»» ««

Víz alatti szellemvadászat

Külföld

Különös foglalatosságba vágtak bele amerikai búvárok.

(C) VasMacskaMeglehet, hogy elég sok búvár gondolkodott már el azon, a sok áldozatot követelő hajószerencsétlenségek örök emlékeivé váló roncsoknak miért olyan kísérteties a hangulata. Nyilván az az ok, hogy a tragédia gyakran a búvárok eszébe jut, és ettől a gondolattól nem könnyű szabadulni.

Egy csapat búvár az Egyesület Államokban viszont komolyan veszi azokat a beszámolókat, amelyek kísértetjárta roncsokról szólnak. A csapatot vezető Lee Ehrlich néhány olyan búvárral dolgozik együtt, akik már nagy tapasztalattal bírnak a behatolásos roncsmerülések terén. A Ghost Pros társaság különleges víz alatti berendezéseket fejlesztett ki, például érzékeny hangrögzítőket. A tampai Sea Viewers cég fejleszti a víz alatti kamerákat.

Felmerül a kérdés, mi értelme van dollárezreket költeni speciális víz alatti berendezések fejlesztésére. Ehrlich úgy fogalmaz, hogy először meg kell tudni, mi az, ami nem a kísértet, ahhoz, hogy egyre rá lehessen bukkanni. Mindent meg szeretnének figyelni, és ezért először arra kíváncsiak, mit lehet megfigyelni egy nem kísértetjárna roncsban. Bár a Ghost Pros állítása szerint nem anyagi érdekek motiválják a kutatást, azért mellékesen szeretnék megismertetni csúcsminőségű, saját tervezésű műszaki felszereléseiket is a nagyközönséggel.

[ UnderwaterTimes ]
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Inland Sea

Malta

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés