»» ««

Baleset Csehországban

Külföld

Két lengyel búvár vesztette életét egy bányatavai merülés során.

A baleset múlt vasárnap történt a Svobodne Hermanice tónál. A leírások szerint három lengyel búvár érkezett ide, és jég alá merülést hajtottak végre, ugyanis a tavat még 20 centi vastag jég fedte.

A nem túl részletes beszámolók szerint a három búvárból csak egy tért vissza a felszínre. Az egyik társát a helyszínen levő búvárok segítségével keresték, ám mire megtalálták, már megfulladt, ennek oka jelenleg még nem ismert. A gyors kórházba szállítás sem vezetett eredményre. A másik eltűnt búvárt a rendőrök találták meg órákkal később a jég alatt, ő szintén megfulladt.

A Svobodne Hermanice népszerű merülőhelynek számít nem csak a cseh, hanem a szomszédos országokból érkező búvárok körében, ugyanis mély és tiszta vízű. Ám sajnos nem is veszélytelen az itteni búvárkodás, 2007-ben egy apa és 18 éves lánya vesztette itt életét, egy évvel korábban pedig egy lengyel sportbúvár halt meg jég alá merülés során, akinek a hideg vízben elfagyott a reduktora. Mint az közismert, a jég alatti búvárkodás különleges felszereléseket igényel, a biztonság érdekében két, független, fagymentes reduktorral és megfelelő felszíni biztosítással szokás ilyen merülést tervezni. A mostani baleset körülményeit szakértő vizsgálja.

[ ceskatelevize.cz nyomán ]


Merülőhelyek

Tortugas

Mexico

1/1 db alapján:unalmas(átlag: 1) nehéz körülmények
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés