Megnyílt a világ első tenger alatti étterme
KülföldGondolt már arra, hogy milyen lehet az óceán közepén, korallzátonyok és úszkáló halak társaságában vacsorázni?
A Maldív-szigeteken, azon belül is a Rangali-szigeten működő szálloda már eddig is rendkívül sok különleges szolgáltatást kínált vendégei számára és éppen az adta az ötletet a tenger alatti étteremhez, hogy rengeteg látogatót bűvölt el a tenger élővilága, melyet búvárkodás közben fedezhettek fel. Mostantól pedig a lenyűgöző tenger alatti világban étkezés közben is gyönyörködhet, aki ellátogat Rangalira, és felejthetetlen élményekkel gazdagodva térhet haza.
Az étterem megvalósításával megbízott MJ Murphy Ltd forradalmi újítása az volt, hogy a padlót kivéve minden átlátszó akrílból készült, így magunk körül 180 fokban a tengert láthatjuk. A helyiség, amelybe a felszínről egy csigalépcsőn lehet lejutni, meglehetősen kicsi, csupán ötször kilenc méteres, így egyszerre mindössze tizennégy fő fogadására alkalmas, de éppen ez kölcsönöz igazán speciális érzést a mélyben tartózkodóknak.
A világ legexkluzívabb éttermében természetesen az étel sem lehet hagyományos. Carsten Schieck, az éttermet üzemeltető szálloda igazgatója elmondta, hogy alapjában véve a helyi, maldív konyha dominál a kínálatban, de a nyugati ízekkel összekeverve, amely gasztronómiai értelemben ugyanolyan újítás, mint az étterem építészeti megoldásai. Az Ithaaban fogyasztható borokról pedig a tekintélyes Roederer borház gondoskodik, hogy a vendégek mindenben a legjobbat, legkülönlegesebbet kapják.
[ deluxe.hu ]