»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-06-24 Anubis-Deepdreams együttműködés

Az Anubis Travel és a Deep Dreams Búvárbázis együttműködésének köszönhetően külföldi utazásaink szervezése még egyszerűbbé és olcsóbbá válhat.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3
 63. adamax 2007 dec 15. 21:46  
Gyerekek, kezd már nevetségessé válni az egész. Komolyan mondjátok, hogy a minőségi kifogásoknak itt a helye, x idővel az eset megtörténte után? Ha meg helyben rendezve lett a panasz, akkor nem etikus, ha ide is felírjuk.

Summa summarum, én ismerem a DD-t, kétszer egy hetet merültem velük, semmi gondom nem volt. Ha lett volna, biztos azonnal szóltam volna, mert így a korrekt. Minden ezutáni cselekvés pótcselekvés, és nem viszi jó irányba az ügyet.

adamax
 62. VasMacska 2007 dec 15. 20:51  
jön valaki, mond valamit, más meg olvassa és reagál rá.
Én olvastam és reagáltam rá. A jogász szemével, mert olyat hordok.
Ennyi és nem több.
Ha valaki csak annyit jegyez meg belőle, hogy bárhol, bármikor ott helyben jelezze, ha valami nem tetszik neki, már jó.
Csak célravezető az életünket általános jogelvek mentén intézni, mert azokat az elveket a vitás kérdések rendezése érdekében alkották meg.
Azt hiszem a bázis is többet tudott volna kezdeni egy olyan panasszal, hogy 2007. ...hó....-tól ...-ig ezt és ezt tapasztaltam itt és itt.  És nem kell ehhez se név, se cím, se e-mail cím, se igazolvány szám, se adószám. Csak puszta tények. Meg időpont, hogy akit illet, utána tudjon nézni, és intézkedni tudjon, felelősségre vonja akit kell, hogy máskor ne fordulhasson elő. A jogász szemével, ez így kéne, hogy menjen.:)
 61. elche 2007 dec 15. 20:34  
Ez azért korántsem ilyen jogi kategória nálunk.:) Szóval szépen le van itt írva, mi micsoda jogász szemével, de én viszont azt mondom, hogy továbbra sem kérjük valós név megadását, és továbbra sem adjuk ki senkinek az email címét, azaz nyugodtan írhat véleményt és kritikát mindenki a divecenter bármelyik fórumán. Abszolút nem feltételezem a rosszhiszeműséget egyetlen hozzászólóról sem (ami az, nyilván próbáljuk kiszűrni), maximum csak úgy alakult, hogy most ebben a formában mondják el, amit tapasztaltak. Élesebb esetekben úgyis próbáljuk magánbeszélgetés vonalára terelni a dolgot, de a fórumnak az a lényege, hogy jön valaki, mond valamit, és szerencsés esetében, ha az szól valakinek, az érintett olvassa és reagál rá. Azaz továbbra is fórumozásra fel! Számunkra büszkeség, hogy olyan sokak által ismert helynek gondoljátok a divecenter.hu-t, ahol van lehetőség nagyobb körhöz szólni.
 60. VasMacska 2007 dec 15. 20:16  
La Palman személyesen akartuk elmondani a kifogásaink azon részét, amit már akkor tudtunk, (már azokon túl, amit menet közben nem sikerült tisztázni) de sajnos a bázison nem volt olyan személy, akinez ez címezhető lett volna. A tulajdonos hazarepült Németországba, a másik dm merülésen volt, a bázison csak a magyar származású bázis-kisegítő maradt, és persze neki elmondtuk, ő egyet is értett, de ennyi volt és nem több, a részéről nyújtható segítség. Aztán amikor itthon kiderült, hogy még a merülések árával is átvert a dm, amikor számlázott, na ekkor készült az a bizonyos levél, amit kommandante említ.
Ezzel csak azt akarom itt is kifejezni, hogy ha bajom van, akkor ott szólok helyben. Hátha azonnal orvosolható, vagy hajlandóak változtatni azon, ami nekem annyira nem tetszik, vagy legalább szóltam, hogy  nem vagyok elégedett.
Mint bizonyára mindannyian olvastátok már az apró betűs Utazási  Általános Szerződési Feltételekben: ott kiköti és le is írja az utazási iroda, hogy ha bajod van, ott szólj azonnal, a telepített idegenvezetőnek vetess fel vele jkv-et, írasd alá vele stb. stb. Ebből szerintem az alkalmazandó minden vitás esetre, hogy szóljon a kedves vendég azonnal, ha baja van. Vagy legalább a bázisra való visszatértekor: kérem nekem ez és ez volt a problémám.  Vagy hazaérve, e-mailben, közvetlenül a bázis vezetőjének címezve, pontos időponttal közölve a reklamációt.
De így, egy fórumon, időpont megjelölés, konkrét tények megjelölése nélkül....  ez jogi kategóriában kifejezve: a személyiségi jogok megsértése körében, a jó hírnévhez való jog megsértése.
Nagy nyilvánosság előtt.
Persze az is lehet, hogy a panasz jogos, de a bizonyítás kötelezettsége azé, akinek az érdekében áll az általa állítottak valódikénti elfogadása, azaz annak kell bizonyítani, aki állít valamit.  Tények megjelölése, és bizonyítás nélkül, ahogy a nagyanyám mondotta volt: messziről jött ember azt mond, amit akar...
 59. elche 2007 dec 15. 18:47  
DUPLA, pont az jutott eszembe, amit te is elemeztél: ha a bázistulajdonos direkt a vendégeit akarná alázni, akkor valószínűleg egy év múlva már nem lenne bázistulajdonos. Találkoztam párszor Gabyval, elég rég ismerem Zsótát, egy hétig élvezhettem Zozó vendéglátását, és mivel mindőjükkel emberileg is jó viszonyban vagyok, nem gondolom, hogy céljuk a szuicid üzletvitel lenne.

Ettől függetlenül lehet rossz napja a legénységnek, a búvárvezetőnek, a tengernek, sőt, magának a búvárnak(!) is, ami eredményezheti azt, hogy a vendég nagyon kellemetlen élményeket gyűjt. Előfordulhat, de azt hiszem Gaby nem tud többet tenni annál, mint igyekszik érdeklődni, mi a kritika oka, és próbál minden felmerülő kérdésre választ adni. Nem rúghat ki minden embert, aki 2007-ben a hajó környékére ment, mert a megjegyzésből nem derül ki, mikor és ki volt a problémás a személyzetből. És persze nagyon helyesen azt sem tette, hogy ellentámadásba menjen át. A nicknév az nicknév, ha valaki így ír, szíve joga, de konkrét tények nékül nincs mit tenni. (Ma írtam a la palmai kellemetlenségeimről: nos, én tételesen megírtam a bázisnak, mi nem tetszett, vagy kezdenek vele valamit, vagy nem. De gyakori, hogy az ember egyszerűen csak el akarja felejteni a kellemetlen élményt, aztán csak később ír róla, amikor felvetődik valahol a téma.) Szóval jelen helyzetben lehet, hogy a maga szempontjából mindenkinek igaza van. A szakmai fórumról annyit, hogy jelen pillanatban ez az egész szakmai internetes fórum dolog még nagyon új, és nagyon kialakulatlan, és számtalan hivatásos van, aki nem nagyon foglalkozik az internettel, esetleg idejük sincs rá. Ezt igazán nem lehet számonkérni, mert mindenki maga dönti el, hogy tájékozódik.

Mellesleg minden bázisról lehet találni jó meg rossz véleményt is a neten. Esetleg mert van, ami valakit nagyon zavar, másnak fel sem tűnik. Az egyik embernek tetszik a katonás fegyelem, a másik meg gyűlöli. Csak eszembe jut, amikor Gran Canarián voltunk, Garfield megjegyezte, mennyire idegesíti, hogy Dave minden merülés előtt megkérdezte: "Everybody's happy?" Nekem meg fel sem tűnt, pedig harmadjára jártam nálunk.

Hurghadán meg jártam párszor, voltak jobb meg rosszabb merüléseim, de minden túrának volt pár tipikus merülőhelye, ahova jó eséllyel elvisznek: Fanadir, Umm Gamar, Gota Abu Ramada, hasonlók. Ott ez a realitás...
 58. deepdreams 2007 dec 15. 14:53  
Sziasztok!
1.)Ahoz, hogy a nálunk merülőknek minden renben legyen a hajón, mire ők 9-kor kiérnek a kikötőbe, mi már reggel 7-kor elkezdjük a munkát. A palackok feltöltését  ellenőrizzük, a vendégeket összeszedjük a különböző szállodákból stb.Du a hajó miután beérkezett és a búvárok elindulnak a bázisról a szállodába, mi még legalább 2 órát dilgozunk a bázison. Mivel Hurghada egy sivatag közepén található, a medencében du-ra tényleg homokos víz áll, amit mi friss vízre cserélünk és az intrósok és búvárok által használt felszerelést egyesével elmossuk, miután a hajókról a ládák lekerülnek. A hajókat egyesével átnézzük, hogy mi maradt fent, a palackokat ellenőrizzük és feltöltetjük stb. Miután végre hazaérünk egy óra pihenés után kezdődik a háttér munka és a másnap előkészítése.
Az emilek megválaszolása a másnapi dolgok megrendelése és kifizetése. Egy rövid vacsi után pedig az éppen kint lévő búvárokkal találkozunk. Kinek e naplóját kell lepecsételni, kinek a vásárlásban segíteni stb.21.00 óra körül kapjuk meg a pontos információkat az utazási irodáktól a másnapi résztvevők létszámáról és hogy hány fő akar intrózni, hány gyerekecskét kell megtantani sznorizni vagy hányan szeretnének giftun szigeti kiránduláson részt venni. Ekkor derül ki, hogy hány hajót, hány és miféle felszerelést  kell majd reggelre a kikötőbe varázsolnunk.  Éjfél  felé dőlünk be az ágyba és sokszor nincs már erőnk lemenni a net caféba, hogy a fórumot böngészhessük.
Hurghadán egyenlőre nincs lehetőség a bérelt lakásba az ADSL bevezetéséhez-sajnos.
2.) A Miss Rawnnak a hivatalos engedélyekben szereplő maximális befogadó képessége 33 fő.
Nyitásunk óta  a minden nap vezetett Boot list- hajós naplónban rögzítjük a kifutó hajón az utasok létszámát. Ezt egyébként a kifutás előtt a Cost Guard ellenőrzi is, enélkül nem kapjuk meg a kifutási engedélyt. Soha a hajó 30 fő fölötti létszámmal nem futott ki és ebből 20-22 búvárnál nem volt több.
Mivel 8- 10 fő fölött a víz alatt egy merülés vezető nem tudja figyelemmel kísérni a merülést, ezért a 25-30 fő természetesen nem egyszerre ugrik a vízbe, hanem csoportonként.
3.) Az intro, vagy bevezető merülés lényege, hogy teljes könnyűbúvár felszerelésben de még búvár képesítéssel nem rendelkező merülni vágyót viszünk le a víz alá, ezért ilyen esetekben csak szakképzett merülésvezető vagy oktató egyenként vagy maximum kettesével viheti le a "búvárokat", ezért ha 4 főnél többen szeretnék kipróbálni a búvárkodást, akkor a többieknek meg kell várniuk, mire az előzők visszajönnek, mág abban az esetben is ha 2 oktató végzi a merületetést.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz véleményeket olvasok és biztosan nem tudunk mindenkinek a saját izlése szerint maximálisat nyújtani, hiszen hibátlan nem létezik, de higgyétek el minden tőlünk telhetőt elkövetünk azért, hogy a lehető legtöbb ember elégedetten távozhasson tőlünk.
Biztos, hogy vannak olyan időszakok, pl a húsvéti és az őszi szünet, amikor egész Hurghada teljesen tele van és minden merülőhely zsúfolt, de erről nem mi tahatünk. Olyan is előfordul, hogy a nagy áramlat vagy a szelesebb időjárás miatt a tenger aljzatán lévő homok kiséé felkavarodik, sőt van egy egész olyan hónap, mikor a korall virágzás miatt homályos a víz és a látótávolság is igen kicsi. A természet már csak ilyen .
Dec.18.-án kedden évzáró Deepdreams bulit tartunk , ahová meghívunk szeretettek minden kedves érdeklődőt.
Erre a bulira már 180 fő visszajelzett, hogy mindenképpen eljön, köztük búvároktatók, divemasterek és búvárok akik több éve visszajárnak hozzánk. (Van köztük tapasztalt búvár is ).Ha valakit érdekel és van kedve beszélgetni velünk és a nálunk már merült(elégedett) búvárokkal is , mindazokat szeretettel várjuk!
Mégegyszer elnézést kérek azoktól, akiknek nem tetszett a velünk-merülés, de aki még személyesen nem járt nálunk, azt kérem, hogy jöjjön el egyszer és azután alkossa meg a véleményét a Deepdreams csapatról.
Tisztelettel:Benz Gaby

 57. Mirci 2007 dec 15. 14:53  
Hát csak úgy általánosságban tudok válaszolni: vannak helyek, ahol jól érzem magam, mert kellemes a hangulat és jószándékú a személyzet, és ilyen helyeken a kisebb kellemetlenségeket is mosolyogva elnézi az ember...

Aztán vannak helyek, ahol látszólag minden tökéletesen, óramű pontossággal működik, mégis kényelmetlenül érzed magad, mert "tapintható" a feszültség (esetleg belső problémák miatt), meg a műmosoly mögött érezhető, hogy csak a lóvét akarják, aztán mehetsz a pokolba... Ilyen helyeken aztán a legkisebb hibára kirobban a vita, és sokszor nem is igazán tudod megfogalmazni, hogy mi zavar... És utána meg már semmi se jó...
 56. DUPLA 2007 dec 15. 14:25  
Még soha nem merültem velük, de ez nem koncepció, hanem eddig így alakult. Nem ismerek onnan senkit. (Benzből is csak Mercedeshez volt szerencsém, Gabyhoz nem -bocs a hülye szóviccért -)

De cégvezető vagyok magam is, is pontosan tudom mennyire dühítő, amikor általánosságban elkezdik fikázni a "gyermekedet" és amikor megkérdezed, hogy konkrétan mi is a baj vele, akkor csupa olyan általánosságot kapsz, amivel egész egyszerűen nem lehet mit kezdeni.
Kiindulási alapként fogadjuk el, hogy a DD tulajdonosa nem abban érdekelt, hogy bosszantsa a vendégeit, hanem abban, hogy azok le legyenek nyűgözve. Lehet, hogy hiba, hogy nem olvas egy szakmai fórumot, de amint hírt kap róla, hogy kritikák érték, egyből itt terem. Nem kikéri magának, nem cáfol elvtelenül, nem védi az "övéit" zsigerből, hanem segítséget kér (és információt), hogy javítani tudjon az estleg hibásan működő rendszeren. Mert véleményekre csak reagálni lehet (jól és rosszul), de az intézkedéshez már tények kellenek. Ki az aki kirúgná az évek alatt összehozott stábját, mert pár anonim vendég an global lebunkózza őket? Te és KissL mit tennétek a helyében? Mit lehet kezdeni, egy olyan panasszal, hogy lelakottak a reefek, meg sok az orosz? Ez olyan, mintha visszavinnél egy sportkocsit azzal a reklamációval, hogy szarok az utak, ezzel nem is lehet gyorsan menni.

A menedzserkönyvek pedig sokféleképpen ajánlják a vevőelégedettség-mérést. Általában azt tartják eredményesnek, ha face to face szolgáltató az ügyféllel kommunikál és fordítva. Itt viszont úgy olvasom hivatalos panaszok nem érkeztek. Pedig hatásosabb ott reklamálni mint egy szakmai fórumon, aminek nincs lehetősége annak orvoslására. Arra ugyanis nem alkalmas. A lejáratásra viszont az lehet.

Na, ezért szólaltam meg kívülállóként, mert nem a személyekkel és szereplőkkel van pozitiv-negativ viszonyom, hanem az eljárással és annak lehetséges következményeivel.
 55. Mirci 2007 dec 15. 13:47  
DUPLA Te voltál már ott? És mik a tapasztalataid? Nagyon véded őket...
Nem akartam beleszólni a dologba, de egyszer fellelkesedtünk, hogy kimegyünk egy napihajós hétre Hurghadába. Aki tapasztalt kollégát kérdeztünk, első dolga volt, hogy a DD-ről lebeszélt, pontosan a személyzet tapírsága miatt, ahogy lentebb is írják...

Nekem sokat elárul, ha egy bázisvezető azt írja itt a fórumon, hogy nincs ideje egy szakmai honlapot, fórumot olvasgatni... Minden menedzserképző könyv úgy kezdődik, ha valaki azzal védekezik, hogy nincs ideje, az azt jelenti, hogy nem érdekli és nem akar vele foglalkozni... Nem tudom, a vendégek észrevételeinek meghallgatására van-e ideje...
 54. DUPLA 2007 dec 15. 13:24  
Ne haragudj, de ezt egészen egyszerűen nem hiszem el. Ha egy bázis öt napon keesztül - mint írod - ugyanoda vinné a búvárait, az már rég csődbe ment volna.
Lehet hogy kiábrándító amit írok, de nem a DD az egyetlen bázis, amelyik nem tud neked orosz-mentes övezetet garantálni, mert mint láttad "azok" mindenütt előfordulnak. (szerencsés konstellációban azért előfordul egy-két sznorizó Ludmilla, amelyik látványosságban vetekszik a 326. gorgóniávall)

Én csak arra próbáltam jószándékúan rávillágítani, hogy - mivel úgy látom túl sok vízes élményed még nincsen - érdemes lenne pár másik bázist is kipróbálni, hogy a viszonyítási alap a valódi kínálat,  és ne a hiú ábránd legyen. Ugyanis amiket írtál pl. hogy egy napos túrán mindössze két reefen jártál, az nem szánalmas, hanem általános.
A másik rossz hír, hogy a 23-26 fős hajó egyáltalán nem azt jelenti amit írtál, hanem azt,  hogy ennyien utazhatnak rajta biztonságosan, és ennyi főre van mentőszerkó. A búvárok - főleg, 26 - általában csoportokban öltöznek (kényelmesen) nem pedig egyszerre, és a palackszám sem a hajó befogadóképességen alapul, hanem azon, hogy előzőleg mennyit igényeltek.
 53. KissL 2007 dec 15. 12:51  
Igen felfertunk,sot ha rajtuk mult volna meg 40 embert oda zsufoltak volna. Tudod 23-26 fos hajo az azt jelenti,hogy ennyien fernek el kenyelmesen, ennyi embernek van helye atoltozni,ennyi palack van a hajon. Mivel hirdetesben szerepel a "valtozatos" merulohelyek mondat, ami nyilvan egy mezesmadzag,es tobbektol hallottam,hogy allandoan ugyanarra a helyre viszi a buvarokat, lenyegtelen hogy 1 napot merul vagy 5 napot. En speciel nem kaptam harmat, ketto kaptam ami szanalmas volt.
Es tudom,hogy nem a bazis lakta le a reefeket, de ha elszedi a penzt,talan megprobalhatna olyan helyet mutatni,ahol nem az orosz sznorkeles a legfobb latnivalo.
Nem kerek en reef karbantartast a DDtol, hol olvastal ilyet?
 52. DUPLA 2007 dec 15. 07:02  
Fogd fel szakmai ártalomnak, de nem állom meg, hogy megkérdezzem:

-Jól értelek? A hajótok egy 23-26 fős kisméretű gumimatrac volt, amire 40-en s felfértetek?l
- Azt írod, egy napot töltöttetek a "céggel". Ez alatt hány "lelakott" reefre számítottál? Mert ha hármat kaptál akkor bőven benne vagy az átlagon felüli kategóriába, ugyanis a nagy átlag merülésenként egy. (A reefeket pedig nem a búvárbázis lakta le, hanem az a napi több száz, másik gumimatrac által fuvarozott búvár, amiket nyilván láttál jövet-menet) Reef-karbantartási szerződése úgy tudom Egyiptomban csak a HEPCA-nak van, ezt a DD-n számon kérni bájos naivitásra utal.


 51. KissL 2007 dec 14. 20:47  
Sziasztok,en mar regota olvasgatom a forumot,de csak most regisztraltam.
Valoban lehetne az Anubis egyuttmukodo partnere valami masik ceg, en es a barataim sokszor utazunk Hurghadara merulni,nyaralni,kikapcsolodni. Tavaly,eloszor es utoljara volt sanszunk a deep dreams-el eltoltenunk egy napot. Az Anubis 5*-os buvarbaziskent adja el ezeket a kirandulasokat,ami nem fedi a valosagot,az en es a barataim tapasztalatai a kovetkezok:
-a "BAZIS" egy tyukol
- a fejetlenseg rosszindulattal parosul
- a hajot egy nagyobb meretu gumimatrac lekorozne
-az ebed nem volt eleg
-az intro az akkor is ugyanugy zajlott mint azt Lapi Liderc leirta
-a valtozatos merulohelyek osszesen 2 vagy 3 lelakott reefben kimerulnek
-felszereles eleg szereny,mivel vagy a buvar vart arra,hogy az intros kijojjon a vizbol,vagy forditva
-a 23-26 fos hajora osszezsufolnak akar 40 embert is
A tapasztalat az,hogy mas bazisnak fontos az,hogy a penzert amit elker,adjon is valamit,lehetoleg minosegi szolgaltatast nyujtson.
A fenti panaszok (semmi esetre sem EPITO kritikak)nem tesznek tonkre egy nyaralast,de biztositanak arrol,hogy az eletben tobbe ezzel a ceggel nem kotunk uzletet.

Es egy hasonlo rossz tapasztalatot elmeselo hozzaszolasat masolom ide
 Szia! Ez nem a Palacio területén lévő bázis, hanem onnan kb. 4-500 méterre a strand mellett van. Kapun keresztül egy aszfaltos úton kell lemenni. Ronda kék színe van. Nagy tragédia nem történt végül is. Lehet, hogy másnak apróság de engem nagyon idegesített néhány dolog. A cuccot egész héten nem tudtuk elmosni mert kb. 10 cm magas mocskos víz állt a medencében. A magyar kísérők elég flegmák és néha figyelmetlenek is. Amit előre megbeszéltünk (hajó, létszám stb.) az nem valósult meg. A merülőhelyek egy részét valszeg nem ismerték, kitettek olyan helyen is ahol csak sörösüveg és olajoshordó volt a látnivaló. Ha reklamáltunk általában csak vállvonogatás volt a válasz. Ha ők siettek nem késhettünk egy percet se, ha nekünk volt sürgős akkor: "egyptian time" Utolsó előtti nap (még snorkelezni akartunk a szálló előtt) nem adták ki a holminkat az elzárt bódéból mondván, hogy nincs kulcs!!!! Mikor közöltem egy ott lévő dive masterrel, hogy velük többet nem merülünk azt mondta: "leszarom". Én biztos, hogy többet nem üzletelek velük. A PAlacioban lévő center (amit sajnos csak későn fedeztünk fel) drágább de nagyon korrektnek és tisztának tűnik. Ott is vannak magyarok kedvesek, segítőkészek+ a hajó onnan indul nem kell taxizni. Üdv
Ezt is lehet vizsgalni nyugodtan,bar nem hiszem,hogy barmin is lehetne mar ilyenkor valtoztatni. Mindenkinek korultekinto bazis valasztast javaslunk.
Udv
 50. Garfield33 2007 dec 14. 13:39  
Szerintem inkább orvoshoz mennie - de a célzott elmebajt én is értékelem.
 49. Grelex 2007 dec 14. 11:25  
Nehogy töröld, inkább megyünk, át!
 48. Grelex 2007 dec 14. 11:24  
Neked könyvet kéne kiadnod, írnod!
 47. Bunny 2007 dec 14. 11:17  
Most jöttem vissza a munkából, az látom mi megy itten. HESS-HESS ! Söprés az általánosba. Garf: Ha 1-2 lett volna átrakom, de ennyit nem. Vagy törlöm, azt könnyebb :)
 46. DUPLA 2007 dec 14. 11:14  
Ne becsüld le őket, simán lehet követni a diskurzust, aki betéved, és beleolvas levonja a következtetést:

Az Anubis-Deep Dreams együttműködés váratlanul lidérces fordulatot vett, és kirobbantotta egy új közel-keleti válságot. Jelenleg a NATO Cassiopeia hadosztályú hadihajókkal tervez átfogó tengeri hadműveletet, melyet Garf Field admirális irányít majd, és elsődleges célja, hogy kézrekerítse az arabok Grelex fedőnéven azonosított felforgató terroristáját. A tárgyalások megszakadtak, mert közbeavatkozott a kubai kormány egy régen halottnak hitt, ámde ismét felbukkanó forradmár-legendája, - akit a CIA ezek szerint mégsem tett el láb alól- melynek következtében Castro idegösszeroppanással kórházba került, Chavez venezuelai elnök pedig lemondott.
 45. Grelex 2007 dec 14. 11:03  
De csak belenéznek, hogy mi ez a sok PIROS számnövekedés?!
:-))
Egyébként, igazad van, mint mindig!
 44. Garfield33 2007 dec 14. 11:02  
Már kértem a másik szerkesztőt, hogy pakolja át a szudáni cikkhez vagy az általánosba
 43. Grelex 2007 dec 14. 11:02  
Megyek, nézem
 42. elche 2007 dec 14. 10:58  
Dobjátok inkább a választ az általános fórumra, mert hátha mást is érdekelnek a szudáni viszonyok, de ebből a fórumcímből nem jön rá, miről van itt szó mostanában.:)
 41. Garfield33 2007 dec 14. 10:54  
Csa nehogy a seggedben legyen több...
 40. adamax 2007 dec 14. 10:53  
Oké, este amelyikünknek több lőszer lesz a bögréjében, az kap egy ingyen sisha-kört :D

a
 39. Garfield33 2007 dec 14. 10:41  
Nem hiszem. Ha izraeli vízumod van, be sem engednek!

De eldönthetjük. Egyik nap az én ötletem, másik nap (ha lesz még) a tied, és aki több célzott lövést indukál, az nyert.
 38. adamax 2007 dec 14. 10:38  
Esetleg az USA zászlót? Talán arrafele jobban utálják, nem?

adamax
 37. Garfield33 2007 dec 14. 10:34  
Már magam is rég gondolkozom egy túlélő túrán. Na most eljött az ideje:
Mit szólnátok hozzá, ha Szudánban a szafari kellős közepén egyszer csak felhúznánk az izraeli lobogót...
 36. Garfield33 2007 dec 14. 10:33  
Mivel nem jöttél, pedig híttalak, sokkal többet spóroltál...
Írtam mélt, nehogy bután halj meg, mikor Dupla lemászároltat.
 35. Grelex 2007 dec 14. 10:22  
Köszönöm!
Máris spóroltam 270-et!
Így már sokkal jobb napom lesz!
:-))
 34. DUPLA 2007 dec 14. 10:21  
Nekem meg az a gondom, hogy addig "borzolod itt az idegeket" a viszonyítási alapokkal, amíg a Garf rápakol a túrára 200 ezret, és akkor fel kell vegyelek a Wanted Top Ten listámra!!!! :-)
(Az első lépcsős protokolban ez annyit jelent, hogy elhíresztelem Szudánban: Mohamednek hívod a házisertésed:-)
Maradjunk annyiban, hogy egyik szarabb, mint a másik, korrektebb lenne túlélő túrának árulni.:-)
 33. Garfield33 2007 dec 14. 10:18  
A halászhajó 430 egy hét (áprilisban, mikor mi megyünk 460), 630 (660) ha két hétre mennek.
Plusz az illetékek, amit írtak 70, tehát összesen 700 vagy fölötte.
Na ennél a Cassiós út sokkal, de sokkal olcsóbb.
 32. Grelex 2007 dec 14. 09:44  
Gondoltam, hisz a halászhajó is 400 000 körüli árat ír.
Mint viszonyítási alap, gondoltam én, nem rossz. Ezért is osztottam meg.
De egy Cassiopeiával jobban kijöhet, hisz többen férnek el rajta.
vagy nem tom.
Egyelőre nem ez a legnagyobb gondom, csak borzolgatom az idegeket.
 31. Garfield33 2007 dec 14. 09:36  
Semmi gond...
Mellesleg jól gondoltad: az utazásszervezőkön is múlik. Bár egy egyiptomi túra áráért semmiképp nem kaphatod meg.
 30. Grelex 2007 dec 14. 09:34  
sorry
 29. Garfield33 2007 dec 14. 09:32  
És hogy jön ez az árr ahhoz az árhoz....

Szerintem, Nyussz, pakold át a múltkori szudáni cikkhez.
 28. Grelex 2007 dec 14. 09:31  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 3496 sorszámmal.
 27. Bunny 2007 dec 14. 08:25  
De hogy jön ez a DD-Anubis együtműködéshez??? És hogy jön egy átalakított halászhajó az 5* -os cassiopeiához? Ladagyárban kérdeztél Ferrari árat? :DDD
 26. Grelex 2007 dec 14. 07:32  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 3495 sorszámmal.
 25. Grelex 2007 dec 14. 07:20  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 3494 sorszámmal.
 24. Grelex 2007 dec 14. 07:14  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 3493 sorszámmal.
 23. Bunny 2007 dec 12. 19:07  
Inkognitó megőrzésre amúgy kiváló megoldás, hogy a neved, időpontot nem ide a fórumra, hanem a megadott emailcímre írod meg. Persze ha tényleg szeretnéd, hogy tegyenek az ügy érdekében valamit.
 22. Darth-Digilog 2007 dec 12. 18:38  
Na csak be(le)szólok! :-)
Szerintem nem árt ha az ilyen dolgokat kivizsgál(tat)ja az ember,mert azzal jót teszel a következő brigádnak is.  Ha az incognitódat meg akarod őrízni, akkor meg minek írsz rosszakat? Akkor van értelme a hozzászólásnak ha ezt javító szándékkal teszed, de ha már az orvoslás segítségében nem akarsz részt venni, nekem csak egyszerű fikázásnak tűnik. Nemet mondott neked a kis hölgy? :-) Az emberek szeretnek dobálozni azzal, hogy ennyien meg ennyien érezték magukat rosszul, de sokszor kiderül, hogy csak a csapat 1-2 tagjának volt gondja, a többiek meg csak hümmögtek hozzá megértően, mert nem akartak vitatkozni.
Hozzáteszem nem tudom mi volt és nincs közöm a Deep Dreamshez, még nem jártam soha náluk és nem ismerek senkit sem tőlük. Csak nem értem ha esélyt kaptál arra, hogy utánézzenek a dolognak akkor miért botránkozol meg? Miért nem vállalod fel? Bocs, de így csak szarkeverésnek tűnik.
Kiváncsi lennék most már az igazságra!
 21. deepdreams 2007 dec 12. 16:59  
Szia lapi-liderc!
Bocsi de én nem értem, hogy mi a baj a hangnemmel.
Engem nagyon bánt és bosszant, hogy rossz véleményt hallok a bázisról és annak dolgozóiról. A nevedet és a dátumot pedig azért szeretném elkérni, hogy utána nézhessek akkak, melyik hajón voltatok és ki volt a hajón a napot levezénylő divemaster. Mint mondtam, ha építő kritikát hallok annak örülök és szeretnék mindent elkövetni annak érdekében, hogy mindenki aki nálunk megfordul, boldogan és megelégedetten távozzon .
Ha segítesz nekem ebben akkor azt megköszönöm, ha pedig nem, akkor nem tudok mit hozzáfűzni a dologhoz.
Köszönettel és Tisztelettel:Benz Gaby
 20. lapi-liderc 2007 dec 12. 16:32  
Nem ertem ezt a hangnemet ismetelten. Miert is kellene nekem barmire valaszolnom? Mindent leirtam. A velemenyemet elmondtam, nem ertem miert kellene a nevemet adnom a "Kivizsgalashoz",egyaltalan mirol beszelunk? Ez egy forum. Ha nem lehet hozzaszolnom anelkul,hogy a DeepDreams ne kerje el a szemelyiszamomat,akkor inkabb nem teszem.
 19. deepdreams 2007 dec 12. 15:43  
T Lapi-lidérc!
Nem kaptam választ a kérdéseimre.
Benz Gaby Deepdreams
 18. deepdreams 2007 dec 11. 15:52  
Szervusztok!
Én Benz Gaby vagyok a Deep Dreams D. C. tulajdonosa.Nem szoktam a forumon jelentkezni, nem nagyon van időnk rá :). Bunny hívta fel a figyelmemet erre a panaszra, amit nagyon szépen köszönök neki. A szőke kishölgy valóban nem én vagyok. Barna rövid hajam van,de valóban a hajszálak végei szőkére vannak melírozva. Van egy szőke kolléganő a csapatban, az ő rendes neve Borbély Zsuzsanna , a beceneve :Suzy.... A kritikát, mely ha építő jellegű, kifejezetten örülök neki és szívesen veszem.
Kérném szépen a tisztlet hozzászólót, hogy akár itt a fórumon, akár az info@deepdreams.hu-n részletesen írja le, -ha lehet konkrétumokat kérnék-, hogy pontosan mi is történt.Szeretném az ügyet kivizsgálni, pontosan utána járni, hogy ezentúl ilyesmi ne történhessen meg. Ehez azonban tényleg tényekre, pontos időpontra, az intróztató oktató vagy Divemaster kolléga nevére lenne szükségem.Mivel idáig, nagyon sok dicsérő levelet kaptam, tényleg nagyon meglepett a dolog, ezért szeretnék mostmár akár a nyilvánosság előtt is pontosan utána jáni a dolgoknak.
Annyit azért hozzáfűznék, hogy az korrektebb lett volna, ha ahogy az utazásról visszajött a kedves utas, írt volna egy panasz levelet a Deepdreams emil címére, mert akkor még könnyebb lett volna pontosan utána nézni a dolgoknak.
Mégegyszer kérném szépen, minden harag és rossz szájíz nélkül, hogy írd meg pontosan a neved és a dátumot, amikor nálunk jártál.
Köszönöm szépen és mégegyszer elnézést kérünk, ha valakinek "elrontottuk" a nyaralását.
Remélem azért sokkal többen vannak azok, akik jól érezték magukat nálunk!
Benz Gaby Deepdreams
 17. Jules 2007 dec 10. 22:28  
Ja, Timur és csapata. :-) Én is jól éreztem magam ott, s volt összehasonlítási alapom más hajókkal.
 16. Bunny 2007 dec 10. 22:27  
Na jó, Én és csapatom nyilván mindig kivételezett helyzetben vagyunk, de utánam sok ismerős járt náluk, nélkülem, és mindenki visszajár oda.
 15. Grelex 2007 dec 10. 21:27  
:-))
 14. DUPLA 2007 dec 10. 21:25  
Hja kérem a sajtót mindig kényeztetik, bezzeg pórnép. Egyszer ölts álruhát. Amúgy elég furi név egy búvárbázisnak a Deep Dreams. Jó hogy nem Kóma.
Első   1 2 3
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tortugas

Mexico

1/1 db alapján:unalmas(átlag: 1) nehéz körülmények
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés