»» ««

Következő búvártúra ... Iránban?

Külföld

Irán feltárja a cápa-turizmus lehetőségeit Chabaharban a bevételek növelése érdekében.

Irán megvizsgálja a cápaturizmus lehetőségeit Chabaharban, célja a nem olajból származó bevétel növelése és az ökoturizmus fokozása az Ománi-tenger egyedülálló tengeri erőforrásainak kihasználásával. Az IRNA szerint a tanulmány az iráni Nemzeti Tudományos Alapítvány égisze alatt készült, és az ökoturisztikai ágazatok fejlesztését célozta meg országszerte.

Foto: TTW

Az alapítvány hangsúlyozza, hogy a természeti erőforrások fenntartható használatára fókuszáló ökoturizmus döntő szerepet játszik a fenntartható fejlődés elérésében. Azt is megemlítette, hogy ez a projekt jelentősen megerősítheti Irán pozícióját a régió cápaturizmusának első számú célpontjaként.

A kutatás a chabahari vizek cápaturizmusának négy kritikus elemét vizsgálta: a jelenlévő cápafajtákra, az irániak érdeklődési szintjére a cápaturizmus iránt, valamint a térségben versenyképes búvárklubok létrehozásának lehetőségeire.

Ghazilou megjegyezte, hogy ennek az ágazatnak az összevonása más, a régióban bevált természeti turisztikai tevékenységekkel, mint például a delfin- és madárleső túrákkal, valamint a mangroveerdők látogatásával, tovább lendítheti az idegenforgalmi ágazat növekedését.

Felvetette, hogy e sokszínű turisztikai kínálat egységes tengeri turisztikai csomagba integrálása több turistát vonzhat a térségbe.

A cápaturizmus, amely az ökoturizmus egyik rése, magában foglalja a cápákkal való búvárkodást természetes környezetükben, ami egyszerre nyújt izgalmat és lehetőséget a tengeri védelem támogatására.

[ www.travelandtourworld.hu ]



Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés