»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-03-07 A gép forog, az alkotó nem pihen

A divecenter.hu gondozása közben mindig felbukkan pár újabb ügy: gondolatok a fotósversenyről és a fórumról.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3
 63. elche 2010 már 07. 14:56  
Nekem oly mindegy, de Bunny a programozás felelőse. Új topicot én is csinálok, az off hozzászólásokat is át tudom tenni, de a másik módszerhez ő kell.
 62. Garfield33 2010 már 07. 14:53  
Az offoff az olyan, hogy csak te látod. MInt a mailcímed
 61. Garfield33 2010 már 07. 14:51  
De akkor a szűrő a tuti megoldás, nem?
Attól, hogy új topic lesz, még semmi sem változik.
Ismerem magam, és tippelni tudok pár másik lüükére is. Még azt sem lehet mondani, hogy egy direkt rombolás lenne, vagy gonoszságból. aki kölyökként ilyen volt, az ilyen marad felnőtten is...

 60. elche 2010 már 07. 14:47  
Jól látod, ez mitől lenne off?
Lássuk tisztán: nem kellene nekünk se új fórum, se off-jelző, se más, de amikor csak simán kértük, hogy ne legyen off, akkor ez igazán senkit nem zavart. Pontosítva, az offolókat nem zavarta, de attól tartok, van, akit igen. Megoldásokat keresünk, az új fórumhoz nem kell semmit programozni. És ha használva lesz, akkor nekem nem kell semmit tenni sehova. Nyilván nem fogok csak ezért minden hozzászólást tüzetes vizsgálatnak alávetni, hébe-hóba még az is előfordul, hogy egyikünk sincs a gép előtt. Nem feltétlenül dől össze a világ, ha valahol van pár beszólás. Csak sajnos az arányok felborultak az utóbbi időben, ez van. Igazság szerint mi sem feltétlenül számoltunk azzal, hogy lesznek 500 hozzászólásos napok. Nagyon örülünk neki, de nyilván ez azért már egész más helyzet, mint ha valahol örömünnepet ülnek, ha bármilyen társalgásból összejön egy héten 10 hozzászólás. Azt gondolom, van egy nagyon jól hasznosítható, értelmes közösségi tudás a fórumon, de ami elvész az offolásban, az onnantól kezdve alig megtalálható- lásd balesetes fórum vagy országfórumok. Az nem baj, ha mondjuk csak 100 hozzászólás van adott helyen, ha azok informatívak, de bogarászni 900 sütirecept között azt, hogy milyen az idő márciusban Hurghadánál, nos, ez sziszifuszi munka lenne.
 59. pygmy 2010 már 07. 14:47  
az offoff az on, nem?
 58. zwaan 2010 már 07. 14:38  
Leginkább az, aki írja. Legalábbi első körben.

Szvsz, amit leírtál erősen nem off.
 57. Garfield33 2010 már 07. 14:38  
Sőt, kérek egy gombot, amivel téged mindig offba tudlak tenni. Sőt offoff-ba
 56. Garfield33 2010 már 07. 14:37  
Gerincetelen. Kágyilló. Nem mersz kiállni, Vanek mögé bújsz???
 55. pygmy 2010 már 07. 14:36  
igenis, de javítva. már előre tudtam, hogy ebbe is beleszólsz!
 54. Garfield33 2010 már 07. 14:35  
Javíts, te már a  3.0 vagy.
Öncenzúra. Végső esetben az admiin.
Ha nem jól dönt, majd frankón kikezdjük.

 53. aron5 2010 már 07. 14:35  
nekem mindegy mi a módszer, Vanekot támogatom.
 52. pygmy 2010 már 07. 14:34  
3-0.

ööö, ha egy fotós fórumban egy kezdő analfabéta festő azt mondja egy profi szakmabeli képére, hogy nem tetszik, az off és átkerül a dühöngőbe?

az országfórumban egy-egy sikeres ottani túra után többen is felidézik a közös emlékeket, képekkel, poénokkal. ez off?

hol a tűréshatár, ki húzza meg és miért pont ott? :)
 51. Garfield33 2010 már 07. 14:33  
Senki többet????
Akkor 2:0 arányban eldőlt.
Nyúl, meló van!
 50. zwaan 2010 már 07. 14:33  
Támogatom.
2-0
 49. Garfield33 2010 már 07. 14:28  
Támogassuk a Vanek-módszert!!!!
A Nyúlnak is könnyebb lenne megcsinálni. (nem mintha ez nekünk szempont lenne, de neki biztos az).

Szavazzunk. Mellette-ellene
Egy-null
 48. zwaan 2010 már 07. 14:26  
Egy próbát a módszer mindenképp megér. Ha nem működik, hát Istenem, de legalább megpróbáltuk. De ne úgy fussunk neki, hogy biztos nem lesz jó. Még az is lehet, hogy rendet teremtünk a káoszban. :-)
Ha mi offolgatunk a helyünkön, akkor Bálna 2 hetes hsz-a is a helyére kerülhet.
 47. zwaan 2010 már 07. 14:19  
Zavarba hozol... :-)
 46. Garfield33 2010 már 07. 14:08  
Monnyuk ez az offtopic szűrőgomb tényleg nem hülyeség. Akkor nem kell átpakolni semmit sehova.
A profiljában mindenki beállíthatja, hogy szűr vagy nem. Kezdőknek (újaknak) alapban kikapcsolva lenne. Nem regisztráltaknak kikapcsolva. Ha az ember offnak ítéli a hozzászólását, benyomhatja az off gombot. Ha admin annak ítéli, átnyomja. Ha valaki offra válaszol, automatikusan off állásba kerül, hacsak nem állítja direkt onra.

Nem is olyan hüje ez a Vanek. Illetve az, de most egész jó ötlete volt.
 45. Vanek 2010 már 07. 13:51  
Attól még a szálak összekeverednek és a követhetetlenné válnak.
Gondolj pl. Bálnára, amikor 2 héttel korábbi hozzászólásokra reagál. Hiába értelmes/érdekes/hasznos (nem kívánt törlendő) amit ír, kicsit nehéz követni, amikor egy már más beszélgetés közepébe próbál beleilleszkedni... Ilyenkor az egyik szál általában gyorsan kipurcan.
 44. elche 2010 már 07. 13:45  
Hááát... Az a balsejtelmem van, hogy mind az öt átpakolt fonálnál ugyanaz a 8-10 ember lesz az érintett társalgó, akik pont érteni fogják, miről is van szó.:)
 43. Vanek 2010 már 07. 13:39  
Értem. Szép lesz, amikor 5 külön szálat fogtok átpakolni egyetlen helyre... :)
 42. Vanek 2010 már 07. 13:38  
Nos, szerintem ha egy csomó topikból egybe csatornázzátok be az összes offolást, akkor lesz totális káosz.  Egy beszélgetés ugyanis folyamatosan alakul, elhajlik a témától, visszatér (vagy nem) és így tovább. Ezt szétszálazni és kategorizálni, úgy hogy azért követhető (és visszakövethető) is maradjon, hááát, szép kihívás. De mindegy, én leírtam amit gondolok az egészről, szerintem az offjelzős megoldás működhet, a többi elég nyögvenyelős szenvedős lesz/lenne, hacsak valaki ki nem talál egy "C" változatot.

De a döntés a Tiétek, nekem jó így is, ahogy most van, lehet, hogy tetszeni fog az új megoldás is, ha nem, legfeljebb Vanekmentes fórum lesz az úri közönség nagyobb örömére. :-))
 41. elche 2010 már 07. 13:37  
Még egyszer, újból, hogy egyértelmű legyen: nem akarunk minden viccet, lazán kapcsolódó hozzászólást máshová tenni. Hanem a már teljesen másról szóló, teljesen oda nem illő hozzászólások fonalát helyeznénk át, ha poénról van szó, ha nem. Szó nincs arról, hogy a többi fórumban mostantól kötelező lesz a dress code-nak megfelelő öltözékben hozzászólni.
 40. elche 2010 már 07. 13:29  
Amiben biztosan nem értünk egyet, az az, hogy a poénok jó része csak eredeti helyén ül, azaz pontosítok, itt nem csak a poénokról beszélek, hanem minden, elvileg értelmes, de baromira nem a témába illő beszélgetésről. Feldobok pár példát: ki emlékszik arra, melyik fórumban került elő a közelmúltban a méteres torta? Melyik cikk fórumában íródott ez le: "Amennyiben elfogadjuk a 2. számú okfejtést, akkor az egyéb/tartalék nőnemű egyedek igénybevétele esetén az alfahím a fajfenntartásra használt személyes eszközének gyors és végleges amortizálására számíthat az alfanőstény hatékony közreműködésével"? Hol elemezte ki fórumtársunk a kozmikus sebességeket? Kereső nélkül én sem tudom megmondani. Simán mehetne az ilyen beszélgetés fonala máshová.
 39. Vanek 2010 már 07. 13:10  
Na szépen sorban.
Először is: melyik topikokat kell megvédeni a baromkodástól (offolástól) és miért? Kategóriánként visszafelé:

Bazár fórumok: semmi élet nincs bennük általában, sztem ott senkit se zavar az offolás, az üzlet a háttérben megköttetik.
Képtár fórumok: rendszerint ezek is mennek a süllyesztőbe, ráadásul a többségük rövid (hehe nyúlfarknyi), nem hiszem, hogy ott sokat számít az offmentesítés.
Bobba fórumok: már összesen van 10 db hozzászólás...
Országok fórumai: ebből sincs sok, itt már esetleg volna értelme valami szűrésnek, bár a témába vágó hozzászólások javarésze is olyan, hogy később nem sok tanulsága van, szvsz.
Hírek fórumai: tipikus süllyesztő. Van belőle sok, de egy-két hét alatt végleg elmerülnek, és a többsége amúgy sem túl informatív, néhány hozzászólással kipurcan. Ahol meg sok hozzászólás van, ott a 80% marháskodás. No meg bulvárt szétoffolni tán nem nagy bűn... Én ezt az egész csoportot meghagynám gumiszobának.
Kiemelt fórumok: Gépház: ezen nincs mit visszaolvasni, nem is nagyon van szétoffolva, a nyúlzrikálást leszámítva. Fotós, felszereléses, balesetes: no ezeknél határeset, mert itt néha valóban ártalmas a szétoffolás, de itt is inkább csak a balesetesnél. Az általános pedig ugye a most vágyott "gumiszoba" csak más néven... És nem vált be. Vagyis bevált, de nem "védi" a többi topikot.

Szóval sztem a balesetest, a felszerelésest a fotóst és tán az országfórumokat kellene "védeni" a többi meg maradhat dühöngő.

De ha védelem.

1/A Új topikot nyitni. Eredménye nulla, sztem. Most ott van erre az általános. Aki komolyan venné, hogy ne offoljon, eddig is megtehette volna. A gyakorlatot ismerjük.
1/B Új topikot nyitni és mindenhonnan átpakolni ide az offtopikokat. Na ebbe belezöldülnétek, és elég hamar követhetetlen lenne minden téma.
1/C Új topikot nyitni és csinálni egy gombot, a hozzászólások alá, hogy a válasz a dühöngőbe menjen. Azt hiszem, hogy ez korrektül működjön, programozhat a nyúl sokat. És ugye hogy követhető legyen, nem ártana a topikban azt is jelölni, hogy itt lenne egy offtopik hozzászólás, lásd a dühöngőben. Aki azt is olvasni akarja, az szlalomozhat rendesen... Ráadásul ha egyszerre 2-3-5-... topikból is mennének a dühöngőbe a hozzászólások, akkor azon belül is követhetetlen lenne az egész. Ráadásul a poénok jelentős része csak az eredeti helyén ül, de akkor jön a szlalomozás, a topik, meg a dühöngő között. Átláthatatlan massza lenne. Én pl. kétszer kipróbálnám és többé nem használnám, ezt ígérhetem

2 Offtopik jelölő: biztos komoly programozási meló (ezt nem tudom), de ez a legtisztább munka. Akit nem zavar az offtopik, annak lényegében nem jelent változást, akit zavar a marháskodás, az kilistázza a lényeget. És egye fene, ennyi önkritikát hajlandó lennék gyakorolni, hogy kipipálom, hogy offtopik. Ha elfelejtem, a szőrkesztyűk megtehetik. És még olyan vitába se kell belemenni, hogy jajmiértszedted ki, mert nem lenne kiszedve, csak a komoly fórumozók elől elrejtve.

3. Kitiltjátok a diliseket. Hüpp, hát jó, akkor rámköszönt a DC-mentes korszak. Volt már ilyen, túléltem...

Uff
 38. áááááávadász 2010 már 07. 12:56  
korlátoztam volna. ahogy most is történik. mindegy, meg nem értett zseni vagyok gyerekorom óta...

 37. zwaan 2010 már 07. 12:24  
Mint az off-közösség oszlopos tagja, támogatom a Gumiszoba/Vesztegzár/Offtopic/Akármicsoda fórum létrehozását. Valószínűleg kell egy kis idő, amíg kialakul mindenkiben a pavlovi-reflex, de biztosan van létjogosultsága. Vagyunk annyira felnőttek, hogy moderáljuk magunkat, és ha a vezérürü (az első off hozzászóló) elindul, akkor a nyáj is követni fogja. Legfeljebb az elején kell némi terelgetés.Az off-topic gomb jó ötlet, ha egy ideig van nyoma az adott topicban, így megvan a jelzés, hogy megkezdődőtt a fiesta, tessék szíves lenni oda átfáradni.
Így nem kell olvasnia a bohóságainkat annak, aki nem akarja. Aki meg akarja, úgyis bejön.
 36. Garfield33 2010 már 07. 12:06  
Szemétlerakat????
Te piszok! Vigyázz a szádra, mert ráhelyezem a tenyeremet, dacára a névnapodnak!!!!

 35. Garfield33 2010 már 07. 12:03  
Kövessen meg téged a dömper.
Te száműzted volna a hülyeséget, pedig arra szükség van. Így áthelyezve még elfogadható, meg aztán külön jó játék lesz, hogyan bosszanjuk majd az admint.
Sőt, továbbmegyek. Aljas módon komoly búvár hozzászólássokkal szétoffoljuk majd a Grand Hotelt is.
 34. elche 2010 már 07. 11:49  
Viszont az új gomb, ami 10 percig aktív a javításhoz hasonlóan, és egyből átteszi a szerző által is olyannak ítélt hozzászólást a focifórumba (mindent bele...), megfontolandó.
 33. Bunny 2010 már 07. 11:40  
Jöhetnek a vélemények bátran, aztán leszűrjük a lényeget. Az offtopic jelölés nem rossz, csak sok egyéb kérdést vet fel, ami miatt mélyen bele kell nyúlni az amúgy stabil fórumba. +1 fórum nyilván ilyen gonddal nem jár.
 32. Vanek 2010 már 07. 10:36  
Az jó.
Mondjuk az új topik tényleg nem fog megoldást hozni... De bővülnek a lehetőségek. :))
 31. elche 2010 már 07. 10:31  
A kérdés már nem az, hogy lesz-e ilyen, hanem az, hogy milyen formában. Az, hogy még feketeöves off-mesterek sem vetik el, legalábbis megerősíti a szándékot.
pygmy: az off témában nincs off, azaz ha valaki oda szándékozik "eltemetni" a komoly felvetéseit mondjuk a technikai búvárkodás új irányzatairól, akkor csak nyugodtan.:)
 30. áááááávadász 2010 már 07. 09:55  
az ott offolót az úri közönség pártfogásába veszi.
 29. horvathv 2010 már 07. 09:37  
Szerintem nincs értelme új topic létrehozásának, hisz ezek az évődések mindig valamilyen előző hozzászólás hatására alakulnak ki. Ha minden nem szorosan témához kapcsolódó hozzászólást az új topicban szeretnének látni a főszerkesztők,  naphosszat a fórumot figyelve helyezhetnének át azokat abba, vagy ha ezt nem teszik kis idő múlva ugyanaz a helyzet lenne mint most, csak az általános mellett lenne még egy plusz fórum.
Bizzuk rá a fórumozóra, hisz nem muszály minden hozzászólást elolvasni, tud ő szelektálni. Ha pl egy búvár fórumon, egy új tagnak 300 hozzászólásából 2% sem szól a búvárkodásról, max nem olvasom el, ha nem érdekel, de nem zavarnám gumiszobába, mert látom, hogy mások viszont igénylik a vele való foglalkozást.

 28. Thomasbuvar 2010 már 07. 09:28  
Támogatom a "szemétlerakat" új topic ötletét. :)
 27. Vanek 2010 már 07. 09:28  
Nem tehetjük. Már régi latin mondás is van erről: Offole necesse est.

(Igazándiból a nyúl lustaságára hajtunk, hogy úgyse csinál semmit és offolhatunk továbbra is kedvünkre)
 26. pygmy 2010 már 07. 09:21  
es a gumiszobaban mi lesz az offtopic? es az hova lesz athelyezve?
 25. áááááávadász 2010 már 07. 09:14  
még annyit szeretnék kérni, hogy a macska, meg asokmindenki, aki anno mély sebet ejtett a lelkemen, mikó felzúdultam a sok offolás ellen, most szépen, nyilvánosan kövessnek meg engem. a történelem engem igazolt. megint.
vígasz ajándékokat is elfogadok.
 24. Vanek 2010 már 07. 09:07  
Igori lenne a méltó cím! Igazi álomvilág, pedig büntetőtábornak indult.

és akkor is: Magántitkárság. :-))
 23. Jules 2010 már 07. 09:04  
A Grand Hotel méltó cím lenne, talányos és nagyvilági... Mint a topiclakók :-D Szavazást kérek a topikcímről!!!!
 22. Vanek 2010 már 07. 08:59  
Ja, annyit kiegészítésként, hogy a nácizmus mértéke semmit sem változik attól, hogy egy flaget tűznek a hozzászólásod lágyrészébe, vagy az egészet deportálják a gumiba, ha ezt az admin teszi önkényesen...

Továbbá az általános lett volna eddig is a gumiszoba, így egy új topik szerintem nem sokat változtatna, csak a lehetőségek növekednének. :))
 21. Vanek 2010 már 07. 08:53  
Jogosan. :))

Amúgy szerintem ez tényleg jobb megoldás lenne. (No nem a flegma flagelés, hanem a komoly kapcsolózás.)
Mert így alapvetően nem változna a fórum szerkezete. Akit érdekel a napi baromkodás, az semmi újat nem venne észre, aki meg komoly cilinderes úriember frakkban, annak egygombnyomásssal lenne nehezebb az élete. Sőt, ha névhez csatoltan a profilban lehetne tárolni az offtopik/ontopik listázási paraméter alapértelmezett értékét, így még plusz gombnyomogatás se kéne.
Aztán a másik, hogy elég furcsán nézne ki, hogy fél nap múlva megjelenik az admin és tizenkét topikból kezdi kihajigálni a hozzászólásokat. Így az eredeti topikok is furcsán fogynának (sztem néha a nem offtopik hozzászólások is válaszok egy kicsit az offtopikra, így az értelmezés is nehezebb) és a dühöngő meg nagyon hirtelen hízni és semmi struktúrája nem maradna, tehát hamar leszoknánk róla.
No meg a kapcsolós módszerrel viszonylag hatékonyan, akár utólag is végig lehetne jelölni pl. a balesetes topikot, ami így ismét értelmesebbé válna.

Ettől függetlenül persze a Magántitkárság topikra feltétlenül szükség lenne.
 20. áááááávadász 2010 már 07. 08:50  
kalapot le az érvelésed előtt. különben lerepül.
nagyjából mindenben megegyeztünk. valaki keltse fel a nyulat, hogy kezdheti a programozást.
 19. kovax 2010 már 07. 08:37  
nem értem,mi változna?
 18. Garfield33 2010 már 07. 08:36  
Egyszer megkérdezem az összes deklarált barátodat, hogy láttak-e már élőben.
Mert akkor tuti nem is a barátaid...
 17. kovax 2010 már 07. 08:34  
avanekotnebántsd. a barátom...
 16. Garfield33 2010 már 07. 08:33  
Butavanek. Ezt nem nagyon lehet megoldani. Ahhoz kellene egy nagyon intelligens admin, aki minden pillanatban jelen van...
 15. kovax 2010 már 07. 08:33  
egyébként marha jó az ötlet. igy legalább a néhány? elvetemültnek , aki  állandóan baromkodik, nem kellene fárasztani magát a komoly dolgok olvasásával:-)
 14. Garfield33 2010 már 07. 08:32  
Több Grand Hotel is van. pl Rakhmár oázisban, amit te is említettél.
Meg aztán, nem csak a dilisek lesznek ott, hanem a csajok is a bróni recipével, meg minden, ami nem búváros.
Oda pedig nagy hely kell, szóval a Grand Hotel jó választásnak tűnik.

Aki benéz oda, úgyis megtudja, mi a helyzet. Aztán vagy marad, vagy menekül. Vagy menekülne, de az ápolók gyorsabbak.
Első   1 2 3
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Yamagiri Maru

Micronesia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés