vizipók65 hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-23 Magyar búvár balesete Malajziában
276. Vizipók65 Ugrás 2009 feb 26. 22:01  
Tök véletlenül kerültem ide, nem vagyok búvár, csak pipával szoktam bohóckodni a sekélyesben. :) Tragikus eset, szomorú, buta, figyelmetlen halál. őszinte, merülési tapasztalat nélküli laikus véleményem a következő:

Sokan írták, hogy a tragédiák általában több kisebb hiba együttállásával jönnek létre. Ez nagyon igaz.

Merülés vezető: Felelőtlenség levinni 20 m-re olyan embert, aki tapasztalatlan, ráadásul nagyon kövér, stb.. De ha már megtörtént, akkor jobban kell rá figyelni. Levegőt meg egyebeket ellenőrizni, stb.. ő ilyenkor nem nézelődik, hanem dolgozik. Ez a munkája, ezért kapja a pénzét. Nem a guppikat kell bámulni, hanem az embert, akiért felel. Hiba ezt elfelejteni. Egy profi vezetőnek tudnia kell, hogy kövér ember több levegőt használhat el. Én nem tudtam, de nem is vagyok búvár vezető.

Feleség: Tragikus, őszinte részvétem, de könyörgöm, egy profi búvár minek cipeli le a rutintalan, esetlen, kövér férjét ilyen mélységekbe? Nem értek hozzá, de szerintem 20 m-es merülés az nem nyaralási unaloműző rutin dolog. És ha profi búvár, akkor hogyan engedi beszállni a csónakba úgy, hogy nincs rendes felszerelése, saját computer? A cikk alapján telt volna rá. Hiba, hiba.

Áldozat: Szörnyű lehet megfulladni, de ha tudom magamról, hogy kezdő vagyok, esetlen, stb.., akkor nem merülök olyan mélyre, ami nem az én szintem. A menedzserek hajlamosak kockáztatni, ilyen a világ, talán ez is közrejátszott abban, hogy helytelenül mérte fel a kockázatokat, a folyamat veszélyét. Ha az életemmel játszom, akkor jobban szeretem a saját felszerelést, mint az ezer emberen már végigment kölcsön dolgokat. A sajátom az enyém, ismerem minden rezdülését, stb... őszintén sajnálom őt is, a családját is, de ezúttal túl sokat kockáztatott.

Nekem ez a véleményem.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés