»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum

Itt lehet beszélgetni olyan búvár vagy akár nem búvár szakmai témában, aminek nincs külön fóruma de közérdeklődésre tarthat számot. A DC-s baráti kör napi csevegésének, illetve az ökörködésnek a közösségi fórumokban a helye. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 21
 707. elche 2012 dec 04. 14:59  
Volt régen valami sportoktatói tanfolyam (elnézést, nem vagyok járatos a témában hiszen oktatói végzettségem nincs), amiről vitáztak is, hogy van-e értelme vagy sem, kötelezővé tehetik-e vagy sem. A kérdésem most csak annyi, hogy aki akkor sportoktatói végzettséget szerzett, most oktathat vagy sem? Milyen formában kell ezt igazolni? És akinek nincs a lent felsorolt végzettsége, de mégis indít egy OWD tanfolyamot, retorziókkal szembesülhet?
 706. Káplán 2012 dec 04. 14:52  
Értelmeznéd nekem a kérdésedet?
 705. elche 2012 dec 04. 14:50  
Ezt olvasom az MBSZ-től az FB-n:
"Magyarországon csak az végezhet BÚVÁR oktatói illetve edzői tevékenységet, aki rendelkezik állami, az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakképesítéssel, BÚVÁR sportág megjelöléssel:BÚVÁR Sportoktató,BÚVÁR Sportedző,Felsőfokú (BÚVÁR szakirányú) végzettséggel és ezt az állami bizonyítvánnyal (nem az MBSZ által kiadott regisztrációval) igazolni tudja.
Nem elfogadható és ebben az esetben tevékenységét nem végezhet az, akinek más (pl: úszás, sí, rekreáció, stb...) megnevezés szerepel a bizonyítványban."

Értelmezné ezt nekem valaki? Aki PADI, NAUI, UEF vagy akármilyen más rendszerű búvároktató, elvileg nem oktathat ezen OKJ-s végzettség nélkül?
 704. Kékbálna 2012 nov 12. 18:00  
Jaja. Lehet a szolgáltató is olyan korrekt, mint amilyen korrekt ügyfél vagy te nekik. :)
 703. gonger 2012 nov 09. 22:25  
legutóbb a CIG ezüstöt kötöttem, feszerelésre is jobban fizet, mint a Gyöngyhalász
 702. elche 2012 nov 09. 22:20  
A Pannónia meg a legolcsóbb konstrukcióban is nagyobb keretet határoz meg. De lehet, hogy mondjuk kevesebbet fizet elveszett felszerelésre, stb.
 701. gonger 2012 nov 09. 22:11  
Épp biztosításokra kalkuláltam ,mert nemsokára 1 hét Dahab :-) és ilyenkor az állandó dilemma jön elő:
Biztosítók és biztosítási kategóriák között óriási eltérések vannak a baleseti kezelések térítésének felső limitjét illetően (is, de engem leginkább ez érdekel).
Gondolom itt elsősorban a kamrás kezelés lehet a legdrágább, de miért van az, hogy a Gyönhgyhalász Standard 3 millióig fizet erre,a Gyöngyhalász Plusz 10 Milliót míg pl a LUX 25 Milliót? oké, hogy 3 különböző biztosítási kategória, de kérhetnek 10-20 Milliót egy kezelésért pl Egyiptomban?  
Babonából mindig a komolyabb biztosítást kötöm; de felelőtlen lennék, ha egy ilyen úthoz a legkisebbet választanám??? Amúgy árban nincs túl nagy különbség mondjuk a legkisebb és középső csomag között
 700. Káplán 2012 nov 09. 18:58  
Magyarország, szeretlek.
 699. nme 2012 nov 09. 18:27  
Jólvanna Nagykék, én teljesen megértelek. A Te eseted mindenkit nagyon felháborított volna. Én csupán elmondtam az én történetemet is, példaként arra, hogy így is mehet(ne) a dolog.
 698. Kékbálna 2012 nov 09. 14:04  
Hát akkor neked mákod van drága. Én meg hagytam lenyúlni magam tavaly.

A honlapon tényleg vacak volt  tájékoztatás. Sőt kimondottan vacak volt a honlap is. De gondoltam nem rúgták fel  a korábbi szerződéses környezetet alaposan. Korábban ugyanis nem volt folyamatos az éves biztosítás és társra is lehetett kötni.

Hozzá tenném egyből felhívtam őket telefonon, amikor láttam a kötvény letöltésekor sehogy nem lesz ebből társbiztosítás. Na ott már velem koránt sem voltak olyan kedélyesek, mint veled. Nem tereltek be irodába, hogy kijavítják a kötvényem. Mondhatni közölték, így jártam. Hát igen.

Jelzem azt is, hogy jogtalanul jártak el mivel ugyanazon terméket azonos áron más feltételekkel árulták on-line és üzletben. Szóval ez önmagában megér egy fogyasztóvédelmi levelet.

Másrészt lássuk be. Kevesen vannak abban a helyzetben, hogy bevállalnak egy éves utazási biztosítást. Szerintem ez nem jellemző karakterisztikája a terméknek. Továbbra is fenntartom, hogy a tájékoztatás vacak volt. A kommunikáció vérlázító - behajtó céges. Nem ügyfélként kezeltek, hanem túszként.

Egy villanyszámlánál. De még egy lakás vagy autó biztosításnál túsz vagyok.

De ez egy drága idény termék. Jó lenne ha emberi hangot ütnének meg, mert odaviszem a pénzem. Kikérem ezt a hangot tőlük, ha már a pénzemből fizetik a sok alkalmazottjukat, a villanyt és az iroda bérletet.

Csókolom. Az ügyfél vagyok és nem vágyok másra, hogy normálisan kezeljenek ne, úgy mint egy tolvajt vagy bűnözőt.

Szóval továbbra is fenntartom az éves Gyöngyhalász biztosítást kerülje mindenki. Hacsak évekre előre nem akar elkölteni egy csomó pénzt vagy szereti, ha a "szolgáltatója" molesztálja.

Nem tudom elfogadni, hogy ma Magyarországon egy szerődés viszony csak az ügyfél megalázásával érhet véget. Persze, hogy felparikáznak.
 697. MrBig 2012 nov 09. 13:27  
Sziasztok!
Tud valaki, valahol, valakinél, övre fűzhető ólomhoz öntő formát, amit valami úton - módon
kölcsön lehetne kapni?  2-3 kilósra gondoltam.
Köszönöm!
Akár itt, akár privátban várnék bármilyen nyomot!

MrBig
 696. elche 2012 nov 09. 12:59  
Hááát, a nem működő online felület, a vagy kap csekket az ügyfél vagy nem típusú ügyintézés szerintem azért nem alakít ki túl jó képet egy szolgáltatásról...
 695. nme 2012 nov 09. 12:10  
Azért nem ennyire fekete v. fehér a helyzet Gyöngyhalász ügyben.
Múlt évben (mint előtte is már éveken át) én is meg akartam kötni ISMÉT a neten a társbiztosítottal együtt érvényes éves biztosítást. Bálnával ellentétben nekem feltűnk, hogy vacak az oldal, hisz eleve nem engedett 2 főre kötni, hiába állítottam be, nem számolta ki, csak egy biztosítottra, így aztán hagytam a csudába és felhívtam őket. Megköszönték, hogy szóltam a hibás oldal miatt (ami gondolom, azóta is rossz), majd elkérték az elérhetőségem és másnap a helyi kollégájuk jelentkezett is nálam. Mivel a rendszerükben benne voltam, nem volt velem túl sok melója, megkötöttük a biztosítást. Az egy év eltelte előtt kaptam egy csekkel kibélelt figyelmeztető levelet, melyben közölték, hogy fizessem be a köv. évi biztosítási díjat. Lusta lévén ezt félredobtam, míg nem egy hónapon belül jött egy újabb levél, ugyanazon tartalommal. Ekkor telefonáltam nekik, hogy mit is akarnak tőlem és elmondták, hogy a biztosítás folyamatos, ha nem kívánom tovább igénybe venni, mondjam le. Viszont mivel amúgy is minden évben megkötjük az éves szerződést, nekem még jól is jött, hogy nem kell elölről kezdenem a papírozást, új szám, új kártya, stb. Így aztán átutaltam nekik a kért összeget (ami uannyi volt, mint az előző évben) és azóta is biztosított vagyok. Én pl. ismerve a lustaságom és feledékenységem, nem bánom, ha nem kell évről évre számontartanom, hogy lejár valaminek a határideje. A jogsimat, forgalmimat is rendszeresen megkésve intézem :)
 694. áááááávadász 2012 nov 09. 06:15  
azert egy online vett termeknel csekkre ne nagyon szamits:)
persze egy mail minimum elvarhato lett volna.
bar ez igy eleg tisztessegtelen konstrukcionak tunik, en kicsit pszafot is emlegetnek a levelbe. az szep birsagokat oszt, nem nagyon szeretik, ha vizsgalodik
 693. Bunny 2012 nov 08. 22:56  
Én pontosan ugyanígy jártam, egyetlen szerencsém az volt, hogy amikor kötni akartam, már akkor is volt némi kavarás (konkrétan alig bírtam megkötni, végül nekem sikerült társbiztosítottal stb), ami miatt egy vezetői kapcsolathoz jutottam. És amikor hozzád hasonlóan megkaptam a kedves levelet, írtam az illetőnek, hogy mégis mi ez a baromság. Egy kézzel írt nyilatkozatot kellett küldenem nekik, hogy nem kívánom folytatni a biztosítást, nem is szándékoztam, és csak egy évre kötöttem. Azóta csönd van, igaz nem jött levél sem hogy törölték, szóval lehet egyszer csak jön a bulldózer és lebontják a házat :)
Meglehetősen bosszant a dolog, mert amúgy egy tök jó biztosítás volt, de mióta az ASP szűrét kitették az egész gyöngyhalász egy kusza katyvasz, aminek nincs gazdája. Javaslom használd azokat a biztosításokat, amiket itt az oldalon bal oldalt is megtalálsz. Ja és ha nem jutsz velük egyről kettőre keress meg, legfeljebb kap még egy levelet a csóka.
 692. elche 2012 nov 08. 22:51  
Ebben az az érdekes, hogy mondjuk egy normál éves biztosításnál, autónál vagy lakásnál mindig szépen kiküldik lejárat előtt a csekket, hogy fizesd be, itt meg már a felszólítás volt az első kommunikáció... Nyilván sejtették, hogy csak így lehet pénzt kivasalni.
 691. Kékbálna 2012 nov 08. 22:40  
Szasztok!

Rég jártam erre. De most megosztanék veleteke egy történetet.

Hogyan ne kössünk búvárbiztosítást.

10 éve merülök és mindig kötöttem éves biztosítást. Eleinte a DAN-nál, majd később a Gyöngyhalászra váltottam. Gondoltam még is haza adnám a biztosítás díját és a szolgálatás is jó volt.

Egy darabig.

Aztán tavaly az éves szerződés kötéskor ért az első megdöbbenés. A korábbi években meg lehetett adni egy kedveményezett veled utazó családtagot, aki szintén biztosítva volt a te biztosításoddal. Ez így kényelmes volt és árban is a DAN környékére jött ki.

Tavalyig. Elég nehéz volt az internetes szerződés kötés, de csak a kötvényből derült ki, hogy csak egy főre szól a biztosítás. Sebaj. Türelmetlen voltam ez volt az ára. Gondoltam lejár és kötök DAN-t vagy valami mást.

Na de a meglepi most jött. A szerződés lejáratát követően jött egy behajtó céges szövegő levél, hogy nem fizettem ki a következő éves díjat. Hát nem kiderült, hogy az apró betűben úgy fogalmazták meg okos emberek, hogy az éves biztosítás határozatlan idejű.

Értem én, hogy lakás, autó biztosításnál éves szerződés van. Na de egy búvár/utazási biztosítást ki franc akar határozatlan időre kötni?

Ma jött egy újabb - most már tértivevényes levél - a tartozásról.

45 perc Postán ácsorgás elég volt ahhoz, hogy telefonon is elbeszélgessek az UNIQA-val. De csak kötik az ebet a karóhoz. Ez nem egy határozott idejű szerződés volt, így vagy lemondom vagy nem fizetés miatt tartozással zárják le a szerződés. Gondolom ezzel egyúttal felnyomnak minden létező fekete listába.

Így most felmondü levelet írok egy idétlen termék miatt és ajánlom mindenkinek kerülje el az UNIQA Gyöngyhalász éves szerződést, jó messziről. Vagy akár az egész Gyöngyhalászt is. Ki tudja mit rejt az apró betű.

Remélem megóvom párotokat a hasonló élményektől.
 690. elche 2012 sze 30. 16:20  
Dobok mindjárt egy levelet.
 689. PDIC 2012 sze 30. 15:57  
Pl. itt.
 688. Luciferin 2012 sze 30. 14:03  
Valaki tudna ajánlani egy jó szárazruha javítót. Hirtelen aktuális lett a mandzsetta csere...
:-((
 687. Bunny 2012 sze 26. 01:03  
Már nem, de elég sokáig használtam.
 686. Nolfi 2012 sze 25. 19:11  
Sziasztok
van itt köztünk aki Suunto Vyper-t használ?
Írhatna nekem privátba...

Köszi
Jocó
 685. Káplán 2012 sze 20. 19:05  
Nevtelen szerzo muve ...

 684. Garfield33 2012 sze 20. 10:05  
3D-s @

(amúgy Káplán ezzel a trükkel akarta feltolni közénk Bruce D. brilliáns képét)
 683. raindrop 2012 sze 20. 09:57  
kifakult, szétázott sushi, amelyből kiették a tölteléket
 682. Garfield33 2012 sze 20. 09:26  
Csak felhívnám a figyelmedet, hogy Vanek megbízható elmebeteg, de gyakorlatlan alkoholista, tehát erre a célra mást válassz magadnak. (Lüszit végképp ne)
 681. Garfield33 2012 sze 20. 09:23  
... aki még 21 éves sem volt, amikor elnyerte a kitűnő búvár, nagyszerű oktató, a hidrobiológia világszerte elismert tudósától az 5 milis ruhát?
 680. Vanek 2012 sze 19. 20:30  
:))
 679. Luciferin 2012 sze 19. 20:27  
Egyszer egy kiváló búvároktató nyilvánosan megfogadta, hogy nem netezik többet részegen...
:-))
 678. Vanek 2012 sze 19. 20:21  
Most egészen meghatódtam. Nem hiába Luciferin (A MESTER), nemcsak kitűnő búvár, nagyszerű oktató, a hidrobiológia világszerte elismert tudósa...
 677. Luciferin 2012 sze 19. 20:19  
Ruhát nem adok, honnan vetted ezt a butaságot?
Hozd a saját szárazruhádat.
 676. Vanek 2012 sze 19. 20:15  
És még egy ötös ruhát is adsz hozzá hálád jeléül, ugye?
De hova is? Nem valami női magazinokat olvasgattál mostanában?
 675. Luciferin 2012 sze 19. 20:11  
Hálás vagyok érte.
Ha gondolod ki is fejezem a hálámat és meghívlak egy jégalá merülésre. (Nem, nem Skandináviába...)
 674. Vanek 2012 sze 19. 20:06  
"A hír szent a vélemény szabad" és igazán nem tehetek róla, hogy kitűnő véleménnyel vagyok rólad. Mert megérdemelted...
 673. Luciferin 2012 sze 19. 20:03  
Hálás vagyok, hogy nem írtad végig...
Remélem ez így is marad...
 672. Vanek 2012 sze 19. 19:54  
Látod ezért ilyen gyenge a marketinged. Pedig Luciferin (A MESTER), nemcsak kitűnő búvár, nagyszerű oktató, a hidrobiológia világszerte elismert tudósa...
 671. Nolfi 2012 sze 19. 19:53  
:-) thx...
 670. Vanek 2012 sze 19. 19:48  
Csak nehogy megfojtatás legyen. :)
 669. Luciferin 2012 sze 19. 19:47  
Nem tudom!
Nem nagyon tudok ikrából :-) csigát határozni.
Bocs...
 668. Vanek 2012 sze 19. 19:47  
Na jó Luci, ne csigázd tovább. Áruld el, hogy ez valójában egy kiázott kakaóscsiga petetojása.
 667. Nolfi 2012 sze 19. 19:46  
Ugyan már ezt Te sem gondolhatod komolyan :-) Eszem ágában sincs vissza vinni a boltba, részint, hogy még meg sem kaptam, ill. ez igen csak kedvező áron volt. És hát szerelem első látásra...
sajna a Vyper2 ein bieschen teuer war :-(

Ha sör hát legyen sör. egyszer csak össze futunk és akkor sörremenő vitát folytathatunk erről!
 666. Káplán 2012 sze 19. 19:43  
Tobb komolysagot Mester. Szoval mi is van valojaban?
 665. Vanek 2012 sze 19. 19:40  
Az nem én vagyok a képen, hanem egy darabka padlóalátét. Hát ilyen nehéz ezt megérteni?!
 664. Luciferin 2012 sze 19. 19:40  
Kopasz madarak raknak tojásokat???
A csigáknak petéik vannak, rosszabb esetben petecsomójuk.
Várd meg, hogy kikeljenek és könnyebb lesz meghatározni. :-)))))
 663. Káplán 2012 sze 19. 19:34  
Mar hetkoznap is kiengednek, Titkar Ur?
 662. Vanek 2012 sze 19. 19:31  
Laminált-padló alátét darabka feltekerve.
Ez is egy A. Smith kép?
 661. Vanek 2012 sze 19. 19:30  
Miattad, vagy másért, az részletkérdés. Fő, hogy ontsák egymás sörét.
Egyébként pedig szépen fogd magad és vidd vissza azt a nyűves komputert a boltba. Vyperről nem volt szó. Tessék szépen Zoop-ot, vagy vyper 2-t venni. Különösen, hogy már komoly vitát generáltál és sörre menő vérbaj lesz belőle.
 660. Káplán 2012 sze 19. 19:00  
Kellene egy kis egitseg a nagyerdemutol:

Ma talaltam Dambacher Reefen/ Kornati/. Pontosan mi is ez?
Azt tudom, hogy tojasak (nudibranch), de ennel tobbre lennek kivancsi.
 659. Nolfi 2012 sze 19. 18:58  
Miattam senki ne "öntse" másnak a sörét :-)
Megfogant a döntés és a rendelés megpecsételte azt. Suunto Vyper lett a szerencsés nyertes :-) már alig várom hogy megérkezzen!
 658. Vanek 2012 sze 18. 21:41  
Ezaz! Ontsátok csak egymás sörét! Mi meg sorbanállunk a korsókkal.
Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 21
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Inland Sea

Malta

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés