»» ««

Vészhelyzeti villogója mentette meg a búvárt

Külföld

Egy elsodródott búvár talán az életét köszönhette a megfelelő felszerelésnek.

A férfi a kora esti órákban indult el merülni, ám amikor nem tért vissza a búvárhajó fedélzetére, kiadták a riasztást, mégpedig már sötétedés táján, kilenc órakor. Az RNLI mentőhajói mellett helikoptereket is riasztottak, hogy a Redcar közeli partszakaszt átfésüljék az Egyesült Királyság északkeleti részén.

A búvárt viszonylag rövid idő alatt megtalálták, mert két hajóról is észlelték a vészhelyzeti villogó jeleit. Gyors orvosi vizsgálaton esett át, és szerencsére semmilyen sérülést nem szenvedett el. A mentőegységek szerint egészen más kimenetele is lehetett volna a történteknek, ha a búvárhajó nem adja ki gyorsan a riasztást, a mentők nem indulnak el azonnal és főleg ha a búvárnak nincs az éjszakai vészjelzésre alkalmas eszköze.

A szerencsés kimenetelű baleset nagy ijedelmet okozott, ugyanis a körzetben két tragédia is történt már augusztus elején: előbb egy 52 esztendős búvár került bajba, és már nem sikerült segíteni rajta, egy másik esemény során pedig két merülőtárs valószínűleg vészhelyzet után emelkedett túl gyorsan a felszínre, és a gyors kórházba szállítás ellenére sem sikerült megmenteni őket.

[ The Northern Echo ]


Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés