»» ««

Szigorításokat szeretnének Gibraltáron

Külföld

Egy német búvár halálos balesete irányította rá ismét a figyelmet a térségben dolgozó spanyol központokra.

(C) tony.evansAz eset, aminek egy 55 éves német búvár volt az áldozata Camp Bay közelében, nem példa nélküli az utóbbi időben Gibraltár térségében. A helyi búvárközpontok ezért a kormányzathoz fordulnak, hogy új szabályozást alkossanak a biztonság növelése érdekében.

A meg nem erősített hírek szerint a német turista Spanyolországban nyaralt egy szállodában, és egy spanyol búvárközpont által szervezett gibraltári búvártúrán vett részt. A helyben dolgozó bázisok szerint legalább öt olyan spanyol bázis van, ami a határ gibraltári oldalán is szervez merüléseket a vendégeik számára. A gibraltáriak állítják, a spanyolok nem a megfelelő gondossággal bonyolítják a merüléseket. Stephen Henshaw, a Dive Hire tulajdonosa azt állítja, az utóbbi öt évben 17 olyan komolyabb balesetről tud, aminek áldozatai spanyol központok vendégei voltak. Szerintük a határ túloldaláról érkező búvárközpontok dolgozó nem ismerik igazán jól a helyi viszonyokat.

Egy másik helyi búvár, Dr Eric Shaw, aki a Gibraltar Ornithological and Natural History Organisation tengeri részlegének vezetője és a Helping Hand Trust környezetvédelmi szervezet alapítója, szintén üdvözölne egy komolyabb szabályozást. A kis városállam közelében zajló búvártevékenység egy részéről gyakorlatilag nem tudnak semmit, és az Európában megszokott elvárásokat sem követeli meg senki.

Brian Reyes újságíró szerint a kormányzat már foglalkozik az üggyel, és arról számolt be, hogy Peter Caruana miniszterelnök is megemlítette, vizsgálják a kialakult helyzetet és megfontolják a búvártevékenység szabályozását és engedélyekhez kötését a brit felségterületnek számító vizekben. Álláspontjuk szerint akkor lehet erre szükség, ha a meglevő szabályok nem tudják szavatolni a búvárok biztonságát.

[ CDNN ]
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Hin Daeng

Thailand

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcetcápa teknős mantarája

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés