»» ««

2015 októberi forduló eredménye

Fotózás
2/2. oldal

papi85 - Cím nélkül

Érdekes világítós medúzás felvétel, a legnagyobb hátránya nem csak a nagyon színes és látványos hasonló teremtményekkel szemben, hogy láttuk már hasonlót színek nélkül, becsillanó pontokkal ami egy szputnyikhoz hasonlított. Ez a téma nem nagyon bír el két felvételt, de persze én is megfotóznám ha látnék ilyet!

Thomasbuvar - Kikirics

Homogén háttér, szépen komponált felvétel, teljesen megfelel a kiírásnak. Azt nem tudom, hogy utómunka nélkül, hogy lehetne ilyet készíteni, mert kicsit érezni, hogy mű az egész, nincs természetes hatása, de érdekességnek mindenképpen jó.

Btomi33 - Cím nélkül
A kép témája és megfogalmazása nem túl érdekes, kicsit túlkontrasztált is. Ha beúszott volna valami a majdnem szépen megszerkesztett fekete fordított V alakba, akkor viszont dícsérném a képet. Egy kis rákot nagyon eltudnék oda képzelni!
Balage - Cím nélkül

A vignettálás segít a képnek, de nem oldja meg az alapvető problémát, hogy nincs semmi izgalmas, érdekes ebben a kompozicíóban. Kellenek az állatok is a "virágokhoz"! Mennyivel jobb méhecskével egy virágszirom, mint nélküle!

longimamus - Zúzmara a fán

Nagyon rosszak a színek, a korall meg van vágva. Nem raknám vázába otthon az ilyen "virágot". Ha már zuzmara, akkor átszíneztem volna sokkal kékebbre az egészet, kontrasztosabbra állítottam volna a csúszkákat.

macok - Szirmok

Szép letisztult felvétel, teljesen homogén háttérrel és környezettel. De az oldalakkal való párhuzamos szerkesztés nagyon ritkán jön be. A csiga széle vízszintesen fut, a kopoltyúja pedig szépen függőlegesre lett komponálva. És ide is kellene egy kis rákocska.

Bunny - Magányos tölgy

Tipikusan olyan kép, ami az életben is szép lehetett, képnek is érdekes lehet, de csak körítésnek. Kell hozzá még valami téma. Egy időben modellel oldotta meg az ember ezt a hiányt, de mióta ennek leáldozott, kellene egy halacska vagy inkább valami nagyobb. Teknős, cápa, delfin stb..

Korallzabáló - Tengerirózsa

Érdekes élőlény, ilyen tengeri rózsát még nem is láttam. Kár, hogy a vakuk nem lettek jól beállítva (előre tol, kicsit visszafordít míg sötét lesz a háttér, de még megvilágítja a témát), ezért a háttér nem lett homogén. Ezt kis profizmussal lehetett volna helyben megoldani. Persze nincsen rózsa rák nélkül, legalábbis egy jó képhez illik, hogy legyen!

Alex75 - Virágok

Korallokat nem szabad csak úgy fotózni, akkor érdemes rájuk időt vesztegetni, ha valamiért különlegesek, jól megfotózhatók. Például a homogén környezet garantált. Ez a kép sajnos zavaros és érdektelen is, tessék legalább fotóilag izgalmas dolgokat keresni!

Fefe - Kikötöm lovamat piros almafához ... - I tie my horse up to a red apple tree...
Hangulatos felvétel, sok előtérrel ami nagyon fehér. Mint versenykép természetesen nem állná meg sehol a helyét, de aki nem merült még víz alatt, annak lehet megjönne a kedve tőle. A fehér homok, a nap árnyéka olyanná teszi a képet, mintha a víz alatt is lehetne napozni, cocktailozni, nyaralni.
Bruton - Májusfa
Szép homogén a háttér, még a becsillanó szemcsék is segítik a képet, olyan mintha forogna a "májusfa", illetve inkább mint egy gyerekjáték amit fújni kell. Kár hogy átmegy rajta egy vonal, talán még lejjebbről ezt ki lehetett volna kerülni. Persze még mindig kevés lenne az érdekes téma a képen, de jobb lenne.
Garfield33 - Pongyola pitypang (csigaláncfű)
Egyértelműen a legerősebb téma, persze szűkítővel vagy jobb vaku technikával még a kidolgozás is lehetne erősebb, jobban kiemelt a főtéma és sötétebb a háttér, de azért a többi kép között végre van valamit nézni a képen.
Zook - Cím nélkül

Mint ahogy írtam már egy hasonló képnél, ahol nem volt halacska a képen, itt ez nem hiányzik. Sokkal jobb is ezért. Nekem még így is vannak nagy sötét unalmas foltok, főleg a jobb felső sarok, de tetszik az átlós kék vonal, a halacska pont a közepén és a szépen világított korall.


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 9. Bunny 2015 nov 19. 10:58  
Bízunk benned, ne okozz csalódást!
 8. Darth-Digilog 2015 nov 18. 22:01  
Csak nem...! Most majd jobban figyelek!
 7. Garfield33 2015 nov 17. 11:09  
Basssz... De majd dícsér ebben a hónapban is és kész!
 6. Bunny 2015 nov 16. 18:47  
Szerintem azt hitte kint ragadtok örökre, és gondolta még utoljára kedveskedik. Aztán hazajöttetek, úgyhogy elpuskáztad az egyetlen lehetőséged.
 5. Garfield33 2015 nov 15. 14:44  
Nahát...

Csak most volt időm elolvasni az értékelést, és mit látok: DD megint dícsér?
Mostantól legjbb lesz, ha folyton a hátam mögé nézek, mert ez már több mint gyanúúúús :-)
A további 4 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Little Brother / Small Brother

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés