»» ««

A halottkém figyelmeztetése

Külföld

A súlyok oldhatóságának kérdését feszegette a halottkém egy búvárbaleset után.

A baleset áldozata a 60 esztendős Clive Robert Jones volt, aki 2010 júliusában merülés közben elszakadt társától Cornwall partjainál, és legközelebb a felszínen látták, ahogy segítséget kérve integet. Egy perccel később viszont elsüllyedt a felszín alatt, és társai később eszméletlenül találták meg a tengerfenéken. A felszínre vitték, majd Truróba szállították helikopterrel, ám a kórházban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A baleset után vizsgálat szerint embólia volt a halál oka. A komputere szerint 30 méterről kevesebb mint egy perc alatt emelkedett a felszínre, aminek okát nem sikerült kideríteni. A vizsgálat szerint a már 28 éve búvárkodó háromgyerekes családapa balesetének pontos okát nem lehetett megállapítani. Arra viszont rámutat a jelentés, hogy valamennyi ólom nála volt még, amikor a tenger fenekén megtalálták. A felszerelést megvizsgáló szakértő szerint túl erős volt a rögzítés, ezért az ólomzsebeket nagyon nehéz volt eltávolítani.

A halottkém ennek kapcsán kijelentette, szükséges lenne felhívni az ilyen jellegű zsebeket gyártók figyelmét arra, hogy túl nehéz azt oldani, és a búvároknak maguknak is ellenőrizni kell, vészhelyzetben képesek-e ólmot dobni.

[ DIVE ]
Kapcsolódó írásaink:


Merülőhelyek

Tuna farm

Malta

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merülésnyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés