»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-03-07 A gép forog, az alkotó nem pihen

A divecenter.hu gondozása közben mindig felbukkan pár újabb ügy: gondolatok a fotósversenyről és a fórumról.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3
 113. Bunny 2010 már 08. 00:09  
Na a kérdés eldöntetett házon belül. Legyetek jók, és használjátok ha kell.
 112. Bunny 2010 már 07. 23:30  
Alapvetően egyetértünk úgy gondolom. A gumiszoba ötlet azért merült fel, hogy legyen egy hely, ahová átpaterolhatjuk az elburjánzott ökörködéseket a tematikus fórum alól, tehát ez egyfajta moderáció. Nyilván nem arról van szó, hogy egy poén után repül a hsz. hiszen nem iskola ez. Az ideális az lenne, hogy ha a fórumozók önmaguk éreznék, hogy mi a helyénvaló és mi nem. Mint ahogy a nagymamának se mondjuk, hogy "hét ba**ki ez ku*va jó süti volt" hanem "nagyi, nagyon finomat sütöttél". Ezt szeretnénk valahogy elérni a fórumban is, legyen alapvetően témába vágó beszélgetés mindenhol.
És hogy az ökörködésnek (ami igen fontos része a napjainknak!!!) is legyen helyen, erre merült fel a gumiszoba. Ideális esetben oda önként költöznek be az ápoltak amíg kitombolják magukat. Mi úgy gondoltuk ezzel a kecske is megmarad és a káposzta is jól lakik.

De azért nem csináltuk még meg, hogy csócsáljuk meg a lehetőségeket, találjunk ha lehet olyan megoldást, ami mindenkinek jó. Ha nem, akkor az lesz ami nekünk jó. Sok vélemény érkezett, és ez jó. Amivel én személyszerint nem tudok mit kezdeni, az az, hogy márpedig én így csinálom, ha nem tetszik rúgjatok ki.
Kétlem, hogy bárki is a munkahelyén is úgy viselkedik, mint a haverokkal a kocsmában. És ha máshol tiszteletbe tudjuk tartani az írott és íratlan szabályokat, nem értem, miért akkora kérés ez itt, a DC fórumon.

Igazából ez az egész érint mondjuk 10-15 ember, ha a kemény mag hajlandó elfogadni valami megoldást, az már hozza magával a többit. Ezért a sok szócséplés, hogy ők megértsék a célunkat, és megtaláljuk a jó megoldást.

Nagyon fontos a Te és a többi hasonló vélemény is, hiszen ez talán a magnak is jelzés, nem a két führer agymenése ez kizárólag. És ha a helyére kerül minden, talán a fórum is fejlődik. Esetleg a fotós fórumon komoly fotós társalgás kezdődik, ahová becsatlakoznak olyanok, akik eddig komolytalannak vették. És így tovább. De ha nem, csak azt elérjük, hogy egy érdeklődő a témához illő hozzászólást talál a megfelelő fórumban, már megéri.
 111. raindrop 2010 már 07. 22:26  
OFF
origo.hu
ON
 110. Aladár 2010 már 07. 22:18  
Szerintem a moderálásnál jobbat még senki nem talált fel. A tematikus topikokkal kapcs Chevel értek egyet, inkább legyen kevesebb, de célirányos hozzászólás. Az Általános eddig is ott volt dühöngőnek, és egész addig működötrt is, míg a gyeplő nem lett kissé hosszabb a főszerkik részéről a többi topikban (pl. búvárbál). Biztos, h a topikok rendszerén kell változtatni, és nem kicsit szigorúbban moderálni?
 109. pygmy 2010 már 07. 21:45  
kérlek, nagyon szívesen:)
egyébként pro7, az adja...
UFF!
 108. Vanek 2010 már 07. 21:03  
Természetesen félre lehet értelmezni bármit. Ha nem menne önállóan szóljatok és segítek pici prájszért...

Egyébként pedig kéremszépen nekem pont jó a fórum úgy ahogy van és a továbbiakban is ugyanígy offolgatva, baromkodva kívánok fórumozni. Aztán majd jól eldöntitek, hogy valami eszközzel ezt kívánjátok-e korlátozni (pl. OFF kapcsolóval, hozzászólás átpakolgatással/törölgetéssel), vagy sem, esetleg szépen egyszerűen kitiltotok/elriasztotok a fórumról...
 107. Aladár 2010 már 07. 20:42  
Basszus, mi van itt? Tudom, olvassak vissza........
 106. Bunny 2010 már 07. 20:38  
tehát azt látja, 100 új, bemegy és azt látja hogy nincs új. Így végülis elég informatív az új hsz. jelzése, vagy igen vagy nem :)
 105. Bunny 2010 már 07. 20:36  
Jah. És mondjuk ha 5 perc múlva átesek az oszkár átadáson, valószínűleg a gép forog, az alkotó pihen című cikk fórumában keresném a hsz. hogy válaszoljak rá. Véletlen sem az általánosban, ahová való.
Végülis lehet a húsboltban szöget tartani, a vasboltban meg dagadót , csak nem valószínű, hogy bárki is ott keresi. Persze körbe lehet telefonálni a boltokat hogy hol lehet banánt kapni, de nem lenne egyszerűbb, ha a zöldséges árulná és az ember ha odamegy akkor nem kalapácsokat talál a polcokon?
 104. áááááávadász 2010 már 07. 20:21  
miért, nem szereted a sütit?
így aladár, és edka, és zwaan se fog téged szeretni.
 103. áááááávadász 2010 már 07. 20:18  
"Hmmm, kicsit hajaz Mengele apánk módszerére, bár ő nem nick-blokkolást, hanem fenolinjekciót használt." hihi
 102. elche 2010 már 07. 20:04  
Köszönöm ezt a hozzászólást, jobb példát magam se találtam volna!
Az off-gombbal most sikerülne elérni, hogy ezt a kérdést nem tudnák elolvasni a be nem lépett és nem regisztrált tagok, azok, akik nem kíváncsiak a tagok közül az offra, és az off-barátok közül azok, akiket ez a fórum nem érdekel. Számomra életidegen, miért jó az bárkinek, hogy a hozzászólását a fórumozók 3-4-5 százaléka olvashatja. Miért ne kérdezné az embert ugyanezt az általánosban, ahol mindenkinek szól? Ha szűk baráti körömtől megkérdezném, jönnek-e egy osztrák hosszú hétvégére, levelet írnék vagy skype-on üzennék, nem pedig egy bálnavadászos cikk fórumába tenném offnak.
 101. Garfield33 2010 már 07. 19:27  
A neten egy csomó helyen.
Ja, ma csak erre a topicra jött 100 hsz.   OFF
 100. Vanek 2010 már 07. 19:26  
Épelméjű vendégekre nem lehet világfürdőhelyet bazírozni...
 99. zwaan 2010 már 07. 19:18  
Itt most nem arról van szó, hogy intelligensek vagyunk-e vagy sem. Hanem arról, hogy ha valaki olvas egy cikkhez tartozó fórumot, amiben van egy hsz. amiről neki eszébe jut egy oda nem illő gondolat, akkor ne kelljen kimennie, átmenni egy másik topicba, hogy megoszthassa, plusz az eredetiben jeleznie, hogy ő offolt. Ha ez megolható egy gombnyomással, miért ne lehetne? Jelen esetben vagy offolunk, vagy nem reagálunk. Egyik sem az ideális megoldás.
Az Általánost nem tartom erre a legjobb helynek.
Ha az offtopicban meg lehetne jeleníteni, hogy honnan jött a post, kinek a hozzászólására, melyik topicból, az jó lenne. Ha ez nem nagy munka.

 98. pygmy 2010 már 07. 19:09  
OFF
melyik adón lehetne megnézni az Oscart?? köcsög RTL már nem közvetíti. mindenféle gagyi búvár-oscar az hír, az igazi meg nem...
segítség!
ON vagy OFF vagy mi?


 97. Garfield33 2010 már 07. 18:55  
De ki az, aki hetekre visszamenőleg keres valamit? Az országokéban esetleg. Amúgy a kereső mindent kiköp, amit keresel.

A sorszámokról meg annyit, hogy miért is kellene hozzányúlni? Legalább látja, aki nem offra van kapcsolva, hogy hány hüjje hozzászólását volt szerencséje kihagyni, és még boldog is lehet. Természetesen megértem Bunnyt is, aki a saját gyermekeként gondol a DC-re, de azt nem fogom fel, hogy miért is nem lehet megpróbálni az általunk, vadbarmok által javasolt és a normális emberek szemponjából abszolute kívánatos megoldást.
 96. vizidino 2010 már 07. 18:37  
a problémára lehet válasz egy jó kereső is... ha nem találok valamt, majd az kiköpi, melyik topic melyik hozzászólásában volt szó róla
 95. Luciferin 2010 már 07. 17:36  
Lehet mégsem vagyunk annyira okosak, meg inteligensek... :-))))
 94. horvathv 2010 már 07. 17:24  
Ha valóban, úgy gondolod okos inteligens emberek vannak itt, nem kell mást tenni, mint megkérni mindenkit : hozzászólását az adott témába tegye meg, amennyiben oda illik !
Ha csak csevegni szeretne akkor pedig : használja az általánost, vagy a létrehozandó új topicot !
Nem kell ennyit variálni, meg off kapcsoló, meg egyéb sz..ok !!!
 93. Bunny 2010 már 07. 17:09  
Gondolataim az on/offtopic kapcsolókról: melyik hsz számot mutassa a főoldal, ha azt amit az off kapcsoló mutat elég zavaró lesz ha átvált?. Honnan tudja az, akinél az off off, hogy ott valami élet van? Ugye tárolva van az utolsó hsz, ez most ha átvált on-ra újraszámol, ha offra újraszámol? Mi van ha valaki offra válaszol on-ként, és valaki offoff-ba nézi? ÉS még ezer olyan buktatója van annak, hogy párhuzamosan kétféle fórum van ugyanott. Nem olyan egyszerű ez a kapcsolós dolog mintsem hangzik. Az ötlet egyébként nem rossz, magam is gondoltam rá, de a fórum jelenleg atomstabil és bár nem látszik, baromi bonyolult és összetett dolog.

De ennél sokkal fontosabb kérdés. Tényleg csak engem zavar az, amit elChe is felvetett, hogy bár az embernek rémlik, hogy volt valamiről valahol szó, bár 700 fórumtéma van, mégsem tudom a fórumok témája alapján megtalálni? Veletek még nem fordult elő, hogy végigolvastad a napi hsz-okat egybe több fórumból, majd közvetlen utána egyikre válaszolni akartál volna, de gőzöd sem volt, hogy melyik fórumban olvastad?

Miért olyan nehéz átállni arra, hogy  van egy fórum ahol megy a napi csevegés, a klubélet, az ökörködés, a receptcsere, és minden offtopic téma, és a tematikus fórumhoz - legyen az cikk, vagy kiemelt fórum, fotósverseny topic - csak akkor és azt szólok, ha az ott helyénvaló? Ez annyira jól működik olyan nagy fórumokon, mint a wetpixel pl.

Azt értsétek meg, hogy van egy kemény mag, akiket mi nagyon szeretünk, barátok vagyunk, ismerjük egymást személyesen, közös programokat szervezünk, és a fórumon tartjuk egymással a kapcsolatot, amikor nem vagyunk együtt. És ez SZUPER! Nagyon fontosak vagytok számunkra.
De ez max 2-3 tucat ember, viszont naponta több, mint EZER más ember is olvassa a DC-t, akik nem vesznek részt ebben a közösségi életben. Sokat találnak ránk keresőből, akiknek kidobja a cikket, ami érdekli őket.
Számukra zavaró, értelmetlen az, hogy a neki érdekes cikk fórumában 3 ember egymást ugratja. Esetleg szeretne a témához hozzászólni, vagy belekérdezni, de nem tud, hiszen azt látja, hogy ő lenne az offtopic a fórumon azzal, hogy a témában kérdezne!

Azt kellene megértenetek, hogy a DC hihetetlen információmennyiséget tartalmaz, ideértve a fórumokat is, ami jelenleg teljesen fellelhetetlen. Úgy is mondhatnám, hogy ment a kukába a sok hozzászólás. Azzal, hogy szétoffoltok minden fórumot gyakorlatilag a saját hozzászólásaitokat is ledegradáljátok azzal, hogy megtalálhatatlanná teszitek. Oda szórjátok ahol épp nyitva van, ezzel azt mondjátok - ez a hsz. nem fontos, leírtam de nem érdekel tovább-.

Minket igazán nem zavarna, ha a napi 500 hsz úgy oszlik meg, hogy abból 490 egy fórumban van, és ez nektek is jobb lenne. Tudná az ember, ökörködés, off téma volt amit olvastam? Akkor az az általánosban, gumiszobában van. Ha viszont úgy alakul, hogy thaiföldre mennék, nem kell átgörgetnem több 100 hsz-t, hogy kiszűrjem a lényeget.

És természetesen ha a  cikk pl. a búvárbálról szól, ott helye van a báli élményeknek, hiszen az egy olyan cikk.

Okos, intelligens emberek vannak itt, én tudom, hogy értitek a célt. Röviden: szeretnénk elérni, hogy a fórum érték legyen, hasznos tartalmat közöljön, de azt csak szabályokkal lehet elérni. Mert ha minden mindenhol zajlik, lehetne akár egy db fórumtéma is, ígysem-úgysem lehet az értelmes információt megtalálni.
 92. vizidino 2010 már 07. 16:54  
5-0
az új gumiszoba szerintem sem lenne jobb a mostani általánosnál.
OFF szűrő for president!

 91. Vanek 2010 már 07. 16:21  
Már előre bocsi, hogy nyers leszek.
Egy új fórum indításán mi a paripapimpilit kell ennyit töketlenkedni? Beindítjátok, oszt jónapot. Semmit nem fog megoldani, de a jelenlegi majd hétszáz topik mellett +1 nem bőven elfér?! Oszt ha nem jön be törlitek, ha nem törlitek, akkor sincs semmi.
Vagy dobjuk össze a topiknyitási illetéket? Esetleg nyissunk mi magunk egyet?
 90. Garfield33 2010 már 07. 15:56  
NO, akkor egyetértünk. Sőt, szerintem nagyjából mindenki egyetértett.
Ez gyanús. Nagyon gyanús   :-)
Viszont komoly kényszer a nyuszinak!
 89. elche 2010 már 07. 15:53  
Önkorlátozásban nem hiszek magam sem, erre már utaltam is.
Szerintem minden megoldás működhet, és mindegyik lehet rossz is, rég nem hiszem azt hogy a nagynak látszó ötlet nagyon be is válik. Az egyszerűsége miatt nyilván nekem az új vegyes fórum tetszik, és most kivételesen nem akarok Bunny helyett programozást ígérni.
 88. Garfield33 2010 már 07. 15:50  
Okés, lehet, hogy felületesen olvastam. Te mit tartanál a legkívánatosabbnak (a futurisztikus önkorlátozást leszámítva)  :-)
 87. elche 2010 már 07. 15:45  
A technikai ötleteket majd értékeli Bunny, a többiről elmondtam a véleményem, ennyi.
 86. Garfield33 2010 már 07. 15:40  
No de most komolyan: felelős öntudatot akarsz ébreszteni vagy egy ügyes és mindenkinek megfelelő technikai megoldást összeütni?
Mert az utóbbira tudunk ötleteket adni (már meg is tettük), de az elsőre csak ígéreteket. Sőt, ahogy ismerem magam, ha őszinte akarok lenni, én még azt sem, sorry.
 85. zwaan 2010 már 07. 15:37  
Ezt kikérem magamnak! Én társadalmi munkában csináltam. :-)))

Ui. Ez on, mert off-ról van szó
 84. pygmy 2010 már 07. 15:35  
ez nem túlragozás, hanem a szerkesztők által fizetett hozzászólók okoskodásai...
ez most ON vagy OFF??? lécci, segítség!
 83. pygmy 2010 már 07. 15:33  
ok, a megoldás nem egy dühöngő, hanem egy süteményes és egy .... topic. ennyi. szerintem, a többi téma nem off! :)
 82. elche 2010 már 07. 15:32  
Ennyi a lényeg, igen.
Mindenesetre túlragozni nem akarom feleslegesen a témát.
 81. Garfield33 2010 már 07. 15:31  
Iszen arról dumálunk itt már egész nap.
 80. Ibolya 2010 már 07. 15:30  
Anno (mielőtt csatlakoztam a dc-hez),voltak olyan napok,hogy 1 db.hozzászólás sem volt a konkurenciánál...
hát nem éreztem egy igazán érdekes fórumnak ;-)))
Abban viszont 100%-ig igazuk van a főszerkesztőknek,hogy nem kéne szétoffolni a "komoly" témákat....
Kéne egy arany középút...
 79. Garfield33 2010 már 07. 15:23  
Szerintem mindenki érti az elvet, de oly nehéz megállni, hogy az ember ne bohóckodjon.
Javaslom addig is, hogy próbából mindnki, aki megnyomná az OFF gombot, írja oda a hsz-a végére, hogy "OFF".
Akkor meglátjuk, működne-e.

És gondolj bele abba is, amit mondtál: aki újonnan (vagy saját megfontolásból OFF szűrővel) lép be, az ezeket NEM IS  LÁTJA. Az ő szemszögükből nincs is offolás. Nem létezik.
Ettől persze lehet Grand Hotel is, az önkétes jófiuknak - hátha...
 78. pygmy 2010 már 07. 15:20  
pedig szerintem a nem offolók is alig várják, hogy valaki megtörje a csendet, vagy offoljon. néha kuka minden s kell valami marhaság, hogy beinduljon a dolog. jobban tetszik a dolog, ha van élet. egy csendes fórum olyan kiábrándító:) nem mondom, akad, mikor megy a dolog, mert van egy baleset, vagy van fotós téma... a hírek legtöbbször nem indít be senkit, csak az offolókat... arra aztán moccan más is. hehe, a búvárverda sorozat is eccer indult el igazán, amikor a doktornő egy francia autóreklámra jött a német terepjárójával... :P
szóval napi egy hír kicsit ingerszegény környezet, a fórum legalább pörög. van benne marhaság, meg van benne okosság.
 77. Garfield33 2010 már 07. 15:19  
Dehonnem, mindig aggódom, hogy kirepülnek a tepsiből...              OFF
 76. Garfield33 2010 már 07. 15:18  
Kágyilló = egy puhatestű, nyálkás, csúszómászó vadállat, Edka kedvence.
 75. zwaan 2010 már 07. 15:18  
Off
Nem tudtad, hogy a kacsák a főnixek közeli rokonai?
On
 74. aron5 2010 már 07. 15:15  
kágyilló... hagyjuk ezeket az ízes vasi és zalai kifejezéseket! sokan nem értik, még kirekesztőnek tartanak majd... (off voltam)

 73. elche 2010 már 07. 15:15  
Ez a szám összességében így is, úgy is aktuális: "Fórumainkban összesen 88900 hozzászólás található"
Tehát mint mondottam, örülünk a hozzászólásnak és a közösségi életnek. De beeshet bármikor, bárki új, aki azt érzi, meg sem tud szólalni, mert a lentebb említett példáknak megfelelően amikor bemenne egy tematikus fórumba, egészen mást talál ott, egy szűk csapat egymásnak szóló ugratásait, mondjuk fotós témák helyett. Ha megfigyeled, Garfield, aki sokat van itt, mindig igyekszik segíteni az újaknak, de mégis sokan elvesztik a fonalat. Szóval segítsünk annak is, aki (még) nem tagja a törzsgárdának. Még azt sem mondhatom, a fórum meg a dc az én játékszerem, pedig elég rég vagyok itt; az én szememben ugyanúgy értékes minden új ember megszólalása, mint az enyém. Ez a dolog most inkább szól róluk, mint a régi motorosokról. Persze, ezt az off-kapcsoló is tudja kezelni, de engem nem maga a technikai megvalósítás érdekel, mint az elv.
 72. Garfield33 2010 már 07. 15:15  
Csak szeretnéd, Kacsa!
 71. zwaan 2010 már 07. 15:12  
Ránézésre lehet. De, ha keresel valamit, egy cikkhez kapcsolódóan, akkor nem biztos, hogy szeretnéd átrágni magad a madarak halhatatlanságáról szóló 258 hsz-on.
 70. Garfield33 2010 már 07. 15:11  
Ja, csak mondanám, hogy itt az 56. hsz-om volt a fórum 88888-ik hozzászólása.
 69. Garfield33 2010 már 07. 15:10  
Ne engem akarj meggyőzni. Én győzve vagyok...

De szerintem a szerkentyűk most örülnek, hogy ilyen támogatottsága lett az offok szegregációjának.
Csak azért neem monnyék rá, hogy ige, mert ezzel is hozzászólásokat generálnak
 68. pygmy 2010 már 07. 15:07  
pedig jobban néz ki egy olyan fórum, ahol sok hozzászólás van minden topicban, mint egy olyan, ahol egy pörög, a többi meg áll vagy üres. lásd Vanek felsorolása. itthon már úgyis ismerik a fórumon zajló életet, Balin meg csak a hozzászólások száma számít, nem értik, miről van szó:P
 67. Garfield33 2010 már 07. 15:01  
Tudod, úgy vannak, mint a szűzlányok. Rinyálnak, rinyálnak, de azért jól esik nekik.
Persze ők sokkal felnőttebbek nálunk, és jobban átlátják az egészet, hát valszeg igazuk is van.
 66. Ibolya 2010 már 07. 14:59  
4-0
Bevallom,én azt hittem a főszerkesztők kértek meg "egyeseket",hogy kicsit néha pörgessenek meg 1-2 pangó fórumot...
de azt hiszem,tévedtem ;-(
 65. Garfield33 2010 már 07. 14:57  
Hidd el, 2 perc. Vagy 5, ha pisilni megy közben.
 64. pygmy 2010 már 07. 14:56  
igaz, de a teljesen új generációt már az új szabályok szerint neveljük majd fel. röpke pár tíz év, és jó lesz minden:)
Első   1 2 3
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Rocky Point (island #7)

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés