»» ««

Merülés a vízparton

Egyéb

Házilag épített távirányítású robotokról szóló cikket tett közzé egy amerikai szakember.

Mi, búvárok természetesen leginkább magunk szeretünk a víz alá merülni, de azt azért mindenki tudja, hogy bizonyos helyzetekben előnyben vannak a távirányítású vízhatlan robotok, az ún. ROV-k. Használnak ilyenek nagy mélységben, kedvezőtlen körülmények között, túlságosan veszélyes helyeken egyaránt. Az utóbbi éveket tekintve annyit változott a technika, hogy manapság egészen olcsón lehet hozzájutni kiváló minőségű, tartós alkatrészekhez, például a motorokhoz.

Több helyen versenyt is hirdetnek az ilyen, házilag készült eszközök számára, de akad olyan ember is, aki egyszerűen csak saját kedvtelésére épít ROV-t. Egy ilyen szakember, David Schneider hosszú cikkben tette közzé, milyen elvek alapján vágott bele a tervezésbe, és milyen alkatrészeket választott az eszözhöz. Linkekkel bőven ellátott írása szerint például a motorok alig 20 dollárba kerültek, de a többi alkatrész ára sem egetverő.

És mi lett a végeredmény? Nos, a cikkbe beillesztett videó szerint az eszköz képes volt víz alá merülni, gazdája irányítani tudta és még a kamera által rögzített kép is felismerhető. Úgy fest, tényleg nem lehet akadálya annak, hogy lelkes amatőrök is megépítsenek egy jól használható eszközt, olcsón.



Merülőhelyek

Gota Abu Ramada

Egypt, Red Sea

16/27 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés