»» ««

Zátonytérkép Dél-Afrikában

Külföld

Önkéntes búvárok is részt vesznek az ország partszakaszának felmérésében.

(C) Tökölyi Csaba2009 tavaszán kezdődött a South African Reef Atlas (Dél-Afrikai Zátony Adatbázis) projekt a South African National Biodiversity Institute (SANBI) szervezésében. A cél az, hogy az ország partszakaszához tartozó zátonyok nemzeti adatbázisát alkossák meg 2011 végéig. A programban részt vevő búvárok írásos beszámolókkal és fotókkal segítik a munkát, természetesen a vizsgált terület pontos GPS koordinátáját is eljuttatják az adatbázis kezelőinek. Az önkéntes búvárokon kívül kutatóintézetek, a kormányzat megbízásából dolgozó tudósok is adatokat szolgáltatnak, és máris néhány megállapítást tudtak tenni a halászat vagy a környezetszennyezés hatását tekintve a zátonyok élővilágában.

A projektről a SANBI egyik illetékese, Prideel Majiedt azt mondta, hogy "jó kiindulópont lesz egy részletesebb fajtérkép megalkotásához, aminek nagy jelentősége lesz a zátonyok élővilágának menedzselésében, ugyanis sok faj a halászat szempontjából is értékesnek számít." Éppen ezért a SANBI nagyon hálás az önkéntes búvároknak, a búváriskolák által szervezett csoportoknak és a többieknek, aki részt vesznek ennek a fontos adatbázisnak a megalkotásában.

[ Divernet ]
Minden információt Dél-Afrika-ról.

Merülőhelyek

Anemone Reef

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 4-10m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés