»» ««

Megrészegített halak

Külföld

Fura módszerrel dolgozó halgyűjtő búvárt csíptek fülön.

A kalifornai Department of Fish and Wildlife környezetvédelmi járőre Santa Catalina Island közelében hajózott november elején, amikor a víz mélyére pillantva szokatlan dolgot vett észre. Egy búvár folyadékot jutatott a kövek közötti hasadékokba, aztán pedig az előúszó színes halakat befogta. Miután a járőr egy ideig figyelte, mi zajlik a mélyben, maszkot és légzőcsövet vett fel, lebukott, felmutatta jelvényét, majd jelezte a búvárnak hogy emelkedjen a felszínre.

A folyadékról kiderült, hogy fertőtlenítésre használt alkohol, és a búvár ezzel űzte a sziklaüregekből az általa keresett kis halakat, amiket könnyen elcsíphetett. A hatóság szerint enyhén szólva sem nevezhető "fair" halászati módszernek ez a megoldás. A 46 éves férfinak kétféle szabályszegés miatt is felelnie kell: egyrészt tilos vegyi anyag felhasználásával halat befogni, másrészt Catalina szigetnél ez még legális eszközökkel sem engedélyezett. A hatóság közlése szerint a férfi elmondta, van engedélye akváriumi halak befogására, de állítólag ezekkel az előírásokkal nem volt tisztában. Catalina környékén a védett helyi élővilág megóvása érdekében tiltják még az engedéllyel rendelkezők számára is ezt a tevékenységet.

A járőrök lefoglalták a búvár felszerelését, és bíróság előtt kell felelnie tettéért. A hatóság szóvivője szerint nem fog börtönbe kerül, de bíznak benne, komoly pénzbüntetést szabnak ki rá. A 172 befogott halat pedig sértetlenül visszaengedték a tengerbe.

[ LA Times ]


Merülőhelyek

Tobia Soraya

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) könnyű körülmények
max: 17m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés