»» ««
Zollerlich hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
30763. Zollerlich Ugrás 2010 nov 08. 15:52  
Tisztelt Nagyérdemű!

Elkövettem egy nagy hibát és ezért elnézést kérek Tőletek: Nem tartottam meg egyik alapelvemet, miszerint soha nem vitatkozom idiótákkal, mert ezzel lesüllyedhetek a szintjükre és megvernek a rutinjukkal!!!
Magamnak kerestem a bajt, szánom-bánom!

Kedves Attila!
Hozzászólásod kísértetiesen emlékeztet egy másikra, a végén vmi hasonlót vártam: Zollerlich, Te egy becsületes ember vagy (bár ezt Te valószínüleg nem írnád...), ne akard igaztalan vádakkal bebizonyítani rólam, hogy szándékosan próbálom meg rosszszínben feltüntetni az Octopust! Vond vissza, hogy én szándékosan félremagyarázok tényeket, illetve szándosan olyan dolgokat írok le, melyek nem igazak, csupán az én agyszüleményeim! :)

HA tudnál olvasni a sorok között, akkor rájöhettél volna: a csúszást firtató kommented volt az egyik, amire azt írtam, hogy korrekt.
Bár azt állítod nem jogászkodsz, mondanivalód jelentős részében jogi érvelést használsz, sajnálatos módon elég szarul. Amihez nem értesz, jobb lenne hagyni!
Értem én, hogy a kívülállónak ez a stílus bejöhet (ezt hívom parasztvakításnak), de ne feledd: mást bűncselekmény elkövetésével alaptalanul vádolni szintén bűncselekmény, illetve rágalmazás, no meg becsületsértés. Mindegy, hogy kérdés formájában teszed-e fel vagy sem a becsület csorbítására alkalma tényt. És jobb ha tudod: minősítő körülmény (illetve alaptényállási-elem) a nagy nyilvánosság, mint amilyen az internet is...

Hihetetlen volt számomra, ahogy levezetted, hogy egy búvárrégész asszisztensi spec. tanfolyam, ami áll 3 elméletből, 1 uszodából és a gyakorlatban 1 nap dorogi kiruccanásból, hogy lesz hirtelen 100e Ft! Aki olvasta, csoda, ha nem ment el a kedve a vízalatti világtól...
Egyébként ha ehhez hozzávesszük, hogy a tanfolyam feltétele a haladó szint (alap: min. 50e Ft, haladó 25-50e Ft, de utóbbi ugyebár leginkább csak egy min. 100e Ft-os tengeri túra keretében sajátítható el), no meg 20 merülés (darabja legyen 5e Ft, már Egyiptomban a teljes túrára vetítve simán 10e-nél járunk), a braziliai kijutáshoz meg legalább ABC nem ártana, akkor lassan már ott járunk, hogy az Octopus a befizetéseden túl újabb 300-500e összeggel, ha beépített computeres maszkot vettél, meg egyedi uszonyt, akkor akár már simán 1 millióval károsította meg tagjait, illetve az érdeklődőket...

Újfent elnézést kérek a többiektől a személyeskedésemért. Tényleg leléptem :)
VZ.

30757. Zollerlich Ugrás 2010 nov 08. 12:45  
Sziasztok!

Nem tűntem el, de 25-ig nem igen leszek folyamatosan gépközelben. Akinek normális, építő jellegű kérdése, észrevétele lenne, keressen nyugodtan emailben!

Jól elkanyarodtunk a múzeumhajós témától :)

Mint ahogy ígértem, itt nem áll szándékomban folytatni a vitát. Aki TÉNYLEG érintett, annak természetesen - mint ahogy eddig is - a jövőben is állok rendelkezésére, akár telefonon, akár emailben, akár személyesen. MrBiggel is bármikor szívesen megbeszélem a problémáját, elmondom az észrevételeimet, ha ezt igényli. (Talán annyira nem ábrándult ki a történetből, ha nem hagyják hidegen az egyesületi megmozdulások (pl. aug. 20.), talán csak kárenyhítésnek tekinti. A bennfentes jelzőt itt nem cinikusan használtam, csupán úgy értettem, hogy olyan vki, aki támogatja a történetet, nem csak egyszer hallott vmit és így érzi úgy, hogy ő már mindent tud.)


Akik nem jogászként jogászkodnak, akik tudatlanságukat úgy próbálják meg palástolni, hogy a tényeket SZÁNDÉKOSAN elferdítik, illetve akik csupán rosszindulatból írnak, azokkal nem szeretnék foglalkozni. Tudom, ez a hozzáállás is összecseng azzal, hogy itt vmi nincs rendjén...
Mint ahogy az is összecsenghet, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok. Kedves bigatti:
- miért adod a saját véleményedet más emberek szájába?
- hogy lehet, hogy ahol 299 merülést írnak, ott a Te elmondásodban már 500 szerepel?
- hogyan lett egy 40e Ft-os (+kártya) tanfolyam hirtelen tokkal-vonóval 100e Ft?
- miért próbálod úgy beállítani, hogy az Egyesületnek (a Kft-vel szemben) korlátlan a felelőssége?
- miért próbálod azt a látszatot kelteni, hogy a támogatók titoktartási nyilatkozat miatt nem mondhatnak semmit, még azt sem, hogy támogatók lettek?
- miért állítod, hogy VZ (vagyis én) az Egyesület nevében írt neked választ?
- csupán információhiány miatt próbálod meg úgy beállítani, mintha mindkettő hasonló nevű Kft-nek köze lenne a Brazil történethez, illetve mindkettővel lehetett volna szerződni vagy így bulvárosabb?

Ha ezen kérdésekre tudsz válaszolni, akkor talán azt is el tudjuk dönteni, hogy tényleg Te vagy-e az objektív, pártatlan (ez különösen tetszett :)) oknyomozó, vagy csupán a saját szájízed szerint írod le a történetet, hogy ezzel másokat rossz színben tudj feltüntetni! (Én ezidáig 2 objektív, teljesen korrekt mondatot találtam a hozzászólásaidban, dehát tudjátok, én elfogult vagyok.)

Részemről tényleg ennyi, az emaileket azért várom! Bigattinak jó szórakozást az összeesküvés elmélet-gyártáshoz!
BúvárBaráti üdv:
Zollerlich
30690. Zollerlich Ugrás 2010 nov 06. 17:35  
Srácok, megígérem, itt nem folytatom a vitát, csak nagyon röviden reflektálnék :)

MrBigtől ("a DC-s bennfenntestől") utólag is elnézést kérek, ha esetleg bántó lett volna a másik fórumos hozzászólásom! (Bár az általa leírtak nem fedik a valóságot, az ő véleményét tiszteletben tartom.)

Bigatti véleményét is tiszteletben tartanám, csupán azt várnám el tőle, hogy ne írogasson alaptalan marhaságokat. Sajnos ez eddig nem mindig sikerült neki...

A múzeumhajón a szakmai is felszisszent - ez jó, tetszik! Nem a Blikknél dolgozol véletlenül főállásban? :)
Tény, hogy vízalatti régészből kevés van, de nem hiszem, hogy  1 (max. 3) régész rosszérzése lefedné az egész szakmát...

Egyébként én személy szerint tényleg kíváncsi lennék, hogy mi a véleménye a nagyérdeműnek a dunai múzeumhajóról (kell, nem kell, máshol-máskor-máshogy kell). Arról látnám értelmét diskurzálni :)
Ennek keretében nem a jogi megvalósításon lenne jó rugózni, hanem inkább azon, hogy ki mit látna szívesen a múzeumban, vagy engem érdekelnének hasonló külföldi létesítményekkel kapcsolatban szerzett tapasztalatok is!

BB üdv:
Zollerlich

ui: Bár bigattinak ez nem jött még le, nekem - ellentétben korábbi állításával - kevés közöm van az Egyesülethez. Minden másban viszont elfogult vagyok :)
30665. Zollerlich Ugrás 2010 nov 05. 20:29  
Kedves Attila!

Én szívesen válaszolok bármely tanfolyammal kapcsolatos kérdésedre, de gondolom az én válaszaim számodra nem lesznek megfelelőek.

Látom következetes vagy a csúsztatásban, ezért szeretném tisztázni: a Brazil Projekthez nem kötelező konkrétan Németh Szabolcs tanfolyamát elvégezned, azt bármely erre szakosodott búvároktatónál megcsinálhatod, bármely oktatási rendszerben! Természetesen ebbe a TJA által kiadott kártyák is beletartoznak! (Van is rá példa.)

Örülök, hogy segíthettem! Kérdezz bátran, úgy tanulsz! ;)

BúvárBaráti üdv:
Zollerlich

ui: A gyanútlan olvasónak mondanám, hogy nem vagyok teljesen megkergülve, jelen hozzászólásom nem előzmény nélküli! :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-14 Csúzliteszt
1. Zollerlich Ugrás 2007 dec 14. 11:01  
Rosszul tudom, hogy az uszonynak nem "lapát"-ja van, hanem "toll"-a?
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Excalibur / Suzanna Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés