»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés

Itt lehet beszélgetni bármiről ami kicsit komolyabb téma, de nem szakmai beszélgetés, mondjuk úgy a DC-s baráti kör (ami nem zártkörű, bárki csatlakozhat!) komolyabb témáihoz. Az öncélú ökörködést ésszerűbb a Gumiszobába címezni. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 . . . 707
 942. Bunny 2007 jún 20. 21:18  
Hű, az animalon épp mola-mola van, bali (a búvárTV-ben benne van amúgy ez a műsor is!). dupla nitroxos palack, a csávó nem rövid merülésre készül úgy nézem :)
 941. Bunny 2007 jún 20. 08:17  
OOJJJEEEEE, akkor lehet mégsem kell leutaznunk prágába? Régebben arról volt szó, a duna plázában lesz, de nekem tök mindegy hol, csak legyen már. Még nagyon anno ausztráliában voltam utoljára (meg először) 3D IMAX-on, és nekem nagyon bejött a dolog.
 940. Jules 2007 jún 20. 07:28  
Jó hír:

IMAX mozi nyílik novemberben Budapeten...

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/imax0619/
 939. hopposztkopp 2007 jún 19. 20:16  
Nem volt olyan régen -1996-ban-  amikor Nyéken, egy félig parton és félig a vízben elsüllyedt, felborított uszály miatt négy képzett búvár meghalt. Kettő beúszott, kettő mentőbúvár pedig mentés közben. Rá néhány napra a tóban lévő maradék Zil teherautót is kiszedték. A sofőr is életét vesztette a vízbeeséskor, de ez korábban volt.
Szóval ami nincs azzal nincs gond. Nincs roncs , nem akad bele senki. vigasz, hogy ezer hely van még a világban és ezer évig úgysem......
 938. _andras_ 2007 jún 19. 18:50  
En is merultem hetvegen (vasarnap) szalkon. Nekem nagyon szimpatikus volt. A bazis eleg jo minoseget kepvisel. Egyaltalan mar azon is meglepodtem, hogy van :)
Berelni mindent lehet es a cuccok 500ft-ba kerulnek darabonkent. A merules ara 1000 huf.

Egyebkent a viz melyebb reszei (itt 3 meter es annal melyebbet kell erteni) a navigalas gyakorlasan kivul masra nem alkalmasak. A latotavolsag nehol 10cm sincs (6.6m) es ott bizony hideg is a viz.
A part szelen viszont 2-3 meter a latotav es a vizhofok is eleg kellemes.
Lattunk rengeteg torpeharcsat, akik oriztek a kis feszkuket. A kis feszkekben pedig volt fel centis kis mikrotorpicsekbol jo sok. Jopofa volt. Nagyobb halat nem lattunk egyaltalan.
 937. miki54 2007 jún 19. 17:29  
Ugyan ez volt a vendéglátásban:Bekellett vezetni a HACP-ét.( EU mondta? )Halom pénz,oszt az EU-ban nincs ám mindenhol( Gr,olasz,spanyol)
 936. elche 2007 jún 19. 16:37  
Na, ha az EU minden ilyesmit szabályoz, hozzanak előírást a látótávolságra is. Hadd izzadjanak a bázisfenntartók.:))) Szerintem manapság bármi, ami kellemetlen, arra ráfogják, hogy az EU akarja így. A házunk előtti irdatlan hosszú buszmegálló építésénél is ez volt az indok.

Egyébként vajon hány igazi bázis van az országban? Nálam az alapfeltétel a parti infrastruktúra: bérlés, töltés, mellékhelyiség. A második lépcső egy kis víz alatti rendrakás. Dorogról tudom, hogy ezek megvannak. Gyékényesen még nem jártam, Hegyeshalom akkor nem igazán bázis. Nyék? Szalk? Egyéb?
 935. Poooly 2007 jún 19. 16:18  
Hegyeshalomban nincs "bázis". A Győri Búvár SE-nek (www.gyoribuvarse.hu) van a szállítószalaggal szemközti parton  bérelt területe.  Kiépítettek egy elég jó kötélpályát, telefonfülkével, fénymásolóvázzal, régi búvárruhával stb. Rajtuk keresztül szerintem lehet ott is merülni.(Sorompóval zárják a területet)

A szállítószalagot állítólag ( a halőr szerint) valamilyen EU előírás miatt kellett kiszedni....
 934. elche 2007 jún 18. 12:12  
Egyszer majd csak összejön. Ha máshogy nem, egy kis határkorrekcióval: visszakerül egy kis darab Adria, meg mondjuk az osztrák oldalról Neufeld, és máris változnak a merülési lehetőségek.:)))))
 933. nashuadive 2007 jún 18. 12:07  
Sziasztok,

hétvégén voltunk merülni Szalkszentmártonnál.
Eléggé leromlott a víz tavalyhoz képest. Valószínűleg a meleg tél miatt a halak aktívak voltak, és kiették a növényeket a tóból, melyek eddig nem engedték felkavarodni az iszapot. Így a látótávolság 1 m-re csökkent, ill. ha megálltunk valahol, akkor 20 cm-re...

Nem akar összejönni ez a magyar merülőhely...
 932. Grelex 2007 jún 18. 11:20  
Jules!
Új infó a részemről, a Német oldalról.
Mail ment
 931. Bunny 2007 jún 18. 11:08  
Hát akkor nem tudom, én ezt nem láttam, szerintem említsd meg az érintett cégnek.
Nálam a dolog elég egyértelmű. Minimum 24 órával a gép indulása előtt nem merülök (de inkább több). Ha annyira a merülésszámot akarnám hajtani, akkor merülök hármat egy nap, vagy éjszakait, vagy mittomén (leengedem madzagon a computert, ahogy anno Zsóta ajánlotta). Sosem csináltam grandiózus problémát a 6. nap kérdésből, sőt, alapvetően úgy számolok 5 merülési nap és kész.

Innentől kezdve nekem írogathat bárki bármi, sőt felőlem a hajón is ajánlhatja, hogy merülj csak nyugodtan, nem kell azt komolyan venni (elmélet, soha nem ajánlott ilyent senki egy hajón sem!). Felnőtt búvár vagyok, el tudom dönteni mi a jó nekem, és ezt meg is szoktam tenni :D
 930. nlq 2007 jún 18. 10:38  
vitatkoznom kell veled, mert ez egy idei feltoltes "április közepe óta, mint újdonság" szerepel a weblapon...

mi pont a 6. nap miatt fogunk valoszinuleg a maldaval utazni, ugyanis ott a keddi nap is vegigmerulheto, mert a repcsi csutortok hajnalban 4 ora utan indul hurghadabol..
 929. Bunny 2007 jún 18. 10:24  
Gondolom ez még akkor íródott, amikor a repcsi nem hajnak 6-kor indult :) Manapság amikor az indulást néha előző nap tudja meg fixre az ember persze jobb az óvatosság, mi simán kihagyjuk a 6. napot, jobb a békesség. Inkább sznori, uszikálás vagy csak döglés, jó is az.
 928. miki54 2007 jún 18. 09:38  
Azok a tech-esek a barátomék voltak.Azt mondta hogy ezt is tönkretették.Ide többet nem mennek.
 927. Zorko 2007 jún 18. 00:18  
Az én búvármúltam sokkal rövidebb, a merülőhelyekről viszont sokkal több rossz hírt hallok, mint jót! Ezért vagyok egyre inkább elkenődve...
De a jó hírekere is vevő vagyok! Már alig várom!!!
 926. elche 2007 jún 18. 00:09  
Kösz a beszámolót!
Én a közelmúltban számoltam össze magamban, hogy csak az én búvármúltam alatt (ami azért nem olyan hosszú idő), hány hazai merülőhelyen változott meg valami nagyon. Sorolom: Pilismaróton bázis nyílt, majd zárt. Kiskunlacházánál szintén igényes bázis nyílt, majd később bezárt. Dorogon a tó keleti oldaláról, a kis öbölből menniük kellett a búvároknak, a másik oldalon viszont legalább nyílt egy bázis, ám most azt is odébb kell költöztetni egy kicsit, ha jók az információim. Szalkszentmártonnál is új bázis nyílt. Ecséden megváltozott minden, az árak, a lehetőségek, a merülőhelyek is, bár én nem voltam ott amióta ilyen drága. Most mondod, hogy Hegyeshalmon is talán lesz egy bázis, és eltűnik a roncs- itt még nem voltam. De volt változás híreim szerint Gyékényesen is, ahol szintén nem vagyok ismerős. A Molnárban sem az a helyzet, mint mondjuk pár éve. Szóval nagyobb itt a mozgás, mint ezer kilométernyi tengerparttal rendelkező országokban.:)))) És eddig valahogy mindig alkalmazkodtunk...:)
 925. Zorko 2007 jún 17. 23:58  
Helyzetkép HegyeshalomrólMa már a helyszínreérkezéskor szomorú kép fogadott minket. Az egykori futószalag alsó részén lévő hordók páronként darabolva, kiszedve, a parton összegyűjtve néhány más alkatrésszel, és a vízbemeneteli hely körbeszalagozva, mint egy bűnügyi helyszín, egyértelmű tiltó táblákkal: NO DIVE.
Bánatukban kicsit odébb telepedtünk le a parton, ahol mások már tábort vertek, és délelőtt ott merültünk. A víz a már megszokott hőhatárokkal, a felszínen 23, lent 28 méteren pedig 8 fokos volt. A látótávolság ennek megfelelően változó. Említésre méltó látnivaló mindössze a partmenti 4-8 m mélységben úszkáló kölyök sügérek csapata volt.
A merülés utáni szieszta alatt viszont egy külföldi csapat érkezett a tiltott területre. Ügyet sem véve a táblákra, szalagokra, a szokott helyen rutinosan mentek be a vízbe. Sokáig néztük a buborékaikat, amint a két, a roncs egykori helyét jelző felszíni bója között bugyogtak. Ezen felbátorodva elhatároztuk, hogy délután mi is arrafelé fogunk sunnyogni...
Délutánra már rengeteg strandoló jött ki a tóra. Alattuk, 8-10 méteres mélységben úsztunk el az első bójáig. Itt a futószalag keretének összeroncsolt első részét láttuk, néhány majdnem teljesen felfújt emelőbójával, de a keret nagyobb része a homokba süllyedve. Igazán meg sem metrük közelíteni, mert nem tudtuk, mennyire stabil, és kockáztatni pedig nem mertünk. Látszott, hogy a kiemelést ugyan nem fejezték be, de ez csak idő kérdése. Kicsit nézegettük még, jó távolról félig körbeúsztuk, (és két igazán rutinos technikai búvár kivételével) nem is mentünk lejjebb. Szép lassan visszaindultunk. A parton is csak találgattunk, magyarázatot kerestünk, de hiába. Nem értettük, miért kellett ennek történnie. Komoran pakoltunk össze, és a kocsiban hazafelé is más volt a hangulat, mint máskor.
Biztosan akad más látnivaló is itt. A másik oldalon is van egy bázis, ahol állítólag már köteles pálya is van. És persze, azért lehet még a tóban merülni, de szerintem jogosan fog csökkenni az érdeklődés. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy ez egészen más volt... 
 
 924. nlq 2007 jún 17. 22:51  
Sziasztok!

megdobbenve olvasom egy hurghadai bazis weblapjan ezt:

6. nap: kora reggel irány a Salem Express (Safaga) 2 merülés, hazafelé pedig vagy a Panorama Reef-nél (cápa les), vagy egy szép zátonynál, kívánság szerint.
7. nap: kora reggel áramlati merülés Small Giftun-nál (nemzeti park), 42 méteren gyönyörű hasadékon úszunk át, majd 11.00-16.00h-ig a fehér homokos Mahmeya szigetén pihenjük ki a merüléseket, hiszen másnap reggel utaztok haza.

hmmm ez erdekes nem ugy szokas, hogy utolso napon merulunk egy laza max 10-12 meterest  foleg, ha a repcsi masnap hajnali 6 kor indul???
egyiptomban a hivatalos max merulesi melyseg nem 40 meter???
 923. Poooly 2007 jún 17. 22:07  
Sziasztok, jómagam egy héttel ezelőtt merültem utoljára Hegyesben.
Az akkori állapot: a roncs egy része még vízalatt  volt,  a  roncs közvetlen környékén  nem lehetett merülni (munkaterület). Lehet, hogy mára már mindent kiszedtek.
 922. Blackpearl 2007 jún 17. 14:04  
Köszi az észrevételt
 921. Luciferin 2007 jún 17. 11:25  
Hinnünk kell neki, nagyon ért hozzá... :)
(Má mint az alkoholhoz...)
:)
 920. Garfield33 2007 jún 17. 00:07  
Nézegettem a weblapot, egész pöpec.
De van egy tévedés benne: az alkoholnak értágító hatása van...  :-)
 919. elche 2007 jún 16. 19:54  
Jó szelet nem kívánok, sok elégedett búvárt igen.:)
 918. Jules 2007 jún 16. 19:40  
Miért nem a Karib-tengeren? :-)
 917. Blackpearl 2007 jún 16. 17:33  
Kedves Búvártársak!

Örömel értesítelek beneteket, hogy kész lett a hajónk.

A neve Black Pearl, és a vöröstengeren található.

Várunk szeretettel minden kedves búvártársunkat.

üdv.

http://www.blackpearldivers.com

 916. Grelex 2007 jún 15. 21:12  
Közelebbről,meg itt.  De mindenképpen a svájci oldalon.

 915. Grelex 2007 jún 15. 21:11  
Jules!
Itt láltam meg a Jura-t.
 914. Grelex 2007 jún 15. 21:02  
ÁÁÁÁÁÁÁÁ dehogy!
:-))
Csak legyen belőle valami,mert az számít!
 913. PDIC 2007 jún 15. 20:33  
off

De lehet! (mail ment!)
 912. Jules 2007 jún 15. 16:23  
Bocs, ha elrontottam a meglepetést....
 911. Grelex 2007 jún 15. 15:55  
Akkor még van időm a pakolásra, megvárom a csütörtököt! Ha nem lehet, akko rnem is merülök, azért se!
 910. Grelex 2007 jún 15. 15:52  
Ha már igy beszélgetünk, akkor a Goggle Earth a svájci oldalra tette ki nekem a Jura roncsot. Szerintetek lesz a tóban határellenőrzési pont?
 909. Grelex 2007 jún 15. 15:51  
Off!
:-))
Ennyit a meglepetésemről, hogy majd itthon villogok majd a képeimmel!
Sebaj, értem én a viccet, csak . . . . . . . . .
:-))
No problemo!
 908. Jules 2007 jún 15. 15:45  
Bodeni-tó

www.jurahans.ch
 907. miki54 2007 jún 15. 13:49  
A Jura hun van?
 906. Jules 2007 jún 15. 13:15  
Szia Grelex,

itt írok, mert másnak is érdekes lehet. Azért vannak csendben a Jura-merüléssel
 kapcsolatban, mert nemrég ketten meghaltak a roncson, és a hatóságok most vizsgálják, enegdik-e a jövőben a merüléseket vagy nem. Arról tájékoztattak, hogy jövő hét elején dől el a dolog, remélhetőleg csürtötökre kiderül, lehet-e merültetni.

üdv,
Jules
 905. Bunny 2007 jún 15. 13:04  
Szolgálati közlemény:

PDIC nem lehet levelet küldeni neked, vedd fel velünk a kapcsolatot!
 904. Grelex 2007 jún 15. 10:14  
Hello Jules!
Mail ment.
Köszi
 903. Bunny 2007 jún 15. 09:12  
Jules: Te javíthatatlan windows rajongó vagy, én tudom csak jól álcázod :)
 902. Jules 2007 jún 15. 08:50  
Grelex, írd meg a telszámod mailben!
 901. Jules 2007 jún 15. 08:49  
Bunnynak és a többi informatikusnak:-)

A férj csak hajnalban ér haza. A neje vészjósló hangsúllyal kérdezi:

- Hol voltál egész éjszaka?

- Képzeld, drágám, az új titkárnőm munkaidő végén behozott nekem

egy

kávét, sejtelmesen rámmosolygott, majd amikor lerakta a kávét az

asztalra,

szétnyílt a blúza, én nem bírtam visszafogni magam, és belecsókoltam a

nyakába, erre ő teljesen megvadult, egymásnak estünk, elvesztettük a

fejünket, végül a lakásán kötöttünk ki, és egész éjjel szeretkeztünk.

- Hazudsz! Fogadjunk, hogy már megint azt a kurva Windowst akartad

felinstallálni a gépedre!

 900. elche 2007 jún 15. 08:33  
Beszállsz te is a csillaggyűjtögető búvárok közé? Remélem van hely a ruhádon a rangjelzéseknek.:)))
 899. Mirci 2007 jún 15. 06:50  
Hmmm.... Ezt olvassátok el!
 898. Mirci 2007 jún 15. 06:32  
Kösz! Úgy érzem, szükségem is van a biztatásra...
 897. Tier77 2007 jún 14. 23:46  
Köszi Mirci, sok sikert a **-hez!!! :)
 896. Bunny 2007 jún 14. 23:03  
Hát én személy szerint nagyon örülnék ha lemennél, és megnéznéd ténylegesen mi van ott :) Ja, és persze ha elmesélnéd nekünk, ha nincs futószalak akkor is van azért mit nézni ott, ne csüggedj!
 895. Mirci 2007 jún 14. 21:54  
Csábító ajánlat, de sajna akkortájt éppen az Adrián fogok küzdeni a **-ért! :-)))
 894. Tier77 2007 jún 14. 21:24  
Kedves Búvártársak!

Új vagyok itt a fórumon, és szeretnék egy pici segítséget kérni, hátha valaki tud egy búvártársat, akinek még nem megoldott a nyári uticélja, és szívesen beszállna egy baráti társaságba. Ajánlatom a következő:

Keresek magam helyett egy sport búvártársat július 25-augusztus 1-ig tartó BROTHERS+DAEDALUS egyiptomi búvárszafarira! Program: Brothers+Daedalus nemzeti parkok, Elphinstone Ár: 750 USD + 80.000 Ft, összesen kb. 230.000 Ft Ez tartalmazza (röviden - MINDENT): repjegy, illeték, sztornóbiztosítás, vízum, transzfer, hajó, reggeli/tízórai/ebéd/uzsi/vacsi, korlátlan üdítő, kávé, tea - ja, és napi négyszeri merülés, két helyi guide-dal, valamint a 2x 50 USD nemzeti park belépő. A hajó: Prince Sherif 20 fős, - http://www.redseaboats.hu/magyar/hajok/prince_sherif/
Indulás: Hurghada, érkezés: Marsa Alam. A társaság egy 20 fős fiatal, baráti csapat. Amennyiben érdekel SOS jelezd itt a fórumon, vagy pedig a 06/30-565-3414-es számon tudsz továbbiakról érdeklődni!

Köszi a figyelmet!!

Tier
 893. Zorko 2007 jún 14. 21:06  
Pár napja (még itt is) olyan pletykák keringenek, hogy kivették a futószalagot a hegyeshalmi bányatóból. Tud erről valaki biztosat? Én ott merültem az OWD vizsgámat, és azóta is párat. Vasárnap lemennénk, de nagyon gáz lenne azt látni, hogy: -Hát itt volt valamikor... :-(((
Első   1 . . . 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 . . . 707
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Playa Lagoon

Curacao

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 25m felett

parti merülésfal merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés