»» ««

McGahern új rekordja

Külföld

Közel ötven órát töltött egyhuzamban a víz alatt egy állandóan rekordra törő búvár Máltán.

Minden bizonnyal léteznek izgalmasabb búvárkalandok a hosszú órákon át egy helyben ácsorgásnál a pár méteres mélységben, de a jelek szerint van, aki nem tudja megunni ezt. Noha Máltán a búvárok többsége rövidebb, de látványosabb merülésekre indul a számos roncs vagy üreg valamelyikénél, Sean McGahern szerette volna felállítani a leghosszabb nyílt vízi, meleg tengerben végrehajtott merülés rekordját.

Összesen 49 órát és 56 percet töltött a mélyben, és a hírek szerint nem unatkozott, mert néhány órával a merülés megkezdése után a szél korbácsolta fel a hullámokat, és a víz alatt erős áramlás nehezítette a helyzetét. Ám McGahern állítólag így is tudott szemétgyűjtéssel foglalkozni, minden, a tenger fenekén talált hulladékot összeszedett, amit az őt segítő búvárok hoztak a felszínre. Amikor nagyon elfáradt, még egy keveset aludni is tudott.


Végül boldogan emelkedett ki a vízből St. George's Bay-ben, hiszen ő lett az új világcsúcstartó. A búvárcsapat segítette ki a partra, ahol azonnal megvizsgálták, majd kórházba vitték rutinellenőrzésekre, de semmilyen problémát nem találtak, így aztán Sean elkezdhette az ünneplést az új rekord birtokosaként. A merüléshez kapcsolódóan ismét volt jótékonysági cél, ezúttal az Inspire nevű, sérülteket segítő alapítvány támogatására hívott fel mindenkit McGahern.


Merülőhelyek

Kanyon

Egypt, Red Sea

7/14 db alapján:érdekes(átlag: 3.9) átlagos nehézségű
max: 51m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülészátony merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés