»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen

Szerkesztők üzenete, üzenet a szerkesztőknek a divecenter.hu bármely részével kapcsolatban. 
Itt lehet bejelenteni a hibákat, elmondani mit szeretnél, egyszóval kontakt hozzánk az oldallal kapcsolatban. Írhatsz emailt is, de itt mások is hozzászólhatnak, láthatják a javaslatot, stb.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 . . . 69
 707. Jules 2008 jan 08. 17:19  
Nem azt mondtam, hogy nem lehet tölteni - hanem azt, hogy nem mindegyik merülőhelyen lehet tölteni. Tudni kell, hogy hol van töltőhely.

Tehát a konkrét javaslatom:

legyen egy olyan checkbox, hogy : töltési lehetőség a merülőhelyen? igen-nem

Amúgy ahogy látom szereplenek olyan infók is, hogy: Ausztria,: beutazás útlevéllel vagy sz. igazolvánnyal. Na ez most miért fontos egy merülőhelynél egy búvárnak? Az, hogy tud-e helyben tölteni, az fontos.
 706. elche 2008 jan 08. 16:51  
A merülőhelyes adatbázisunkról még annyit, hogy ez nem egy valamilyen állapotban lezárandó adatfolyam, belekerült minden lényeges infó, és akkor kész, arról a merülőhelyről nincs mit írni. Itt egyszerűen arról van szó, hogy amikor például a fórumos csapattal Gran Canarián voltunk, akkor minden adott helyet, mind a 8 ember a saját szemszögéből értékelt. Meglehet, valamit én nagyon élveztem, de nehéz merülésnek találtam, más számára meg átlagos volt minden szempontból. Aztán ezek az újabb és újabb vélemények adnak egy összképet, ami a helyre kíváncsi, utazást tervező ember számára hasznos. Például akkor is, ha szeretné tudni, mikor mennyi a vízhőfok. Vagy ha kíváncsi, adott merülőhelyen száz merülésből egyszer láttak cápát, vagy mindig. Maga az alap merülőhelyinfó azért olyan szűkszavú, mert nem kell azt túlbeszélni: nagyjából leírja a hely jellegét, megközelítését. És persze ott értékelni sem lehet, ne egy ember egyéni fogfájása alapján határozza meg, valami világklasszis hely-e, vagy semmirevaló. Majd megteszik ezt a konkrét merülések értékelése során az emberek. Nem kötelező sokat írni, ha valaki az alapinfókat feldobja, látott élőlényeket jelölgeti, máris segít.

Na szóval valahogy így működne ez.
 705. elche 2008 jan 08. 15:40  
Az Attersee-nél nem tudsz tölteni semmit? Ez új...:) Az ARGE Tauchen térképe szerint a tó körül 7 búvárbázis vagy bolt van. Nyilván nem minden méteren, de azért...:) Megjegyzem: a válasz alapvetően hasonló, a szövegbe bármikor beírható, melyik város volt a kiindulópont, melyik bázistól béreltél, stb. Egy merülőhelyhez annyi értékelést írhatsz, amennyit akarsz (ahány merülésed volt...), és ennek is megvan az a értelme, hiszen tudjuk jól, nem ugyanaz Dorogot decemberben, márciusban vagy augusztusban merülni, és ez minden helyre igaz. És nem mindig ugyanonnan szerzed a cuccot, stb, stb, stb.
 704. Bunny 2008 jan 08. 15:40  
/ds/7

Idézem: "A határhoz közeli tó ideális búvárgyakorló hely. A Lorenc bázis idényben mindig nyitva, idényen kívül telefonra odamennek. Van palacktöltés, felszerelésbérlés, teljes kiszolgálás. "
 703. Bunny 2008 jan 08. 15:36  
Dehát semmi nem gátol abban, hogy leírd!
 702. Jules 2008 jan 08. 15:30  
Szerintem egy merülőhelyhez éppúgy hozzátartozik a gáztöltési lehetőség leírása, mint vízhez a hal. nem tudsz mindenhova vinni több napra palackot. Pl. hermance-ban nem tudsz tölteni semmit, legfeljebb sörrel a korsót, a legközelebbi töltőhely 15 km-re van. Ugyanez igaz az Attersee-nél is, meg általában a partról merülős európai helyekre, aholvá nem csak a búvárkodás miatt mennek a népek. Itt hermance-ban a búvárkodás olyan hobbi, mint a horgászat. Szép az idő, leugrasz egyet merülni, aztán elmész bevásárolni. Aki viszont nem itt lakik, annak tudnia kell, hogy ha kifogy az ájer, lesz-e új. Vagy lehet-e pl. palackot bérlni, ez sem triviális... De egy merülőhelyhez nagyon is hozzátartozó információ.
 701. elche 2008 jan 08. 15:03  
Szerintem az ilyen nitrox töltős dolog nem igazán fér a merülőhelyes adatbázisba. Azt írod: "a környéken". Hány kilométeres távolságú körben?:) Ez az egész adatbázis szerintem jó arra, hogy a térséget, lehetőségeket abszolút nem ismerő emberek kapjanak egy alapbenyomást, másrészt arra is lehetőséget ad, hogy valaki afféle online naplóként legemlékezetesebb (mert nagyon jó vagy nagyon rossz) merüléseit rögzítse, írjon róluk, képet tegyen melléjük. És aztán ezeket a beszámolókat akár böngészgetni is lehet.
 700. Jules 2008 jan 08. 15:01  
a változó megfelel (nekem) elég tág, de jelzi, hogy lehet rá számítani, és ez a fontos
 699. Jules 2008 jan 08. 14:59  
Nekem nics naplóm már egy ideje... Bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen slendrián... Az Hermance-ot fejből töltöttem, épp ezért. Egyedül a dátum nem biztos :-)
 698. Jules 2008 jan 08. 14:59  
Igen, hogy a környéken van-e töltési lehetőség, hogy az milyen, mit töltenek. Ez fontos lehet pl. egy Hirondelles merülésnél, ha vki errefelé járna. A hajókon sem evidens, hogy van nitrox, sajna.
 697. Bunny 2008 jan 08. 14:50  
áramlás bővíthető természetesen. Vegyünk fel egy változó-t pl?

Google: Tényleg más. Én szerintem az oldalon egy bélyegméretű maps ablak rosszabb, mint így, hogy megnyílik egy külön, akár teljes méretűre nagyítható ablakban. Vágólap nincs az OSX-ben? :D

"dátum: szerintem teljesen életszerű. itt ülök a dolgozóba és ebédszünetben kitöltöm a lapot. napló nincs nálam" : Akkor mi alapján töltöd ki a mesélős részt, a hőfokot, a max mélységet stb? Ok, lehet te arra a pár merülésedre emlékszel, de nem mindenkinek lehet ilyen kevés merülése :DD
Na komolyra véve a legtöbb ember nem fejből fogja kitölteni, hanem a naplója alapján. Legalábbis szerintem többen vagyunk gyenge memóriások, mint azok, akik fejből nyomják minden merülésük összes paraméterét pontosan. A hasraütött adatok pedig veszélyesek, és félrevezetőek, azért kérünk kevés adatot konkrétan, hogy az legalább pontos legyen.

Nitrox van alatt mit érszesz? A merülőhelyen van nitrox? Ez parti merülésnél még ok, de hajósnál? A szöveges részbe meg oda lehet írni, lásd:
/ds/216
utolsó mondat.
 696. Jules 2008 jan 08. 14:01  
Nézem közben a keresőt, elsőre elég jónak tűnik...
 695. Jules 2008 jan 08. 13:58  
áramlás: most az van, hogy:
nincs,
drift,
ellen

Na most melyiket válasszam ki egy parti merüléshez, ahol egyszer ilyen, egyszer olyan? Sőt itt a mély víz feláramlása miatt vannak fel és lefelé menő áramlások is. Legalább tegyeél be egy
időnként van
változó irányú és erősségű

vagy valami hasonlót...

google: a logikánk más: ha fejből nem tudom a koordinátát, akkor nem fogok külön ablakot nyitni és külön megkeresni, majd beírni, és ellenőrizni. hadd tegyem meg ezt helyben..., lehet az earth is, tök mindegy, nem ez a lényeg

dátum: szerintem teljesen életszerű. itt ülök a dolgozóba és ebédszünetben kitöltöm a lapot. napló nincs nálam. most akkor ne tudjam elmenteni, ha minden egyéb kész? Legalább visítson, amikor nem töltöm ki a mezőt, vagy legyen becsillagozva, hogy kötelező. a lényeg, hogy nem biztos, hogy a napló nálam van, amikor kitöltöm, mert akkor töltöm ki, amikor épp időm meg kedvem van, minden más esetben fizetett adafeltöltőről beszélünk :-)

nehézség. ezt mondtam én is a végén, ok

egyéb emlős: na ja, van pár száz érdekes faj...


javít: ez most törölve:

leszámítva a nitroxos dolgot


(De fordítsuk meg a dolgot (mint a Divephotoguide-nál): olyan merülőhelyet keresek, ahol van leopárdfóka, mert filmet akarok csinálni arról, hogy ébred fel reggelente. Meg tudom ezt most keresni az adatbázisban? ha igen, ok, ha nem, akkor meg jó lenne.

Pl. eltelik egy év, és lesz többszáz merülőhely. Sok búvár meg volt már sok helyen, és új élményt keres. Olyasfajta keresőre vágiyk, mint pl. egy használtautó-portál:
pl. Garfi merülőhelyet keres:
keresőfeltételek:
legalább 28 fok
max mélység 35 méter
nitrox van - gázelérhetőség is kellene...
áramlás nincs
kutya nincs
élővilág: mandarinhal, sokpöttyös zátonyi üntyümpünytöm

És ezek alapján a rendszer kidob valamit.)
 694. Bunny 2008 jan 08. 13:40  
"Akkor annak van értelme, hogy legyen 4 Hermance bejegyzés a 4 roncs miatt"
Persze, ha 4 rendes roncs. Abu Nuhas-nál is külön vannak. De te ismered a helyet, ha egymástól 2 méterre vannak, és nem nagy durranás, egy merülőhely és a merülés leírásnál odaírod, hogy X roncs.

A part-hajós és az áramlásos dolog nem függ össze. MIért ne tudnál áramlást jelölni parti merülésnél??? Az egyik merülőhely, a másik merülés mező.

dátum: Szerintem a búvárok többsége naplót vezet, amikor az adatbázist tölti, remélehetőleg nem a hasára csap, hanem a naplóból veszi az adatokat. A naplóban meg ott a dátum, ezt az elmentem majd később folytatom dolgot elég macera lenne megcsinálni, és egyáltalán nem érzem életszerűnek.

google maps gomb: Alapvetően arra van, hogy ellenőrizd a beírt gps kordinátát, hogy nem írtad-e el. Ezért ellenőrzés, de persze arra is jó, hogy onnan vedd a kordinátát. Én mondjuk a google earth-ot használom, ott el tudom tárolni a helyeket, meg lényegesen kezelhetőbb, gyorsabb stb. de ez persze csak egyéni megjegyzésem. Lényegtelen honnan a kordináta, az már fontos, hogy a "pontos" jelölést csak akkor válaszd, ha te tároltad. A maps/earth kordináta nem biztos, hogy pontos.

Merülés nehézség azért van, hogy ha egy kezdő azt látja a merülőhelynél, hogy mindenki azt írja, nehéz, akkor oda ne menjen. Ha meg azt, hogy könnyű vagy átlagos, akkor bevállalhatja.

A csillagozás a merülés élményre vonatkozik.

Leopárd fóka: Persze meg dugong, bálna, stb :) Erre van az egyéb emlős című fogalom, mindent nem lehet felsorolni, mert akkor kezelhetetlenül sok lesz a választék. Egyensúly kell(ene).
 693. Jules 2008 jan 08. 13:23  
Én most csak teszteltem, mit is kell kitölteni.

Akkor annak van értelme, hogy legyen 4 Hermance bejegyzés a 4 roncs miatt? persze, hogy nem merülöm végig egyszerre... Bár lehet éppenséggel, olyanról is tudok, akik az Abu Nuhasnál 4 roncsot egymás után merült meg... Igaz 3-4 óra alatt...

Minthogy nem vagyok grafomán, ezért inkább klikkelnék, de az bosszant, ha ez bekorlátoz, lásd áramlás. A felvetett 3 lehetőség tipikusan hajós merülésre utal, pedig partinál is van áramlás, csak ott általában nem teszed meg, hogy direkt elmész x száz méterre, hogy driftelhess. Nem akarok írni, klikkelni és kiválasztani akarok, de ez végül is adatbázisfeltöltés kérdése.

Détum: persze van értelme, de attól még lehessen elmenteni az adatokat. Pl. nincs nálam a naplóm, de már írtam vagy fél oldalt a szöveges része (na nem én). Ekkor a dátum miatt az egész könnnyen elveszhet. Ha meg el tudom menteni, akkor után, ha előszedem a naplómat másnap, azt az egy dátumot be tudom írni. Szóval fontos, de a hiánya nem akadályozza meg az elmentést.

távolságmegadás, ok, a gps miatt tényleg nncs sok jelentősége

google maps gomb: a gomb felirata félrevezető. Miz az hogy ellenőrzése? Ellnőrizni azt lehet, ami már van. ha nem tudom fejből, akkor nem tudok oda mit beírni, tehát ellenőrzni sem tudom. ha az lenne a neve, hogy "megkeresem google maps-szel" már jobb lenne és hasznosabb.

A merülés nehézsége sokat nem ér. Egyszer könnyű merülni a Thistlegormnál, egyszer nehéz, máskor nem is lehet. A briefinggel csak elmondják. persze azt jó lenne megtudni egy kezdőnek, hogy ne fizessen be OW után egy brothers tanfolyamra, tehát mégiscsak kell, de a csillagozásos módszer önmagában nem jó, IMHO

majd bújok könyveket. Videó van hermanceról, meg a legkisebb hajócskáról, egyszer majd belinkelem...

állatok: a leopárdfóka szerintem sokakat érdekelne, de nincs a listában :-)
 692. Vanek 2008 jan 08. 13:21  
Akkor egyes nehézségi fok 1 pixel zöld. Kettes nehézségi fok 2 pixel zöld. Stb. egészen 256 pixelig. Utána a következő szinten 1 pixel kék... Stb. Néhány színnel akár több ezer fokozatot is lekódolhatsz, csak így alapszinten. Aztán lehet még cizellálni. :-))
 691. Bunny 2008 jan 08. 13:00  
16x16 pixelben kell gondolkozni, azt még hozzátenném :D
 690. Vanek 2008 jan 08. 12:39  
Ha az élményt csillagokkal, akkor a nehézséget keresztekkel. Esetleg halálfejekkel. Vagy stílszerűen ólomövekkel? :-))
 689. Bunny 2008 jan 08. 12:34  
Jules!
/country/CH

Ha van energiád, örömmel vennénk némi infót az országról ahogy a többinél is van. Búvár szemmel elsősorban. Ja és felrögzíthetnéd a 4 roncsot külön, leírva esetleg mit kell tudni róluk, már ha jelentős roncsok nem evezős csónak. Ja, és esetleg fotók, merülőhely térkép!

Én pl. megpróbáltam minél több infót leírni a roncsokról, könyveket bújtam, stb.
Lásd pl.: /divesite/88
 688. Bunny 2008 jan 08. 12:17  
Ja, mégegy. Nem csak a merülést, hanem a merülőhelyt is lehet javítani.
 687. Bunny 2008 jan 08. 12:12  
Reagálok én is.

Alapvető logika: Mindent írj le a szöveges részbe. De van pár fontos dolog, amit úgy is fel lehet vinni, hogy nem kell írni. Vannak grafománok és van aki nem szeret írni. Az egyszerű kiválasztós, ixelős megodással egy merülőhely vagy merülés rögzítése kb. fél perc (se). Tehát az is megteheti, aki nem tud sok időt rászánni.

Kiemelt állatok listája bővíthető, de oda olyanok kerültek, ami nagybetűs, és fontos. Azt el tudom képzelni, hogy valakit érdekel, hogy hol találhat mantát, de hogy pontyot? Elég nehéz szülés volt azokat az állatokat összeszedni, amit tényleg érdemes kiemelni.

gps beszúrásnál ott van az "Ellenőrzés a google mapban" , nem értem mit hiányolsz.

Dátumra elche adott választ. Megjelenik rögtön az adatbázisban a bejegyzés. Lehet utólag módosítani. Gps-nél miért pont BP-től lenne a távolság, kit érdekel az Pécsen, Győrben, Nyíregyházán? Amúgy is értelmetlen egy globális adatot lokálosítani.  

Merülőhely részletezés lásd elChe.

Várok ötleteket arra, hogy a merülés NEHÉZSÉGÉT mivel lehetne jelölni, ahogy az élményt csillagokkal.
 686. elche 2008 jan 08. 11:56  
No akkor sorban, ami érdekes. A több roncs érdekes felvetés, én úgy gondolom, ritka az, hogy egyetlen merülés alatt 3-4 roncsot is végigmerül valaki. Adatbázisként érdekesebbnek tűnik ha több, különálló bejegyzés van, ahol jobban elkülönül. Élővilág, merülőhely leírás jellemzői: ez nagyon alapszintű. Úgy gondoltuk, hogy majd az egyes merülésértékelésekben leírhatja mindenki pontosan, mit látott, hogy látott. Tudd azt, hogy az aljzat homokos vagy sziklás, jó esetleg látni, hogy láttál ezen vagy azon a helyen cápát, mantát, de minden amit még fontosnak tartasz, mehet a szövegbe, és tehetsz fel róla képet. Áramlásra is igaz az, hogy a szövegben írhatsz róla részletesen, de ez egy olyan adatlap, amit egy 5-6 merüléses búvár is ki tud tölteni, aki esetleg számtalan dolgot nem úgy ítél meg, mint egy tapasztaltabb.
Dátum azért kell, mert úgy van értelme a vízhőfoknak például. Hányszor felmerülő kérdés, hány fokos a víz Hurghadában januárban? Most ehhez elég megnézned pár merülési adatlapot.
A távolság megadását igazán nem tudom, miért lényeges.:)
 685. Jules 2008 jan 08. 11:40  
Na: felvettem Hermance-ot a merülőhelyek közé. Észrevételeim:
- nem lehet több roncsot kiválasztani a mélység megadásánál, itt pedid 4 is van.
- hiányoznak az édesvízi élővilág jellemző képviselői
- a gps-t beszúrtam volna, ha lett volna egy új ablakban megnyíló google maps ablak. Enélkül kézzel kell  nyitni egyet stb, ehhez meg lusta voltam, nem kényelmes... túl vindózós
- miért kötelező a dátum kitöltése a merüléshez? én nem vezetek naplót, de attól még tudom, mi van a merülhelyen, meg hogy hány fokos a víz stb., szóval ne legyen kötelező, így fiktív dátumot írtam be, csak belekattintottam az előreugró naptárba - ami viszont kényelmes megoldás, tetszett
- nem jelent meg röggtön az adatbázisban a beírás, ettől elszontyolodtam :-)
- lehet utólagos javítani benne - ez kérdés csak
- lehetne egy kb távolság megadás Bp-től a GPS mellé
- szűkös a merülőhely leírás, édesvízhez gyakorlatilag nincs jellemző: iszapos, kavicsos, füves, algás stb.


Hirtelen ennyi, az ötlet nagyon jó, a megvalósítás nem teljesen felhasználóbarát, de a lényeg, hogy van és működik.

Edit: látom, már megjelent
- az áramlás nem csak kétféle lehet, a lényeg, hogy van-e, erős-e, változó-e a mélységgel
 684. Bunny 2008 jan 08. 10:53  
Természetesen lesz, ahogy írtam is, ez most egy premier előtti bemutató, azért, hogy azok akik a fórumot olvassák tudjanak róla, nézegessék, véleményezzék. Ez az első szűrő, aztán ha itt elcsendesedik a dolog, meglesz a hivatalos bemutatója is :)

Jules: Linkként bármit be lehet rakni, legyen az videó vagy más. Egyébként elég csak a linket bemásolni a szövegre, ha http:// -vel kezdődik, a rendszer automatikusan link-ké alakítja.
 683. Vanek 2008 jan 08. 10:48  
Ha már úgyis gépháztúltengésem van.

Nem tesztek ki a főoldalra egy közvetlen linket az adatbázisra? Vagy iszonyú béna vagyok és nem találtam sehol, vagy nincs is.

Mert amúgy lenyűgöző.
 682. elche 2008 jan 08. 10:38  
Ilyen formában akár most is:
/merulohely/9
 681. Vanek 2008 jan 08. 10:36  
Itt zsarolási meggyőzési potenciált érzek kialakulni.

Addig nem nézegetjük az új adatbázist, amíg nem lehet letölteni a fórum hozzászólásait.

Szívesen nézegetjük az új és hasznos remekbe szabott adatbázist, hiszen tudjuk, hogy amíg azt nézegetjük, már készül is a fórum letöltési lehetőség.
 680. Jules 2008 jan 08. 10:35  
Csak hogy még fél évig legyen munkád... :-D
 679. Jules 2008 jan 08. 10:34  
Ami nagyon jó ötlet. Mikortól lehet beszúrni kis videókat is egy-egy merülőhelyhez?
 678. Jules 2008 jan 08. 10:33  
Az adatbázisra is sor kerül, ne félj :-)
 677. Jules 2008 jan 08. 10:33  
 676. Bunny 2008 jan 08. 10:32  
Inkább az új adatbázist nézegessétek, és véleményezzétek, már fél éve ezzel dolgozom minden nap.
 675. Vanek 2008 jan 08. 10:32  
Óó, hát ugye vannak fórumok.
Vannak jó fórumok.
Vannak nagyon jó fórumok.
És van a DC FÓRUM (lefety-lefety).

Ami ebben IS a többi felett állhatna.
 674. Bunny 2008 jan 08. 10:28  
Mutass nekem egy fórumot, ahol erre lehetőség van.
 673. Jules 2008 jan 08. 10:17  
Mi lenne, ha mégis terveznétek? Egyetértek Vanek úrral, ez fontos és hasznos (alap)funkció!
 672. Vanek 2008 jan 08. 10:06  
Persze, le lehet menteni, csak elég elaprózva, szép kis türelemjáték.
Pedig egy-egy téma "utolérésénél" nagyon jól jönne, hogy akár offline is olvasgatható lenne.

De a Mélyen Tisztelt Főszerkesztő Főprogramozó Főigazgató Főnyúl Főúr döntése előtt kénytelen vagyok meghajolni teljes magántitkári mivoltomban.
 671. Bunny 2008 jan 08. 10:01  
Technikailag semmi sem lehetetlen (csak a programozó lusta :D) de nem tervezünk semmi ilyesmit. Mondjuk a böngészőből le lehet mentegetni ha nagyon szükséges.
 670. Vanek 2008 jan 08. 09:35  
Kedves Főszerkesztő Főprogramozó Főigazgató Főnyúl Főúr!

Lehetséges volna olyan extraszolgáltatást kérni a fórummal kapcsolatban, hogy egy-egy témát le lehessen tölteni mondjuk .txt (vagy valami hasonló egyszerű) filében. Netán úgy, hogy csak az utolsó 100/200/500/... hozzászólást töltse le? Időnként nagyon jó lenne.
 669. Bunny 2008 jan 08. 09:09  
Sziasztok! Ma nem hivatalos premierként nyilvánossá tesszük a divecenter.hu új funkcióját, a neve:

Merülőhely adatbázis

Amint a neve is mutatja, szeretnénk egy jól használható adatbázist, ahol az oldal látogatói összegyűjthetik a világ merülőhelyeit vagy azokról információt találnak, megoszthatják az ott tapasztaltakat egymással.

Lehetőség van a merülőhelyet néhány alapadattal felrögzíteni (élőhely tipus, merülés fajta, gps kordináta, stb) majd ezután konkrét merüléseket lehet hozzáadni, ahol le lehet írni szóban és képben, hogy mit tapasztalták akkor és ott.

Az adatbázishoz szervesen kapcsolódik egy másik is, ahol a búvárkodás szempontjából érdekes országokról gyűjtünk össze információt. Ez az Ország adatbázis.

Ezt összekapcsoltuk a divecenter.hu más részeivel is, mint a képtár, hírek és persze a merülőhelyekkel, ez olyan webkettes dolog, minden mindennel kapcsolódik. A képtáraknál megadhatod, hogy melyik országban készültek a képek, de ugyanígy ha egy konkrét országgal kapcsolatos fontos hír jelenik meg, azt is bekapcsoljuk a rendszerbe.

Végül az elérhetőségek:
www.divecenter.hu/divesite a merülőhely adatbázis (elérhető több más szóval is, mint pl.  /merulohely). Itt a megfelelő országok nevére kattintva olvashatod az országinfót, vagy közvetlen:

www.divecenter.hu/country/EG formában, ahol EG az ország nemzetközi kódja. Ugyanez megy magyarul /Orszag/EG -vel is természetesen.

A modult egyenlőre csak itt a fórumon publikáljuk, várunk mindenféle véleményt.

NAGYON FONTOS, EZ NEM TESZT ÜZEM, AZ ADATOK ÉLESEK !!!

Szóval ne kísérletezz, de ha van kedved, akár már most rögzíthetsz benne valós adatokat.
 668. Grelex 2007 dec 22. 15:25  
Köszi!
 667. Bunny 2007 dec 22. 00:04  
A nemtetszős dolog benne volt a tervben, ott volt a listán. Aztán rájöttem, ide csak azok jönnek, akiket kedvelünk, nem lesz rá szükség :) SMS-t szivesen küldetek, de akkor neked kell fizetned az árát :) Beszéljek nagykékkel, hogy intézzen nekünk 06-90-6... számot?

Grelex: Ez régi igény, de valahogy mindig háttérbe szorult. De egyszercsak ... húsvétra talán, vagy következő karácsonyra? :D
 666. Grelex 2007 dec 21. 20:49  
Csatlakoznék én is 1-el!
Miért nem lehet valakinek az albumában a képeket lapozni,mint következő és előző?
Miért kell visszamennem az alap albumhoz?
 665. áááááávadász 2007 dec 21. 20:45  
Akkor bizots van olyan is, hogy a nekem nem teccő csávók/csajokat meg tudom jelölni, hogy a hozzászólásuk szövege ne láccon, csak a fejléce. Persze legyen link, amire megmutatja ha mégis el szeretném olvasni.
No meg, hogy smst küld, ha válaszoltak általam megjelölt hozzászólásokra.
A többi igényem majd jövőre mondom, van egy éved, hogy 2008-ra kész legyél ezekkel.
 664. Bunny 2007 dec 20. 21:51  
Naazé, akkor helyére billent a világ :)
Komolyra véve tényleg már megvolt a javítás, csak nemtudtam, mennyire akarom elérhetővé tenni mindenkinek. De aztán kértétek már többen is, és meggyőztem magam, vagytok annyira nagyfiúk, hogy nem éltek vissza vele.
Sok okos ötletet kaptunk már az olvasóktól, aztán ami nekünk is tetszik azt meg is valósítjuk.
 663. Grelex 2007 dec 20. 21:25  
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ dehogy is gondoltam ilyet,hogy ÉN mondok neked újjat.
Ezen dolgok miatt szeretünk, titeket, ,a "furcsa pár"-t!
Meg persze a szerénység határtalanítása miatt!
:-))
 662. Bunny 2007 dec 20. 21:06  
Amúgy is nem képzeled, hogy van olyan értelmes ötlet a világ fórumaiban, amit nem loptam el, turbóztam fel, tettem még szuperebbé és építettem bele ebbe? Annál én sokkal hiúbb vagyok szakmailag :)
 661. Bunny 2007 dec 20. 21:03  
Valójában azóta van, amióta fórum, csak nekünk, hogy tudjunk javítani, ha kell. Aztán gondoltam karácsonyi ajándéknak bedobom, biztos lesz nagy öröm, az már csak hab a tortán, hogy kértétek is :)
Persze én meg játszottam a genyát, de nem akartam előre lelőni a poént ...
 660. Grelex 2007 dec 20. 20:12  
Örülök, tök jó lett ez a módosítási lehetőség!
Ugye én adatm a MAcbeszéljük-bőlk az ötletet?
Vagy Jules,mint eredendő felhasználó?
MInd 1! Jó és sok meló lehetett.
Gratula!
 659. Zook 2007 dec 20. 11:27  
nezzuk

muxik, es jobb is emigyen.
 658. Jules 2007 dec 20. 11:02  
A tieden miért nem tudok módosítani? :-DDDDDDDDDDD
Első   1 . . . 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 . . . 69
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Carnatic Wreck

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelymantarája teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés