»» ««

Olaszország

Nyomtatás
Mediterrán-tengerek

Általános: EU-tagország, beutazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, pénznem euro. Ajánlott utazási időszak májustól októberig.
Dekompressziós kamrák: Az ország valamennyi régiójában (Szardíniát, Szicíliát beleértve) több is van. Vészhelyzeti telefonszám: 112
A Földközi-tengerbe mélyen benyúló "olasz csizma" hosszú partszakasza és az olasz szigetek az egyik legérdekesebb tengeri kalandot kínálják a mediterrán térségben. A sokarcú ország, a fejlettebb, városiasabb északi résszel, a sajátos hangulatú déllel, a nyüzsgő Rómával, no meg Szicíliával, Elbával, Szardíniával változatos utazásokra ad lehetőséget. Káprázatos műalkotások és eldugott falvak- ki-ki megtalálhatja az ízlésének megfelelő látnivalókat.

No és természetesen a tenger is várja a búvárokat. Az általunk jól ismert Észak-Adria olaszországi partszakasza ugyan nem számít különösebben jó merülőhelynek, de Dél-Olaszország mellett Liguria, vagy a nagy szigetek annál több érdekességet kínálnak. Az ország hosszú történelme, kereskedelemben betöltött szerepe azzal is járt, hogy számtalan roncsot találni a vizek mélyén. Ókori és modern hajók, világháborús repülőgépek egyaránt találhatóak a búvárok számára elérhető mélységben. A déli, melegebb vízű részek és az északabbra levő területek élővilága valamelyest különbözik, de alapvetően a mediterrán térségben szokásos látványra számíthatunk. Igaz, a hagyományosan fontos szerepet betöltő halászat nem kedvez az élővilágnak. Számos helyen ezért elsősorban a víz alatti üregekben, sziklaalakzatokban lehet gyönyörködni. A búvárkodásban a főszezon a nyár, de délen tavasszal és ősszel sem túlságosan hideg a víz.

Természetesen az országban sok búvárközpont működik, változó színvonalú szolgáltatásokkal és árakkal. Némely térségben (elsősorban északon) kifejezetten drágának számít Európa más térségeihez viszonyítva a búvárkodás, de kis keresés után lehet találni kedvezőbb lehetőségeket. Olaszország szerepe jelentős volt a búvárkodás történetében, elég csak a számos itt alapított felszerelésgyártóra gondolni, így hát senkit nem lep meg a készülékes vagy szabadtüdős búvárok látványa. Egy olasz út szervezésénél mindenképpen érdemes nyitva hagyni a lehetőséget pár merülés beiktatására.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Italy
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  
Országhoz kapcsolódó írásaink:
Merülés egy elsüllyedt városnál Búvár Bár: Sorbanállás nélkül


    barlang
    zátony
Elba
    roncs, (csak váz), scenic
    scenic
    fal, scenic
    scenic
    fal, üreg, scenic
    zátony, roncs, (csak váz), scenic
    scenic
    fal, scenic
    scenic
    zátony, scenic
Szardínia
    zátony
    zátony
    zátony
    zátony
    zátony
    zátony
    zátony
Toszkána
    roncs, (maradvány), scenic
Veneto Padova
    fal, üreg
Fotóalbumok:
19 kép
Olaszország
25 kép
Elba szigete - Olaszország[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. jovali 2015 feb 16. 19:30  
Sziasztok.
Kelet Sziciliában, Catania környékén van valakinek infója búvárkodásról?
Bázist keresek, vagy idegenvezetőt.
 7. elbolka 2014 sze 01. 21:26  
Sziasztok!
Csatolom a Toszkána_Cecina környékén lévő turista információs pultnál lévő "sport prospektusból" megszerzett búvárklubok elérhetőségét, ha esetleg másnak is olyan nehezen menne mint nekem, hogy a neten rájuk találjon.  
Mi ezeket néztük meg:
Centro Sub Cecina :  Velük merültem, jók voltak.
Centro Subacqueo Frala :
Az irodájuk (ami lényegében a hajó) a  kikötőben van , a hajójuk neve Frala.  Általában 2 napos merüléseket csinálnak (a hajójuk túl nagy ahhoz, hogy csak napi merülésekre használják), amire érdemes előre bejelentkezni, mert előfordulhat, hogy nincs szabad helyük.
Ciansub: nem voltak nyitva, így mást választottunk.

 6. elbolka 2014 jún 11. 20:05  
köszönöm!
 5. elche 2014 jún 11. 20:04  
Ennek találtam honlapját.
Érdemes előre felvenni velük a kapcsolatot valahogy, de tapasztalatom szerint az angol nem erős oldaluk...
 4. elbolka 2014 jún 11. 19:59  
Sziasztok!
Ismertek Talamonen  (Toscane) vagy a város közelében búvárbázist? 3 találatom a városban a (google maps jelöli őket), de honlapot nem találok hozzájuk. Így remélem van valakinek személyes tapasztalata. Illetve ha tud valaki ajánlani jó és egyben olcsó apartmant annak is örülnék.
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés