»» ««

Gyakorlóhely búvárfotósoknak

Külföld

Különleges, új mesterséges merülőhellyel bővült a télen is felkereshető búvármedencék sora.

A hat méter mély medence az essexi Basildonban van, és olyan nagyköltségvetésű filmek víz alatti jeleneteit forgatták itt, mint a Harry Potter vagy a Csillagok háborúja. A közelmúltban egy speciálisan búvárfotósok gyakorlóhelyének szánt részt alakítottak ki benne, amit október elején nyitottak meg.

Az Ocean Optics Underwater Photography Stage több különböző helyszínt kínál a gyakorlásra: van egy mesterséges zátony, élőlények makettjeivel a makrósok kedvéért, illetve egy kis roncs azok számára, akik a nagylátószögű fotózás terén akarnak elmélyülni. Vannak a víztér közepén illetve a felszínen is tárgyak. A megvilágítás pedig a napfényt szimulálja, hogy a fénysugarak fotózását vagy a sziluettek megörökítését is gyakorolni lehessen.

A helyszínt az Ocean Optics Martin Edge búvárfotós-oktató és Jamie Oliver tengerbiológus-fotós közreműködésével alakította ki. Az egyik első itt merülő búvár Peter Scoones, a Bluet Planet operatőre volt, aki nagyon pozitív véleménnyel volt a helyszínről, mivel az igazihoz hasonló helyszíneken sokkal jobban ki lehet próbálni technikákat, mint egy hagyományos medencében.

Az Ocean Optics víz alatti fotós kurzusokat szervez majd itt, de egyéni fotósok számára is lesznek rendszeres lehetőségek a merülésre. Ezen túlmenően természetesen klubok és búvárközpontok is kibérelhetik a helyet tanfolyamaik számára. Két órás merülési lehetőség 45 fontba kerül, amiben már a palack és az ólom bérlése is benne van.

[ DIVE ]



Merülőhelyek

Yamagiri Maru

Micronesia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés