Merülőhely adatbázis listázás

/merulohely/printpagedives/country=ZA

Printed: 2021. december 4.
URL: https://divecenter.hu/merulohely/978
Aliwal shoal
Aliwal shoal, Dél-Afrika (Atlanti óceán kelet, Afrika)
sziklás, hasadékos, nyílt víz
zátony 15-40 m. mélyen
speedboat-os megközelítéssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokzátony merüléscápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben
1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 19m, látótáv: 4-10m , áramlás
Dél-Afrika
Általános: Beutazás útlevéllel, 30 napos tartózkodásig vízum nem szükséges. Pénzneme a rand. Az utazás legjobb időszakát befolyásolja az, melyik részre és milyen élőlény kedvéért utazik valaki, de jó tudni, Dél-Afrikában akkor van nyár, amikor Európában tél.
Dekompressziós kamrák: Fokváros, Durban, Johanessburg, Pretoria. Vészhelyzeti szám: 10177.
» részletesen
2011-07-21 (adamax) Értékelés: nehéz körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 19 m , Vízhő: 21 °C , Látótáv: 4-10m , áramlás
Kiemelt állatok: cápa, teknős, legalább 1.5m-es hal, jelentős halraj nyílt vízben
A világ Top10 merülőhelyei közé tartozik Aliwal shoal! A dél-afrikai Durbantól délre 50 km-re található Umkomaas városa, ahonnan az Indiai-óceán terüketén levő, kb 8 km-re levő zátonyra speedboattal történik a kihajózás, de úgy, hogy a partnál még meg kell lovagolni 3-4 db., 3 méteres hullámot is... A zátony érdekessége, hogy homokkőből alakult ki, és mivel az Umkomaas folyó és a Mozambik felől áramló, erős Agulhas-áramlat egyaránt tápanyagban gazdag vizeket hoz, tele van élőlényekkel. Legfőképpen: homoki tigriscápákkal, július-október között a zátonyban százával állomásoznak. Mi "csak" egy tucatot láttunk az orrunk előtt, békésen tanyázva... Emellett teknős, hatalmas sügér és halrajok mindenfelé. Hihetetlen hely, MUST SEE :)

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny