»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen

Szerkesztők üzenete, üzenet a szerkesztőknek a divecenter.hu bármely részével kapcsolatban. 
Itt lehet bejelenteni a hibákat, elmondani mit szeretnél, egyszóval kontakt hozzánk az oldallal kapcsolatban. Írhatsz emailt is, de itt mások is hozzászólhatnak, láthatják a javaslatot, stb.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
 257. elche 2007 máj 17. 11:57  
Szabadtüdős fórum: mi igazán nem vagyunk szaklap, még ha a fontos híreket igyekszünk is közölni. Többen járnak itt közülük, ha olyan téma van, hozzá is szólnak, de éppen azért mert az ő közösségüknek van egy jó fóruma, szerintem itt nincs rá annyira szükség.
Merülőhelyek: ez egy mélyebb elemzést is megérne...
Technikai búvárkodás: ööööööö, hát azt a fórumot olvasgatva volt pár negatív tapasztalat, és egyikünk se érzi feljogosítva magát arra, hogy ilyen témában moderátorkodjon.:)

Ez egy nehéz "libikóka": sem Bunny, sem én nem szeretjük az 1-2 hozzászólásos "apróságokra" szétforgácsolódott fórumdömpingeket, tehát ez a lehetőség fel sem merült. Azon persze lehet gondolkodni, hogy az általános társalgás mellé még felteszünk egy utazási élmények és egy felszerelések- tanfolyamok- alapismeretek fórumot, de... Összetartoznak ezek a dolgok valahol. Most így rendesen mozog a fórum, és azért annyi hozzászólás talán még nincs rajta, hogy egy napi adagot ne lehessen átnézni. De ha túlnő a forgalom ezeken a kereteken, nyilván lehet töprengeni az alakításon.
 256. hanyi 2007 máj 17. 11:23  
Jó' van na !
Csak próbáltam a Safarit. Hirtelen ez a kép volt kéznél.  :-)

Azért nem bánnám ha lenne még egy pár fórum téma.
Tágítani kellene a kört. Nagyon az objektív körül forog a világ.
pl.: mi "mac"-esek mind a hárman jól megbeszélgethetnénk a dó'gainkat.(csak vicc volt)
Aztán  lehetne egy hely ahol a freediverek is megszólalhatnának.
Dive site-ok (térkép-foto)
Állat és növény határozó, na meg koral.
A technikásokat már fel sem merem hozni, mert abból gyilok lenne.
Na meg esetleg külföldiül is mehetne egy, hátha beesik valaki "vidék"-ről.
Magyarul tematizálni kéne, mert bármi infot megtalálni napi csevejből így nehézkes.
Már egyszer írtam példának az AIDA-sok fórumát.
 255. VasMacska 2007 máj 17. 10:30  
Tibi! ezt biztos ide akartad?  :-)))
 254. hanyi 2007 máj 17. 09:07  
Megy ez!
 253. Jules 2007 máj 17. 08:02  
Próba II, mx/x, fifo

 252. Bunny 2007 máj 16. 23:51  
Ugyanerre panaszkodik Archi is. Nem értem, az én Mac OSX-emből simán ment a feltöltés. Mondjuk legutóbb fel akart rakni egy tonna frissítést, amit nem engedtem neki, mert a VMWare alatt utána elszált az OSX. Elképzelhető, hogy valamelyik frissítés cseszte el a dolgot, hát nagyon sajnálom, tényleg.
Kéne egy rendes Mac egy időre, hogy tudjam tesztelni, vagy egy rendes programozó aki megírja a Safarit, nem tudom. Egyenlőre akkor azt tanácsolom minden mac user-nek, hogy rakjon fel egy firefox-ot, és ha fórumozni akar használja azt.
Tudom, a safari gyorsabb, dehát most mit csináljak? Rohadt inkompatibilis programok ...
 251. Jules 2007 máj 16. 22:26  
Próba, mz/x

Több perce megy a "feltöltés folyamatban", de nem történik semmi, adatforgalom nincs. 
 250. Bunny 2007 máj 16. 16:56  
MAC OS-X / Safari alatt van egy furi tapasztalatom. Az egy dolog hogy nem megy a kiemelés, ennek még utána nézek, de a képbeszúrás is furán működik.
Az volna a kérésem a fenti oprendszer boldog használóihoz, hogy Safari alól ha képet akarnak beszúrni, először kattintsanak a beíró ablakba, esetleg írhatnak szöveget is, és csak utána szúrjanak ba képet. Azt tapasztalom, hogy enélkül nem működik a dolog.
Sorry a Safari nevében, esetleg egy firefox feltelepítése javallott
Tehát mégegyszer, Safari alatt először bekattintani a beíró részbe, hogy ott villogjon a kurzor, és csak után jöjjön a kép beszúrás. Mint ahogy én is csinálom, mert most Safari alatt vagyok. És ne felejtsétek bepipálni a MAC OS-X négyzetet!!!!!
 249. Bunny 2007 máj 16. 10:52  
Megcsináltam az RSS-eket amiket kértél.
 248. Bunny 2007 máj 15. 12:18  
Jeleztük nekik :)
 247. nashuadive 2007 máj 15. 12:03  
Ahogy láttam, fenn van a buvar.lap.hu-n a DC a fórumok között, tematizált búvár fórum néven. ez tegnap óta került fel? jól dolgozik a szerkesztő.... :-)
 246. elche 2007 máj 14. 22:55  
Szervusz,
Több témát már kifejtettünk korábban, dióhéjban: a hírekre kattintás után megjelenő híroldal abból a logikából ered, hogy most már nem kizárólag hírportálként definiáljuk a dc-t, tehát a főoldal inkább ízelítő. Oktató értékelő ebben a formában megszűnt. Az index fórumai az index tulajdonát képezik, egyébként sem látom indokoltnak az ottani hozzászólások nálunk való megjelenítését. A fórumok esetében olyan forgalomból indultunk ki, amit az indexen tapasztaltunk, és nem tűnt jó ötletnek ennél tovább bontani a főfórumokat, pláne hogy minden cikkhez, galériához, termékhez egyebekhez önálló fórum tartozhat. Én szeretem, ha a fórumon sok téma jön elő, és van rajta élet- ugratástól a komoly vitákig. Napi 100-150 hozzászólásnál lehetne elgondolkodni további bontáson, itt még messze nem tartunk...

A hirdetések elhelyezése elég kötött (nyilván a partnereink is ezt várják, így kiszámítható), a BúvárTV helye emiatt adott.
A technikai kérdésekben Bunny az illetékes, passzolok.

A marketingről: ehhez jó lenne tudni, mekkora is az a piac, amit el szeretnénk érni. Elég sok a keresőtalálatunk, hiszen a google első oldalán vagyunk a búvár, búvárkodás szavakra, és a lap.hu aloldalakról is rendszeresen jönnek: több tucatnyin van fenn valamelyik írásunk vagy galériánk belinkelve. (Néhány olyanon is, amire abszolút nem gondolna senki.) Azt például a buvar.lap.hu szerkesztője dönti el, hogy az ajánlott oldalak közé sorol-e a magazinok kategóriájában; bárhogy is van, onnan is van rendszeresen találatunk. Tehát jelen pillanatban számomra nem az a kérdés, hogy megtalálható-e az oldal, hanem az, hogy mennyire aktív a magyar búvárok közössége, mennyien vannak, hányan jutnak tovább a vizsgálnál, mennyire igénylik a híreket és egyéb szolgáltatásokat. De sötétben tapogatózom, és ezzel bizony nem vagyok egyedül. Ami a még nem (rendszeresen) merülő, de érdeklődő emberek véletlenszerű idetalálását illeti, ez egy keményebb dió. Bízom benne, hogy a megfelelő szókapcsolatoknál jó helyen van a google-on az oldal, de bevallom, nem hivatásos marketingesként nem feküdtünk rá erre. Az elv az inkább, hogy a hasznos tartalom előbb-utóbb megteremti a maga közönségét. Vagy bejön, vagy nem. Létezik például számomra követendő példa a nemzetközi búvármagazinokat illetően, amikből én magam is tanulok, a dc jelen helyzetével, állapotával pedig alapvetően nem vagyok elégedetlen. Az persze szigorúan titkos, min dolgozunk mostanában, és mi az, amin javítanánk.:)
 245. Bunny 2007 máj 14. 22:37  
Hali,

Akkor sorban :)

- főoldal. Lehet, hogy zavaró viszont azóta nem csak a kiemelt három hírt olvassák az emberek, akik esetleg nem minden nap jutnak el hozzánk, így elérik a lapozó sorokat, több hírt látnak (megrég pont azt vetették a szemünkre, hogy miért csak 3 ... na ezért van az, hogy nem lehet mindenkinek jót tenni). Nehéz döntés volt, először nem is így működött, de így egyértelműen hasznos tehát marad.
- RSS. linkek, bazár, TV semmi akadálya, úgy írtam meg, hogy pár sor hozzá toldásával tudom bővíteni. Hírek fórumánál nem teljesen értem mire gondolsz, de MINDEN EGYES fórumnak van saját RSS csatornája. Tehát ha olyan hír fórumot látsz ami érdekel, mert pezseg pl (lásd Loic hír fóruma) tudod azt figyeltetni.
Az RSS ikonja a beviteli ablak felett van.
- hozzászólás szám. Próbáltuk úgy belőni, hogy kezelhető legyen.
- Diavetítés van a képtárban. Mozigép a bal felső sarokban.
- nem akarjuk szétszedni a fő fórumokat, így is elég nagy az átfedés, de index-en is jól működött az egy fórumos megoldás, miért akarnánk felrúgni egy jól bevált szokást?
- Alacsonyabb felbontást nem támogatunk. 1024 alatti felbontásban hibaszázalék alatti látogatónk van (elég okos számlálót írtam, többek között a felbontásokat is látom)
Oktató értékelő: igen, megszűnt. Helyette lehet a Bobba-hoz megjegyzést írni, ami átvette a szerepét.
- index fórum. Félek, hogy igen nagyot kapnánk a fejünkre, bár én is álmodoztam róla, hogy átemelni a hozzászólásokat.
- markec-ing. Keresőkben a top-on vagyunk, buvar.lap.hu fórum ügyben köszi a tippet, megpróbáljuk rávezetni a frissítő emberkét, hogy mostmár fórumunk is van :D
 244. Ize 2007 máj 14. 17:34  
Szép jó napot!

Néhány észrevétel:

- Nem tudom hányan jelezték, de engem nagyon zavar, hogy ha a főoldalon egy hírre kattintok nem az jön be.
- Érdemes lenne a "Hírek fórumai"-nak külön RSS-t szolgáltatni. Plusz a  linkek, búvárbazár és búvár tv is megérdemelne egy-egy RSS csatornát.
- Nekem hiányzik hogy megmondhassam hogy hány hozzászólást szeretnék látni egy oldalon (nyilván bizonyos keretek között). Esetleg lehetne állítani a hozzászólások sorrendjét is (első/utolsó a tetején)
- Szinten hiányzik a galériánál (ami a réginél emlékeim szerint volt) hogy végig tudjam nézegetni egy galéria képeit (a nagyobb felbontásban)  a "következő" linkre kattintgatva vagy diavetítésben.
- gondolom sokat töprengtetek már rajta, de (szintén szerintem) érdemes lenne több topikra / fórumra szétszedni a "Kiemelt fórumtémák"-at, bár nem könnyű jól kitalálni, hogy mikre (a bejelentkezett felhasználó által olvasatlan hozzászólások száma úgy is jól látszik a fórumok oldalon illetve az ugrás az utolsó olvasatlan beíráshoz miatt a regisztrált felhasználók úgysem maradnának le semmi őket érdeklő hozzászólásról/)
- alacsonyabb felbontást használóknak eléggé elveszik a hirdetések miatt a baloldali sávban lent lévő műsorajánló, én azt feljebb raknám és a hirdetéseket raknám alá.
- a búvároktató értékelő megszűnt vagy csak én nem találom meg?
- nem tudom van-e rá jogilag tiszta lehetőség, ha van érdemes lenne az index-es búvárkodás illetve vízalatti fotózás topicok legalább utolsó néhány hozzászólását is valahol megmutatni.
- a marketingre kicsit több időt/energiát fordítanék. Itt nem az oldalon megjelenő reklámokra gondolok / azzal szemmel láthatóan foglakoztok eleget ;-D /, hanem a divecenter.hu reklámozására vagy a keresők találati listáiban elfoglalt helyezés feljebb tornázására. Pl.: a buvar.lap.hu-n még mindig nincs az oldalatok a “Fórumok, chat" dobozban, bár lehet hogy ez nem rajtatok múlik.


További jó munkát:
    Ize
 243. nlq 2007 máj 13. 13:55  
mai capas cikkben elso bekezdesben Bikcápa van irva Bikacápa helyett
 242. hunyi 2007 máj 13. 08:33  
Szia.
Küldtem neked E-mailt a kérdésetekkel kapcsolatban.
Megkaptad???
 241. nlq 2007 máj 11. 19:12  
jo otlet en is felteszek mindjart nehanyat :)
 240. bruno 2007 máj 11. 17:18  
Köszi, most már ok, fel is adtam egy hirdetést
 239. Bunny 2007 máj 11. 16:41  
Fórumnál ezt meg tudnám csinálni egyszerűbben is, de a képtárnál ott a görgetés miatt van a 640x480limit. Elég rossz úgy képet nézni, hogy görgetni kell hogy végig nézz egy állót :) 
 238. elche 2007 máj 11. 14:16  
Szervusz,
Nézd meg, most okés-e.
 237. bruno 2007 máj 11. 13:44  
Hello mindenki

Bunny, ElChe, légyszi változtassátok meg az e-mail címemet az adataim között, az új cím brunodive@vipmail.hu
nekem nem sikerült, viszont adnék fel apróhirdetést, és azt adnám meg elérhetőségnek.

Köszi előre is

HP bruno
 236. Jules 2007 máj 11. 13:33  
Ezt holnap akartam mondani:-( Bunnyt minden nap dolgoztatni kell, nehogy ellustuljon:-))))))))))))
 235. hanyi 2007 máj 11. 12:15  
Pont még egy pont hiányzik a hozzászólás  ablakban lévő dátumból is.
 234. nlq 2007 máj 11. 11:33  
az aquanautas banner hibas, nem uj ablakban nyilik meg...
 233. nlq 2007 máj 11. 11:30  
Bunny a panorama fotod kapcsan jutott eszembe:

lattam vhol olyan megoldast, ami nagyon kellemesen lekezelte a szabvany 4:3as felbontastol eltero fotokat...
a megoldas viszonylag egyszeru volt, a szeleseg/hosszusag adatokat osszeadta, es nem engedte 1200 pixel fole, es az egy oldalt nem engedte a visszintest 900pixelnel nagyobbnak es a fuggolegest 700 nal nagyobbnak megadni  igy eleg jol lehet kezelni az allo es a panorama fotokat is...
 232. Jules 2007 máj 11. 11:25  
és már kész is, whoá...
 231. Bunny 2007 máj 11. 10:08  
jóvanna, majd kijavítom. :P
 230. Jules 2007 máj 11. 09:51  
Bunny, a hónapnevek helyesírása még mindig felemás... Kisbetű, s ha rövidíted, akkor kérnék egy pontot a végére:-)
 229. fokszy 2007 máj 09. 10:28  
okay, én arra gondoltam, hogy ha az ember megnyitja az oldalatokat, akkor egy frekventált helyen kellene egy állandó link lehetőség nem tudom, hogy ennek milyen korlátokat szabhat az oldal programozása ezt Te jobban tudod a másik az hogy a ferkventált helyeket most reklámfelületként hasznosítjátok. gondolom ennek is van korlátja esetleg úgy tudnátok megoldani, hogy a napi egy aktuális hír alá felraknátok minden nap második cikként a főoldalra. pl
 228. Bunny 2007 máj 09. 09:13  
Hírként mindig kirakjuk, a képtáron ott van kiemelve. A főoldalon gondolkozom, de elég zsúfis így is, nem tudom hová paszírozzam be. Ötlet?
De szerintem aki szavazna rá az úgyis benéz a képtárba, ott meg már kiszúrja a szemét a szavazás.
 227. fokszy 2007 máj 09. 09:06  
szerintem, ha a fotóversenyen azt szeretnétek, hogy olyanok is szavazzanak, akik esetleg most tévednek a DC-re, akkor a főoldalról kellene egy közvetlen link a szavazásra, másrészt meg egy felhívás, ami mindig ott van, hogy van ez a verseny
 226. PiggyGirl 2007 máj 08. 08:55  
ez tényleg jó funkció köszi:-))
 225. VasMacska 2007 máj 02. 21:26  
Szuper!!

 224. áááááávadász 2007 máj 02. 16:33  
nem is vártam el a soundex-et. csak kipróbáltam, hátha. a link jó lett, majd kipróbálom a fotós forumon, azt úgyse olvasom. thx 6ás
 223. Bunny 2007 máj 02. 15:14  
Ezt már eddig is csinálta, ha az előzményre kattintottál :)
 222. Zook 2007 máj 02. 14:54  
ó es el is szinezi a fejlecet, komááám!
 221. Bunny 2007 máj 02. 14:38  
Na, ott van a szánombánom link. Ugrás az utolsó .... rész a beíró felett. Az odavisz arra a lapra, ahoz a bejegyzéshez ahol a vonal van. Ezután hogy végig olvasod, vagy nem már a te döntésed, az utolsónak olvasott bejegyzés pedig a legnagyobbra frissül.
Teljesüljön minden kérésed ilyen gyorsan :D
 220. Bunny 2007 máj 02. 08:31  
Ja, értem. Hát a hasonlóságot tesztelni húzós lenne, bár van az un. soundex módszer, de szvsz több hibát csinálna (most miért nem enged regisztrálni?) mint előnyt. Azt azért tudnod kell, mivel pici, szerény ki oldal a miénk rajta tartjuk a szemünket a dolgokon.
Szóval ha valaki aljasságot művel azt látjuk, és közbelépünk.
Fórum témában: Agyalok a megoldáson, van is egy aránylag jónak tűnő ötletem, ami a sokat kihagyóknak is megoldás meg a tisztességes olvasóknak is :D
 219. áááááávadász 2007 máj 02. 00:11  
kéne egy "szánom bánom bűnömet, rég nem voltam itt, de nincs kedvem visszaolvasni" gomb, ami kiköszörüli ezt a csorbát.
a több infóhoz. valami olyat játszottam, hogy figyeled-e, hogy hasonlít az új nick egy már meglévőhöz. elsőre bunnnyt próbáltam talán, aztán vissza nyíl. buny. majd az email címhez írtam qqqqqq-t. valami ilyet csináltam. a lényeg, hogy nem szokásos működést teszteltem.
 218. Bunny 2007 máj 01. 21:28  
Hát érted, a funkció lényege, hogy lásd hol jártál utoljára. Ha sokat hagy ki az ember .... na igen, az ciki.
Új tagos táblához több infó kéne ...
 217. áááááávadász 2007 ápr 27. 23:43  
aha, a hülye meg én vagyok:-)
 216. áááááávadász 2007 ápr 27. 23:42  
kicsit megint játszottam. ezt kaptam az arcomba:

Új tag regisztrálási kérelem

A(z) buny becenév szabad.

A(z) qqqqqq nem megfelelő.
Válassz másikat!

email címed:



Becenév legalább 3, max 20 karakter legyen.

össze vagyok zavarodva, ki kivel van és miért?
 215. nashuadive 2007 ápr 27. 15:42  
tessék csak végigolvasni mindent :-)))))
 214. áááááávadász 2007 ápr 27. 14:06  
újabb bug, talán direkt van így, de szvsz nem jó.
hal emaradok a fórum olvasásával mondjuk 1 hét, és nem olvasok vissza addig, ahol legutóbb abbahagytam, akkor mindig onnantól mutatja az el nem olvasott kommentek számát. nekem már 200 felett volt. így vissza kattintgattam, mert idegesített, hogy nem azt látom hány új komment van az utolsó olvasásom óta.
 213. nlq 2007 ápr 25. 11:06  
hát-hát nem is tudom... megprobalom kivarni....
 212. Bunny 2007 ápr 25. 10:49  
Elméletileg kiszűrtem a dupla rögzítést. Annyit hátránya van a dolognak, hogy 10mp-en belül nem lehet két hozzászólása egy felhasználónak. Azt hiszem ez a 10 másodperc még kibírható két fórum beírás között :D
 211. Zook 2007 ápr 25. 10:42  
formazni nem szoktam, de julest latva probaltam feltolteni azt a kepet amit vegul utanad sikerult. elotted nem, mint ahogy irtam... formazas nem megy.
 210. Bunny 2007 ápr 25. 10:30  
Huh, mennyivel jobb itt az ablakokban ... kukacos ez az alma, én mondom :)
Zook, te hogy emlékszel, működtek a formázások, nem?
 209. admin 2007 ápr 25. 10:25  
Semmit nem változtattam. Lehet valami globális fájlfeltöltési lassulás volt ...
 208. admin 2007 ápr 25. 10:24  
Betű formázás tényleg nem működik, pedig emlékeim szerint ez ment csont nélkül eddig.
Áthúzás sosem ment tudtommal. Sajnos -és most nem mac fikázni akarok- a Safari egy elég buta böngésző. Szerintem én vagyok az egyetlen ember a net-en aki ennyit küzd vele, a legtöbben elintézik azzal, hogy safari nem támogatott.
Reménykedjünk, Steve-ék végre megírják rendesen egyszercsak. Ezt a formázást dolgot még megnézem, mert szerintem ez működött eddig. Lehet valami OSX frissítés kavart be?
Első   1 . . . 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

El Malahy

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés