»» ««

Dekókamra, végállomás

Külföld

Az Egyesült Királyságban nemrég egy 12 éves búvár is hiperbár kezelésre szorult.

Az eset a Farne-szigetek közelében történt, ahol a parti őrség jelentése szerint a 12 éves fiú családjával együtt merült egy Seahouses-ból indult búvárhajóról. A beszámolók szerint 12 méteres mélységből lőtte fel magát, előtte a merülés legmélyebb pontján 22 méteren jártak. A felszínen levők riasztották a mentőket, és az orvosok telefonon keresztül tartották a kapcsolatot a hajón tartózkodókkal, amíg a mentőhelikopter a helyszínre ért. A fiút és édesapját Hull városába szállították hiperbár kezelésre.

Skóciában tragikusan végződött egy másik baleset, aminek során két férfi került bajba a Kintyre roncsánál merülve. A felszínen vették őket észre, szemmel láthatóan bajban voltak, hajót illetve helikoptert is riasztottak a megmentésükre. Az egyik le tudta venni felszerelését és a hajóra tudták segíteni, a másik, testesebb férfi viszont a vízben maradt még egy ideig. Mind a kettejüknél dekompressziós betegség tüneteit vették észre. Sajnos az egyik búvár életét már nem sikerült megmenteni, a másikat viszont még időben dekompressziós kamerába tudták szállítani, állapota súlyos, de nem életveszélyes volt.

[ Divernet ]


Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés