»» ««

Harapós cápa

Külföld

Csak a búvár uszonya bánta a cápa támadását Ausztráliában.

Todd Robinson elmondása szerint úgy vélte, túllihegik a cápaveszélyt Nyugat-Ausztráliában- egészen addig, amíg ő maga nem találkozott szemtől-szemben egy ragadozóval. Little Island környékén merült alá halászni, a parttól két kilométerre, amikor egy nagy sötét árnyat vett észre. A felszínre ment, ahol barátja rántotta fel a csónakra. Ekkor vették észre a harapásnyomokat az uszonyán. Robinson elmondása szerint csónakja nagyjából négy méter hosszú, és az állat is volt ekkora.

A búvárok útban a partra találkoztak egy mentőcsónakkal, nekik szóltak az esetről. A riasztást azonnal kiadták, a parton pedig meghallgatták a beszámolókat a hatóság illetékesei is. Az uszony sérülései alapján nem tudták egyértelműen kijelenteni, hogy cápa támadott a búvárra, nem zárták ki az oroszlánfóka harapását sem. Alig pár órával korábban észlelték egy megjelölt nagy fehér cápa jelenlétét Scarborough térségében, ami után azonnal lezárták a környékbeli strandokat. Ám úgy vélik, nem ez a cápa támadta meg Robinsont, mert a Little Island közeli érzékelők egyike sem jelzett.

Két héttel korábban Nyugat-Ausztráliában már volt egy súlyos következményekkel járó baleset, amikor egy, szintén a tengerfenéken dolgozó búvárt sebesített meg egy cápa. Dunsborough közelében egy búvár arról tett jelentést, hogy cápa körözött körülötte- ez a férfi szigonnyal vadászott éppen. A közel 4 méter hosszú nagy fehér annyira megközelítette, hogy az orrát meg is kellett böknie a szigonypuskával. Ezek után a ragadozó a víz alatt levő kifogott halakhoz úszott, a búvár elengedte az azokat tartó kötelet, a cápa pedig elment a zsákmánnyal együtt.




Merülőhelyek

Boonsung Wreck

Thailand

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés