»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-10-04 A divecenter.hu videós versenye

Végülis három film érkezett be a felhívásunkra, így most ezeket tárjuk olvasóink elé: indul a szavazás.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4
 146. Garfield33 2007 okt 17. 09:33  
OLVASTÁTOK????

Jules benne van egy karácsonyig határodős rövidben, elére adott témával!!! Persze cserében elvárja a féléves témátlan 10 percest
 145. Garfield33 2007 okt 17. 09:32  
Bálna!!!!!!!!!!!

Ezt hogy érted: "A fotós havi ciklussal már megy". Netán úgy, hogy a női fotósoknak hendikepjük van?
 144. Bunny 2007 okt 17. 09:25  
Én úgy gondolom, hogy a fotósversenyhez hasonló, vagy ahhoz közelítő nevezéseket sohasem fog produkálni a video szakosztály. Ez evidencia, a szerkó, a befektetett meló és nem utolsó sorban a nagyszámú forgatási helyszín felkeresése költséges játék, nem mindenki engedheti meg magának.

Azért ezzel a résszel nem értek egyet. Manapság egy videókamera (DV, sőt lassan a kis HDDV is) hasonló áron van, mind egy közepes digikép. A tok sem akkora nagy különbség. Az, hogy valahol forgatsz vagy fotózol pedig tökmindegy, mert ugyanúgy oda kell menni, a felkeresési költség ua.
Szóval szerintem az, hogy egy kisfilm elkészítése nagyobb költségvonzatú nem igaz. Legalábbis azon a szinten ahol mi vagyunk, de ha feljebb megyünk akkor már a fotót is feljebb kell emelni (DSLR, vakuk, tok, stb).
 143. elche 2007 okt 16. 23:33  
Alapvetően jól látod. A DC számára nyilván nem közömbös, hogy ilyen sok ember nézte meg a filmeket, ez az a része a dolognak, ami egyértelműen jelzi, hogy a videós témát a felszínen kell tartani. A kérdés tényleg a hogyan tovább. Azért ahogy látom, alakul a konszenzus.
 142. DUPLA 2007 okt 16. 23:20  
Én úgy gondolom, hogy a fotósversenyhez hasonló, vagy ahhoz közelítő nevezéseket sohasem fog produkálni a video szakosztály. Ez evidencia, a szerkó, a befektetett meló és nem utolsó sorban a nagyszámú forgatási helyszín felkeresése költséges játék, nem mindenki engedheti meg magának. Szerintem amikor a verseny jövőjéről döntünk három szempontot érdemes mérlegelni, nem feltétlenül ebben a sorrendben:
1.) A dc szempontjai.
2.) A versenyzők szempontjai
3.) A látogatók, fórumozók szempontja.

Én úgy látom, hogy a dc szempontjából egy verseny jellegű "projekt" nem feltétlenül attól sikeres (hasznos), hogy mennyien neveznek, sokkal fontosabb az hogy hányakat "mozgosít", vagyis mennyien nézik meg a filmeket és mennyien szavaznak. Ez a három film - bunnytól tudjuk - a szavazatok számában abszoltút pariban van a fotósokkal, és ahogy elnézem a filmenkénti átlag 500-as nézettséget, hát ez sem tűnik kudarcnak.

A versenyzők szempontjából sem látok keserű pirulákat és az hogy a egyben a sereghajtó is, nem a mi hibánk, de ha ez gáz, akkor ez nekünk gáz, nem a dc-nek. A másik oldalt nézve viszont azt kell mondanom, csináltam már néhány kisfilmet, de még egyiket sem volt alkalmam több mint hatszáz embernek levetíteni. Ez jó érzés, már csak ezért érdemes volt, köszönet a lehetőségért. (Támogatom Che ötletét, az időnkénti nyilvános vetítésekről, mert az igazi, ha a szerző nem csak olvassa, hanem látja is a hátását a nézőire.)

A látogatók, fórumozók szempontjait nem ismerem, csak sejtem, de remélem majd elmondják. Mert ha nekik nem kell, akkor tökmindegy az első két szempont, és az sem számít mit súgnak az ördögök meg az angyalok bunnynak.
 141. Jules 2007 okt 16. 22:11  
de értékelem a rám kedvező felvetéseket:-)
 140. Jules 2007 okt 16. 22:10  
Nana, a karácsonyi ötlet jó. Reagálok hosszabban is, csak most rohannom kell...

 139. Thomasbuvar 2007 okt 16. 21:54  
Akkor így rendben!
 138. Bunny 2007 okt 16. 21:52  
megoldjuk, az első számít a többit törlöm mint a pinty :)
 137. Thomasbuvar 2007 okt 16. 21:50  
Most, hogy olvasom a szavazatok feldolgozásáról szóló soraidat, eszembe jutott, hogy én is tesztelgettem a szavazási oldalt, ami ezek szerint megannyi emailt jelentett. Kiszűrhető volt az igazi szándékom, vagy küldjem el még egyszer a szavazatomat?!  :-)
 136. Bunny 2007 okt 16. 21:45  
Mellesleg nem lenne rossz - ha folytatjuk - megmozgatni valahogy az embereket, mert elég sokan videóznak víz alatt kis hazánkban kisebb-nagyobb eredménnyel. De mint ahogy a fotós, ez is amatőr verseny, tehát lehetne indulni rajta bárkinek, akinek van kamerája. Esetleg a fórumlakók agyalhatnának az ismerős körben ki videózik, és noszogatni az illetőt.
 135. Kékbálna 2007 okt 16. 21:38  
Szerintem is a negyedéves ciklus az optimális. Van idő felkészülni rá. Válogatni megcsinálni stb... még is nagyob meló, mint pár száz képet végig túrni. A közönség/szavazók közben folyamatosan látják, hogy egy verseny folyamatban van, így a téma felszínen marad, nem alszik el. Van benne egy kis várakozás. Végül a két verseny ritmusát semmiképp nem keverném össze. A fotós havi ciklussal már megy. A videos negyedéves ciklus a logikus következő lépés, ha menne sem lenne igazán értelme a 3 hónap alá menni mivel a két verseny egymást zavarhatná.

A három hónap azért is jó, mert van idő a nyúl vállán ülő angyalnak valami komolyabb szavazógépet is leprogramozni, ha a másik vállán ülő ördög eleget rugdossa ezért. :)
 134. elche 2007 okt 16. 21:19  
Nincs olyan szabad téma és hosszú időkeret, ami belefér Jules barátunknak, szóval rá azért inkább ne számíts e tekintetben.:)
 133. Garfield33 2007 okt 16. 21:15  
Most egész jól egyetértünk. Hosszú határidő (2.5 hónap, az pont karácsony), versenynek kiírva, aztán ha nem lesz elég, akkor szemle, és maradhatunk az eddigi feltételek közt, persze, majd kell egy jó TÁG téma is.
Aztán mellesleg párhuzamosan, fél év határidővel, ki lehet írni egy 10 percest, akár szabadonválasztott művet, hadd örüljön Jules is.
 132. elche 2007 okt 16. 21:02  
Ehhez én annyit tudok hozzáfűzni, hogy nem véletlen mondtam azt, a három versenyző miatt még az is megfordult a fejemben, mennyire lehet versenyről beszélni; minden néző válassza ki a kedvencét, és mi hárman akik filmet küldtünk, energiát szántunk a vágásra, utómunkára, egyaránt legyünk győztesek. Ezt én végülis azért vettem le a napirendről, mert Dupla filmje is, Garf filmje is olyan, hogy talán az enyémmel együtt nem lesajnálandók, tehát legyen meg csak a verseny.

De nyilván ezen a ponton át kell gondolnunk 1-2 dolgot. Bunnyra reagálva: szerintem nem lesz se hosszú, se heves vita, mert jelen pillanatban nincs miről. Sokáig rágtuk a videós verseny témáját, a kiírást, sok időt hagytunk rá, meg is hosszabbítottuk, tehát igyekeztünk minél több embert bevonni a dologba. Hárman küldtünk, és lássuk be, közülünk is én nem vagyok jó érzéssel függetlennek nevezhető. A filmek egymás mellé tételének ötletét semmiképpen sem szeretném elvetni, erre nem is fog sor kerülni, csak egyszerűen nem lesz teljesen analóg a fotós versennyel.
Milyen elképzeléseim vannak?
1. Meghirdetünk egy témát, és egészen hosszú határidőt hagyunk. Kiírás azokkal a feltételekkel, amit már ismertek. A téma szokás szerint elég tág, és mondjuk két és fél hónapot adunk rá. Ha jön rá érdemi számú film, verseny, ha nem, akkor meg "miniszemle", itt.
2. Nem hirdetünk témát, a film játékidejét engedjük tíz percig, és miniszemlét rendezünk, de élőben: nem a verseny a lényeg, hanem hogy összejöjjünk, vetítsünk, közönségnek, nagyobb vászonra. Ez most jelen pillanatban elrugaszkodottnak tűnik a DC-től, de nem tartom elveszett ötletnek. Az előkészítő megbeszélés, utólagos elemzés helye lehetne a honlap.
3. Akiket megmozgat a filmezős ügy, akár ketten-hárman megbeszélik, hogy milyen poénos lenne, ha egyazon témáról (ld. Garf Gran Canaria felvetése) csinálnak filmet, a feltételeket elsősorban egymás közt egyeztetik, és itt a divecenteren pedig helyet adunk a filmeknek, lehet akár szavazni, és persze lehet elemezni.

A szép az, hogy ezek nem egymást kizáró dolgok. Én úgy értelmezem a részvételi kedvet, hogy egyszerűbb a valóban érdeklődőnek egymást közt megbeszélni dolgokat, mintsem olyan embereket várni filmekkel, akikről nem tudjuk, olvasnak-e, érdeklődnek-e. Tehát Dupla, Garf: akár mi hárman is kitalálhatunk jópofaságokat. Pl. csináljunk filmet zene nélkül, csak zajok és a képek, stb, stb. Átdumáljuk, hagyunk magunknak rá sok időt, aki akar, ismeri a feltételeket, küld filmet. A nyeremény: a győztes meghívja a két másikat sörözni.:)
 131. Garfield33 2007 okt 16. 20:57  
A második csak a próba volt, az elsőt szántam komolynak - és igazságosnak.
 130. Garfield33 2007 okt 16. 20:57  
Teljesen korrekt így a szavazatszámlálás, és igazad van, addig nem is érdemes belefeccölni melót, amíg...

Amúgy meg én az angyalka oldalon állok, tehát aszondom, hogy ne hagyjuk abba a videós versenyt, de lehet felőlem seregszemle is, csak hát egy verseny inspirálóbb. És ha mondjuk most kap a nép 2 hónapot (pl milyen jó lenne az esetleg várható 5-6-7 pályamű határidejét karácsonyra időzíteni, amikor már mindenki szétúnta magát az 5 napos ünnepen), és ennyi idő alatt talán az igényesebb és lustább emberek is hajlandóak lennének - egyrészt a saját, másrészt a többiek kedvéért - összeütni valamit. Netán még többen is kedvet kapnának rá.
Szóval elsőre nem lehet ítélni.

Én a fotós versenyre csak azért küldök képet, hogy legyen eggyel több (leszámítva a Harlequin-rákot, mert az tetszett, meg talán az első kedvenc képet). Tudom, hogy több macera egy 2 perce film összeállítása, de van még néhány fórum-közeli ember, aki videózik...

Szóval, kedves elvtársak, ne hagyjuk veszni a jó kis versenyünket. Nehogy már a Bunny-ördögnek legyen igaza!
 129. Zook 2007 okt 16. 20:56  
hej de szepek vagytok igy harman, egy feher gunyaban, ott a nyuszi fule mellett!
 128. Bunny 2007 okt 16. 20:40  
A két szavazhatod láttam, a másodikat töröltem, csak egy szavazatot fogadunk el. Az elsőt.
 127. Bunny 2007 okt 16. 20:40  
Hát ha már így rákérdeztél, akkor jöjjön a fekete leves.

A videósverseny egy teszt volt. Ha emlékszel én első felvetésnél azt mondtam, amíg nincs elég ember a versenyhez nem csinálunk. Aztán lett a nagy felbolydulás, lelkesedés, és végül bevállaltuk. Hozzátéve, hogy ha tudom csak 3 ember küld anyagot (ebből egy főszerkesztő) valószínűleg nem indítjuk el. Emiatt még most is rezeg a léc, hogy legyen-e folytatása (ilyen formában), így egy ici-picit komolytalan a szememben.
Szóval ez egy teszt volt, ahogy a fotós verseny is úgy indult, csak ott azért havonta befut huszonegynéhány kép, ezért az úgy vettem (mint fejlesztő) hogy bejött, kell tehát ráfordítottam fejlesztési időt.
Időt arra, hogy pl. legyen egy szavazó rendszer, stb. No az a rendszer a fotókra van, a videók részt szintén először csak megfuttattuk, mi sül ki belőle. Amikor láttam, hogy csak hárman vettétek komolyan, egyszerűen lekerült a prioritása a dolognak, ezért egy sima formot készítettünk a szavazásra, az elküldi emailben nekünk ki mire szavazott, azt kézzel összesítjük. Fapados, de még mindig kisebb meló, mint ráprogramoznim ennyit tudtam a dologra szánni - ha már megígértük, legyen verseny.

A dolog szebbit része, hogy a szavazatok viszont olyan számban jönnek, mint a fotókra, ami azt mutatja nekem, hogy az OLVASÓK szeretik a videókat, és hajlandóak szavazni. Ez számomra nagyon kellemes csalódás, és komoly érv a folytatás mellett.

Jelenleg tehát a mérleg billeg. Egyik fele, hogy néhány embernek csak a szája volt nagy, az én szememben egy 3 fős verseny ahol 1-3 helyezett van ... hogyismondjam ... kisstílű, komolytalan. A piros ruhás ördög egyértelműen azt mondja a bal fülembe: felejtsük el legalább fél évre, vagy ássuk el, mint egy ballépést.
A jobb vállamon a fehér ruhás angyal(dupla-macska-parancsnok :D) meg azt nyávogja, hogy dede, hiszen milyen lelkes az a három ember, és nézd csak mennyien szavaztak.

Hogy melyik oldalra hajlok? Komolyan mondom még nem tudom, ez egy hosszú, érzelmektől nem mentes beszélgetésen fog eldőlni szvsz ElChe kollégával. Hogy fekete-fehér vagy épp szürke eredmény lesz-e, azt majd megtudjátok.
 126. Garfield33 2007 okt 16. 15:44  
Nnna kérem, szavaztam.

Szerkesztőknek: Hozzátenném, hogy mikor szavazás után ránéztem a szavazólapra és nem láttam rajta a jelöléseimet, próbából elküldtem mégegyszer, és elfogadta. Hogyan???? Vagy ezt nálatok kiszűri valami?
 125. Jules 2007 okt 08. 13:49  
majd viszek néhány somogyi bicskást...
mea culpa mea maxima culpa
 124. Garfield33 2007 okt 08. 12:57  
Tekintve a két vármegye közt fennálló ősi ellentétet, ezt a tévedést csak a véreddel moshatod le....
 123. Jules 2007 okt 08. 11:49  
elnézést, elnézést...
 122. Jules 2007 okt 08. 11:49  
ne már, Vas?
 121. elche 2007 okt 08. 11:34  
Akkor egy megyét tévedtél...
 120. Jules 2007 okt 08. 11:33  
Nem, bizonyos Garfilm filmgyártó vállalat meglátogatása. ha a hegy nem megy Mohamedhez...
 119. Garfield33 2007 okt 08. 11:00  
Ez hogyan jött ide? Gyékényes?
 118. Jules 2007 okt 08. 09:52  
Már tervbe van véve Zala megye is...
 117. Kékbálna 2007 okt 08. 09:23  
Hideg és zavaros ott a víz. Ne irigyeld. Meg lehet, hogy rajta tesztelik majd ezt a búvár elhárítót. :)
 116. Garfield33 2007 okt 08. 08:39  
Na most ha azt hiszed, ettől a NYC-s üzenettől jobban szeretlek, akkor téveccccccc
 115. Jules 2007 okt 08. 02:42  
Ááá, a a videós cuccokat nem abból a fizetésből vettem. Igazából ezek a cég tulajdonában vannak. A külügyes fizetésből nem telik ilyen úri hobbira, max teniszezésre... :-)

A lámpa amúgy nagy Sony-kameraakkukkal megy, előnye, hogy merülések után gyorsan cserélhetőek, főleg ha van tartalék darab. Van másik videólámpám is, de ott nem cserélhető az akksi. Ezt úgy tervezték, hogy álló nap menjen, a töltés meg mehet éjszaka, vagy külön töltővel, menet közben. + nagy előny, hogy szabályozható a teljesítménye (35-50 watt között, HID).

Valóban aranyárban van, de a többi versenytárs sem sokal olcsóbb, ha olcsóbb ennél. (Halcyon videólámpa, GreenForce lámpák, Salvo lámpák..).

Amúgy üdv NYC-ből...
 114. DUPLA 2007 okt 07. 23:14  
Az a nagy mázlink, hogy ez a film nem nevezett:

http://www.youtube.com/watch?v=NpJXR7Emx3M

Überelhetetlen!
 113. Kékbálna 2007 okt 07. 21:06  
Ááááá videot én nem mertem írni. Csak egy epizodista szolíd cucca lenne a Nikon. :)
 112. elche 2007 okt 07. 20:46  
Azt kell mondjam, magam is elégedett vagyok azzal a forgalommal, amit a videós verseny generál, és ebben az a szép, hogy a te filmed is és a Garfieldé is velős, érdekes darab. Hogy úgy mondjam, kellemetlenebb lenne, ha sokan néznék és szinte mindenki fanyalogna.
A hogyan tovább -nem marketingszempontból- arra van kihegyezve, hogy legyen még több film. Ilyen egyszerű ábrándjaim vannak.:) Remélhetően a sok nézőből akad pár videós is, aki most azt mondja: a fenébe, én is küldhettem volna filmet!:))
Ami pedig a másik szempontot illeti, nos, pár érdekes terv van a tarsolyunkban. Minden ki fog derülni időben.:)
 111. DUPLA 2007 okt 07. 20:18  
Az Amphibico aranyárban van, de megéri. Szerintem.

Amúgy megragadnám az alkalmat és gratulálnék Neked is, meg is meg a Commandanténak is, mert a nézettségünk ma meghaladta az ezret.

Bunny lassan elkezdhetné emelni a dc reklámtarifáit:-)
 110. Garfield33 2007 okt 07. 20:03  
Látjátok, az én két kis 15W-os maszekolt lámpámmal messze nincs ennyi gond. Fogom a töltőjét és feltöltöm.
Mondjuk a Lembeh-szorosban, ahol nap 4 merülésünk volt, darabja 90-100 perc, csak az első kettőn ment, ott is 5W-ttal, aztán másnap reggelig töltöttem, hogy működjön, de legközelebb viszek még 8 db csere bébi akksit, és akkor nem lesz ilyen gond.
4600 Eurós csak a lámpád? Nekem a fele sem volt a egész cuccom videóstul, tokostul, lámpástul. Nincs véletlenül egy szabad "munka"-hely a külügyben?
 109. DUPLA 2007 okt 07. 11:29  
Vagyis nem a világítás szar, hanem a töltő. (elnézve a honlapodat enyhén szólva meglepepett volna, ha fikázod a márkát:-D) Mi Sony akkukat használunk a pilácsokhoz is mert így praktikusabb. A BC-V 500-as ikertöltőkkel a kamerától a külső monitoron át a lámpákig minden egy cajggal és baromi gyorsan tölthető. Ráadásul működik is.
A BC-V 500-ast Európában valami érthetetlen oknál fogva egyáltalán nem forgalmazzák. Csak a B and H-ban  (NYC) szerezhető be, természetesen neten is.
 108. Jules 2007 okt 07. 11:02  
Tavaly párszor csőbe húzott a nagy lámpa, az első alkalommnak Bunny is tanúja volt. Végül is nem nagy ügy, miért is kellene egy 4600 EUR-ós lámpának üzembiztosan működnie? Addig volt világításom, amíg a vele szállított akkuk bírták, aztán a töltője nem töltötte fel az akksikat. Tkp. a lámpa mint olyan remek, mert teljesítményszabályozós, szép fénye stb., csak a töltője nem állt a helyzet magaslatán. Végül is a cég ingyen megjavította, ez másodjára sikerült is nekik, azóta szépen megy. A Ships már azzal készült. Amúgy a kis Amphibico lámpák nagyon beváltak, kicsik, könnyűek, és éjszaka, vagy üregekben nagyon jó fényt adnak, nem ég szét semmi, nincs hotspot, és sokáig bírják...
 107. DUPLA 2007 okt 07. 10:34  
Kíváncsian várom.
 106. Bunny 2007 okt 07. 10:28  
Na, az amphibico világításáról asszem Jules tudna néhány keresetlen szót megejteni ...
 105. DUPLA 2007 okt 07. 10:13  
A Nikon video elég sokba fog kerülni, mert még kis is kell fejletszteniük a gyártóknak, mire indultok. Tok + fény ügyben azért az Amphibiconak adjatok egy esélytl, aprócska cég, de fetörekvőben, kell nekik a reklám:-)) De a forgatókönyv nagyon izgalmasnak hangzik, különsen a "A helyes rekesz választás rejtelmei" epizódnak jósolom, hogy minden nézettségi rekordot meg fog dönteni.

Ja, és a tíz perces részek nem lesznek elegendőek, ennyi idő nem elég Garfinak egy stabil víz alatt pozició felvételére:-)
 104. Kékbálna 2007 okt 07. 09:46  
Szia Jules!

Ne légy szerény! Nem ezt beszéltük meg. Egy Taka TV sorozatot fogunk ott forgatni. Az első évad 12 db 40 perces film lesz. Bunny itthonról küldi a forgatókönyvet. (Ha ott van megdárgítja.) Mi meg csak forgatunk, forgatunk. Vállalom a cipekedést, ahhoz tán értek. :) Te leszel a rendező, Garfield a kamera man.

De tárgyalok még egy vidám "Zátonyok közt" című szappanoperáról. 1000 rész. (Az első 100 rész már eladva. Sajna csak 10 percesek a részek azért, hogy sok reklám férjen közé ha leadnak kettőt. Hogy én miket tuduk a TV-zésről? :) ) Na ebben vállalok egy esetleges epizód szerepet is. Pl. nagy darab búvár hogy próbál fotózni tanulni a reef-en. Lehetne az egyik rész címe "A helyes rekesz választás rejtelmei" vagy "Hogy lesz meg a mélység élesség?". De Garf is szerepelhet a "Hogyan betonozzuk le a kamerát, hogy mozdulatlan legyen a 6 csomós áramlásban?". Persze előtte egy jó cajgot kell venni mindenkinek. Mégse ugorhatunk neki a legmenőbb cuccok nélkül egy TV sorozatnak (Ezt is tudom már a TV filmezésről. Még a végén szakértő leszek?), aztán a végére feldobjuk, hogy a szereplőket a Mares öltöztette. A tokokat a Subal, a gépet a Nikon, a Bunnyval valló kommunikációt meg a Skype biztosította.

Na megyünk? :))

Szia

Kékbálna :)
 103. Jules 2007 okt 06. 20:43  
Épp ezt akartam mondani Kékbálnának. Majd elmegyünk leforgatni a TAKA III - Bunny strikes back epizódot, s akkor hogy fogsz annak örülni, hogy Wagsy ott lakik. :-) El tudnék képzelni 1-2 hónapot ott, manta meg cetcápa szezonban...
 102. Bunny 2007 okt 06. 20:07  
Hű garfield, kezdj barátkozni vele, aztán jól meglátogatjuk. Adjon szállást, kaját, esetleg segítsen olcsón merülni a repjegyet majd valahogy megoldjuk :)
Ningaloo ... hmm, egyszer eljutok oda - legalábbis nagyon remélem.
 101. Garfield33 2007 okt 06. 19:22  
Azért Dorogon lakni sem rossz, meg Gyékényesen... :-)
 100. Kékbálna 2007 okt 06. 19:14  
Ott lakik. Hmmmm. Azt kívánom, hogy legközelebb scarabeuszként reinkarnálódjon.  Ott nincs annyi víz.  Mázlista. :)
 99. Garfield33 2007 okt 06. 19:05  
Máris nem szeretem az illetőt.
Amúgy közeli csigáim, tűzhalam nekem is van, csak hát a 10-es szemüveglencse a videóm elején nem ugyanaz...
 98. Zook 2007 okt 06. 18:56  
ez utobbi teny kulonos arcatlansag... :)

kuldtem levelet, jules, majd nezz ra...

 97. Jules 2007 okt 06. 18:06  
Wagsy-nek Phenomja van (még), azon 94 fokos a nagylátószögű a lencserendszer, a közeliekhez használ flat-portot is, meg dioptereket is.

Na meg azért a Ningaloo-zátony ott van a világ legjobb merülőhelyei között... S ő ott lakik...
Első   1 2 3 4
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Carnatic Wreck

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelymantarája teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés