»» ««

Búvár a hálóban

Külföld

Holland halászok találták meg egy Angliában eltűnt búvár földi maradványait.

Alan Dunster, a 63 nyugdíjas tűzoltó jól ismert ember volt a búvárok közösségében. Kifejezetten rutinosnak számított, a legjobban pedig a roncsokat szerette, és utolsó merülését is egy elsüllyedt hajónál ejtette meg. Július 22-én Portland Billtől délkeletre búvárkodott egy gőzhajó roncsánál 55 méteres mélységben, amikor eltűnt, és társai a felszínre emelkedés után sem találták sehol. A búvárhajóról riasztották a mentőegységeket, komoly keresési akciót indítottak a felkutatására, de ez nem járt sikerrel.

A holland parti őrség két hónappal később tette közzé, hogy szeptember 23-án egy holland halászhajó a reggeli órákban egy holttestre bukkant a hálójában. Mivel még a teljes felszerelés rajta volt, egyből tudni lehetett, hogy egy szerencsétlenül járt búvár volt az áldozat. Egy helyi kórházban indították meg a vizsgálatot, és hamarosan felvették a kapcsolat az Egyesült Királyság hatóságaival is, amikor fény derült az elhunyt kilétére.

Alan Dunster már több mint 30 éve volt megbecsült tagja egy búvárklubnak, ahol mindenki tudott roncsok iránti szenvedélyéről. Izgalmas leletekre is bukkant az évtizedek során a víz mélyén. A klub elnöke is a legnagyobb tisztelet hangján szólt róla, és hozzátette, családja mostantól már biztosat tudhat eltűnt szerettük sorsáról. A baleset előtti este állítólag nem túl jó közérzetre panaszkodott Alan Dunster, ezért úgy sejtik, a tapasztalt búvár nem egy merülés során elkövetett hiba, hanem egy egészségügyi probléma, például egy szívroham miatt veszthette életét.

[ yourlocalguardian.co.uk ]
Kapcsolódó írásaink:


Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés