»» ««

Mikulásrekord

Külföld

175 mikulásruhás búvár merült alá az Egyesült Királyságban.

Ünnepi hangulatban gyűlt össze számos búvár a Vobster Quay tó mellett, hogy megmártózzanak a hideg vízben, de a szokásostól eltérő búváröltözékben: mindannyian piros öltönyt és sapkát, no meg hófehér szakállat húztak a neoprén fölé. A rekordkísérlet célja a jótékony célú adománygyűjtés volt: a Royal National Lifeboat Institution (RNLI), azaz az életmentők számára.

A Vobstar Quay üzemeltetője úgy nyilatkozott, hogy náluk állították fel annak idején a mikulásruhás búvárok közös merülési világrekordját, és nagy örömmel vették tudomásul, hogy bőven felülmúlták a korábbi számot. 2011-ben 161-en merültek a különleges jelmezben, ebben az évben viszont 175 búvárt jegyeztek fel- valamivel többen mentek vízbe, de néhányan nem tudták végrehajtani a merülést.

A hét éve életre hívott Vobster Santas nevű kezdeményezés a pénzgyűjtés tekintetében is igen eredményes: eddig 30,000 fontnyi adomány gyűlt össze, csak ebben az évben 4,200 fontnál tartanak. A rendezvényen a szponzoroknak köszönhetően a búvárokat is meg tudták ajándékozni, de magánszemélyek is ajánlottak fel díjakat. Ha jól alakulnak a dolgok, az év végéig összejön az 5,000 font az életmentők számára. A rekordkísérlet sikeréhez nagyban hozzájárult az évszakhoz képest kedvező időjárás.


Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés