»» ««

Rajzás

Külföld

A szerencsés búvárok helyben élhették át a Nagy korallzátony életének fontos eseményét.

Minden év végén van néhány nap, amikor a korallok kibocsátják az ivadékaikat a tengerbe. Azok a búvárok, akik lemerülnek az éjszakába, különös, szinte havazásra emlékeztető kavalkádba kerülnek bele, ahogy az apró ivadékok elhagyják a korallokat és lebegnek, sodródnak a vízben.

2010 novemberének végén egy pénteki és egy szombati napra esett a fő látványosság, így aztán a hajók a tengeren töltötték az éjszakát. Az egyik búvárcég képviselője arról mesélt, hogy idén is sokakat vonzott a különleges merülési lehetőség, a csúcsot a péntek éjszaka 50 vendége jelentette. Néhány búvár pedig speciális engedély birtokában élő korallokat gyűjthet be, így Alan Cousland a saját udvarának végében levő akváriumban figyelhette ugyanezt a jelenséget kicsiben. A tenyésztett korallokat ő külföldi akváriumoknak adja tovább. Elmondása szerint kicsit késett az idén a nagy esemény, az időjárásnak köszönhetően.

A legelső alkalommal a nyolcvanas évek közepén figyelték meg ezt a négy napos eseményt a Nagy korallzátonyon, ami jellemzően november első teliholdjának idejére esik. Ekkor bocsátják ki petesejtjeiket és a hímivarsejteket a vízbe.

[ cairns.com.au ]

Minden információt Ausztrália-ról.

Merülőhelyek

Panorama Reef

Egypt, Red Sea

5/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa mantarája teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés