»» ««

Az első kanadai hajó

Külföld

Fontos hajó roncsára bukkantak rá búvárok Thunder Bay közelében.

A két búvár felfedezése azért nagy jelentőségű, mert a most megtalált Mary Ann az első regisztrált hajó volt az 1867-ben megalapított Kanadai Konföderáció égisze alatt. Az 1930-as években elsüllyedt hajó jelenleg a Welcome Islands mellett nyugszik, ami csak pár kilométerre van Thunder Bay-től.

David Shepherd és Robert Valley büszke a felfedezésre. Mint Shepherd elmondta, óriási élmény a No.1. számú hajónál búvárkodni. A búvárok nem tudják, miért süllyesztették el olyan közel a parthoz a hajót, mert úgy tudták, távolabb nyugszik. Roncskeresőként mindig nagy pillanat egy olyan maradványhoz merülni, ahol más még nem járt, és most ebben a kalandban volt részük. Szeretnék felvenni a kapcsolatot az illetékesekkel, hogy a Mary Ann megkapja a történelmi jelentőségű roncsoknak járó védelmet.

A felfedezők közleményükben azt írták, teljesen véletlen volt, hogy megtalálták a hajót. A felszerelésüket kalibrálták, és először azt hitték, egy másik, ismert helyzetű hajónál vannak. Később, amikor visszatértek merülni, akkor jöttek rá, ez egy másik hajó. Az pedig több hónapnyi kutatás után derült ki, milyen nagy jelentőségű a felfedezés, amikor sikerült biztosan azonosítani a Mary Annt. A helyiek abban bíznak, a búvárturizmust is fellendíti az izgalmas roncs.

A Mary Ann nem nagy méretű hajó, alig 24 méteres hossza átlagosnak mondható a vontatóhajók között.

[ cbc.ca nyomán ]


Merülőhelyek

Sha´ab Samadai / Dolphin Reef

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa delfin legalább 1.5m-es hal teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés