»» ««
urita hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-19 Reformáljuk meg a kézjeleket
171. urita Ugrás 2008 nov 17. 15:35  
A linket elfelejtettem: http://www.the-inner-space.com/productive/skills/skill_backup_light.php
170. urita Ugrás 2008 nov 17. 15:35  
Egy kis adalék a témához, ill. a kivitelezéshez.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-11 Cápák, búvárok és egyéb veszélyforrások
165. urita Ugrás 2008 nov 16. 16:21  
Ma nagyon közlékenyek voltatok:)
164. urita Ugrás 2008 nov 15. 23:26  
vagy a Vörös-tenger:))
163. urita Ugrás 2008 nov 15. 15:05  
seshat ht úgy gondolták, univerzális vagy és határ a csillagos ég:))
160. urita Ugrás 2008 nov 15. 14:47  
Igen, a megoldás fázisába jutottam el, no meg a kereséssbe.
158. urita Ugrás 2008 nov 15. 13:58  
Tejesen igazad van, a kívülállók és a vélemény kapcslatában. Viszont én szeretek sok véleményt meghallgatni, mivel én magam egyszerre egy idően csak egy helyen lehetek és a tapasztalatok olyan kincsek-legyen az jó vagy rossz- amiket érdemes begyűjteni.
Csodatevésről ebben az esetben nem beszélhetünk, mível a történet szereplői emberek. Úgy vélem ez is egy vélemény,tanulság, tapasztalat volt, amit mindenki a megfelelő fiókjában tárol, vagy eldob.
154. urita Ugrás 2008 nov 15. 10:22  
Igazi megnyugtató terápiát alkalmaz. Magam részéről, ezt a fogadj el.... című élet filozófiát nem sokra tartom. Szerintem nagyban hozzájárult a világ jelenlegi állapotához. Jelzem, hogy a filozófiát nem tettem egyenlővé Elche-vel.
Azonban mindig igaz az a megállapítás, hogy mindenen túl kell lépni ami árthat.
Ennyit a verbalitásról:)))
151. urita Ugrás 2008 nov 14. 21:49  
Természetesen sem ez a búvárbázis sem az oktató nem fogja elvenni a kedvemet a búvárkodástól. Csupán következtetéseket vontam le a jövőre vonatkozóan.
Amennyiben valami vagy valaki nem éri el a minimális szintet túl kell lépni rajta és tanulni kell az egészből. Nagyon remélem, hogy fogunk találni olyan szervezett utakat amelyek színvonala kielégítő.
Elche azért te pszichológusnak sem lennél utolsó, hogy két megállapításról, alátámasztva és levezetve egy bekezdést tudsz írni.
149. urita Ugrás 2008 nov 14. 14:23  
Nagyon az az érzésem, hogy egy Black Sharkról beszélünk, csak a színvonal nem éppen a régi már. No de mindegy, a tanulság megmarad és ők is megmaradnak.
129. urita Ugrás 2008 nov 13. 20:16  
Igen, a logó alapján valószinüleg ugyanarról a bázisról van szó. Bár a Te által tapasztaltakkal nem tudok egyetérteni, a mi esetünkre ez nem volt anyira jellemző.
70. urita Ugrás 2008 nov 13. 11:17  
Hát igen, ebben a levesben már minden van, olyan jóra sikerült, hoy meg sem lehet már enni. Tudod nagyon nehezen csúszik, még részecskegyorsítóval sem megy könnyen.:)
68. urita Ugrás 2008 nov 13. 11:06  
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és a tanácsokat.
Mindenképpen szétnézek ezen az oldalon és megprobálok egy jó oktatót találni.
A halászlé igazán finom, bár most nálunk Szegeden a fórumon paprikázódik és fő az igazi halászlé.
55. urita Ugrás 2008 nov 12. 22:47  
http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=mantaszeged&id=1136669415
54. urita Ugrás 2008 nov 12. 22:44  
Tisztelt Búvártársak,

A fenti eseményhez, illetve tanulságos történethez szeretném a saját kis történetemet elmesélni, egyrészt azért, hogy mindenki okuljon belőle, másrészt meg szívesen fogadnék valódi búvároktól valódi véleményeket.
Rólam csak annyit, hogy Szegeden élek és szeretnék búvár lenni, de mára már nem tudom, hogy tényleg csak ki kell fizetnem a tanfolyamom árát és megkapom a kártyát és nem fontos az, hogy tudok e búvárkodni, vagy egészséges vagyok-e.

Íme a történet. Szegeden októberben szerveztek egy Hurgadai búvártúrát és én elkisértem a férjemet aki már búvárkodik mind kisérő az útra. Indulásunk előtt megbeszéltük, hogy kipróbálom a merülést a Vörös-tengeren és utána elkezdem a tanfolyamot.
Tehát a túra elindult. A merüléseket a Black Shark-nál rendelték. Elsőnap jelentkeztünk a bázison, ahol az egyik búvár társunk akinek a bázis azt mondta, hogy vigyázz a felszerelésére, hát kiderült, hogy a felszerelésének lába kelt. Elindultunk a hajónk felé, a hajó a legocskább teknő volt a Vörös-tengeren. Öt napig öt különböző hajóval merültünk, mindig más és más népek jeles búváraival összezsúfolva és mindig ugyanannyi étellel, azaz fejadag volt, egy darab csirkeszárny tő plussz egy hús csík és rizs, no meg egy kis saláta. A folyadék egy víz és egy kóla és egy kávé ingyenes volt leglábbis ezt mondták de a többiért fizetni kellett. Igen, búvár fizetett a vízért mármint ha volt még a hajón.


A másik  felismerés számomra mint aki még nem búvár igazán elrettentő volt. A csoportunkba voltak kezdő búvárok is akik rendelkeztek kártyával de a kártyához tartozó merülésekkel nem. őket is félrevezették,mert azt mondták nekik, hogy külön fognak merülni és majd Hurgadán megcsinálják a nyíltvízi vizsgát. Hozzáteszem, kártyával jöttek ki merülni és az oktató aki a kártyát kiadta az nem volt a túrán. Pusztán csak hab a tortán, hogy egészségügyileg teljesen alkalmatlan volt az egyikük. Ezt persze az oktató és a túraszervező nagyon jól tudta, mert az egyik a jogosítványt adta meg a másik meg a pénzt szedte be.
Ez a nem éppen elhanyagolható tény,persze a merülésekre is rányomta a bélyegét és így a haladó búvárok is a 10-15 méteres vízben merületek, mert a szervező szerint a leggyengébb láncszemhez kell alkalmazkodni. Ez nem kis feszültséget váltott ki a társaságban.
Mikor hazaértünk bennem és később kiderült sok mindenkiben rossz szájízt hagyott ez a túra. Én úy gondoltam, hogy a MANTA SZEGED Fórum oldalon felteszem észrevételeimet és kérdéseimet az oktatóhoz. Hát, én feltettem ő válaszolt és számomra meglepő választ kaptam. Ezt itt olvashatjátok, igazán érdekes: http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=mantaszeged&id=1136669415. Azaz,a UEF mindenkinek kiad kártyát, nem fontos hogy tud-e, illetve alkalmas e a búvárkodásra, azaz csak a tanfolyam ára a fontos, hogy befizessem. Számomra ez nagy csalódás, mert szerintem ez emberéletekről szól és aki oktató és vezető, annak igenis felelőssége van a tanulók iránt.
Kérdés:Tényleg nem kell tudni búvárkodni, hogy kártyát kapjak, illetve hol lehet ma igazán felelősségteljes okatót találni, akinek nem kizárólag a pénz számít?  
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Rocky Point (island #7)

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés