»» ««

Búvárolimpia

Külföld

Egy amerikai búváriskola vidám vetélkedőt hirdetett, hogy formában tartsa a búvárokat.

Oregon állam egyik búváriskolája a rendszeresen velük merülőket invitálta meg egy különleges rendezvényre. Az oktatásra szolgáló medencében a két csapatra osztott búvárok különféle játékokban mérték össze a tudásukat. A magasan képzettek és a frissen végzettek vegyesen kerültek a csapatokba, és igyekeztek mindannyian teljes erőbedobással küzdeni.

Az egyik versenyszám a víz alatti futóváltó volt, aminek a nehézsége sokakat meglepett. A lámpaláz biztos nem befolyásolta a versengőket, mert aki nem volt csapattag, az bíráskodott, nézők viszont nem volt jelen. Persze a víz alatt nehéz is lett volna biztatni a két csapatot, akik a folytatásban például kötélhúzásban és célbadobásban mérték össze az erejüket. Később két búvárt párba osztottak, és egy-egy lábukat összekötötték, így kellett leúszniuk egy hosszt. A kanállal vitt tojás a felszínen megszokott, de a víz alatt ezt kicsit módosították, a kanál megmaradt, de egy pingponglabdát kellett vele lenn tartani. A vödröket ezúttal nem víz, hanem levegő hordására használták.

A vidám verseny legfőbb értelme a szervezők szerint az, hogy a búvárok formában maradnak a következő túráig. A különféle korosztályba tartozó, más és más hátterű búvárok ugyanúgy szeretnek merülni, és az ilyen események összekovácsolják a csapatot. A közös élmények is fontosak, természetesen. Az egyik résztvevő a merülési élményeit idézte fel, amikor például roncsoknál búvárkodott vagy hatalmas mantákkal úszott, és így fogalmazott: "Ki más csinál még ilyet a szomszédságban?"

[ A standard.net nyomán ]


Merülőhelyek

Little Brother / Small Brother

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés