»» ««

Veszélyes áramlás

Külföld

Egy búvárnak nyoma veszett Cozumel sziget közelében, amikor erős áramlásba került társaival.

Az eset március végén történt, amikor a 49 esztendős Christina Caffin férjével és egy merülésvezetővel a víz alatt volt. A házaspár már 16 éve merült, tehát nem számítottak kezdőnek. Egy karib-tengeri luxushajóút állomása volt Cozumel sziget, ahol jelentkeztek egy búvárprogramra. Amikor az első helyen megálltak, a helyi vezető úgy ítélte meg, a körülmények kedvezőtlenek és az áramlás túl erős, ezért egy másik, biztonságosabbnak gondolt pont felé indultak.

A Santa Rosa wall híres a jó látótávolságról és a mély falat benépesítő gazdag élővilágáról, de arról is, hogy pár ponton a különös áramlások miatt a búvárok buborékjai nem emelkednek, hanem helyben maradnak, vagy akár lefelé indulnak. A férj beszámolója szerint a merülésnek ezen a pontján jelezte számára Christina hogy fel akar menni a hajóra. A férfi tehát a merülésvezető felé fordult, és mutatta, hogy a felszín felé indulnának. Amikor visszafordult és feleségét kereste, őt már nem látta a közelben, tehát a férj és a merülésvezető emelkedni kezdtek, azt gondolva, hogy társuk már a hajónál van. Ott viszont nem várta őket az asszony, akit valószínűleg a nagyon erős lefelé irányuló áramlás ragadott magával.

A családtagok csodában reménykedve várták a híreket, a mexikói hatóságok 72 órán át próbáltak az eltűnt búvár nyomára akadni, és a férj is az országban maradt még pár napig. Ám a keresés nem járt eredménnyel, az ápolónőként dolgozó, gyerekeit és unokáit imádó asszonynak nyoma veszett.

[ wsbtv.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Merülőhelyek

Maaya Thila

Maldives

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés