»» ««
Nyomtatás
Wadi Lahami, Daisy
korallos, trópusi
zátony 0-20 m. mélyen
speedboat-os megközelítéskorallos, trópusi élővilágzátony merüléslegalább 1.5m-es hal
5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 19m, látótáv: 10-25m , driftes
Egyiptom, Vörös-tenger

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a reptéren vásárolható (15 USD). Pénznem egyiptomi font (LE), de elfogadják a dollárt és az eurót is. Utazási szezon egész évben, a legjobb május-november közt, a legmelegebb nyári időszak kivételével.
Dekompressziós kamrák: Dahab, Sharm El Sheikh, El Gouna, Hurghada, Safaga, Marsa Alam. Vészhelyzeti telefonszám: 123


» részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: pygmy
Új merülés  
2009-10-24 (bohóchal) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 19 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 10-25m , driftes
Búcsúzóul újra ezen a szirten merültünk. A látási viszonyok nem voltak olyan jók, mint első alkalommal, de ez a zátony mindig csodaszép: már szinte ismertük, hogy melyik zugában ki lakik, melyik oldalán kire bukkanhatunk. A színjáték örökösen ismétlődik: vadászok és zsákmányaik bújócskáznak életre-halálra. Nagy denevérhal várt be a fal lábánál, mellette nagyszemű császárhalak bambultak, majd még három kecses jószág tartott nekünk előkelő felvonulást. Gyönyörű lila lágykorallok. A már említett ferde hasadék áramlásával még vagy kétszer felvitettük magunkat - a zátony ezen a helyen a legcsodálatosabb. Pulykahal, lágykorallok, csattogóhal-rajok, kőkorallok palettája, táblakorallok - én meg csak lebegek, a táj elvonul előttem.
Soha még ilyen élettel teli zátonyt: korallhalfelhőit nem feledhetem.
A látott halakat már nem is merem felsorolni. :)
Van róla egy igen rossz felbontású, de még élvezhető videofelvétel - majd ha esik a hó, előveszem néha...
2009-10-23 (bohóchal) Értékelés: könnyű körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 16 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 10-25m
Kiemelt állatok: legalább 1.5m-es hal
Sajnos a látótávolság nem volt olyan remek, de így is gyönyörű volt ez a hely.
A nagy napóleonhalat most is láttuk; vadászó fekete-fehér csattogóhalak (az elnevezés csalóka, csak a fiatal példányok viselnek op-art ruhát), vörös csattogóhalak őrjáratoztak a szirt fölött, mint a végzet; aranyos makrélák cikáztak fel s alá, a csak aranypöttyöstől a ragyogó sárga-aranyszínűig. A kőkorallok színe is sokkal változatosabb az eddigieknél, a hófehértől az égszínkéken át a bíborig. Az Acanthopagrus bifasciatus-ok és a nagyszemű császárhalak kupaktanácsban elmélkedtek a szirt lábánál mélán; sok kicsi papagájhal is menedéket keresett a korallágak között, de láttunk nagy gömbölyűfejűt is, amint hitvesével faltörő kost játszik, rozsdás hímeket és nőstényeket sürögni-forogni és ellebbent előttünk a legnagyobbak egyike, a kétszínű papagájhal egy kifejlett példánya is. Üregekben skorpióhal, sugaras tűzhal, szabadon úszó, ezüstszínű pulykahalak (az egyik, addig pillekönnyen lebegő csoda előttünk csapott le, mint a villám, pedig éjszakai ragadozó); ékszer-korallsügérek, nagyszemű halak, színváltó császárhalak, vörösbegy- és csőszájú ajakoshalak, kardinálishalak, korallőr-sügérkék, elegáns-, vitorlás- és sárgafarkú doktorhalak, vöröstorkú sügér léptek a színre, tisztogatóhalak kellették magukat - az ember csak a fejét kapkodta. Álarcos gömbhal uzsonnázott, csíkos kardinálishalat és vidrasügért is is láttam.
Hihetetlenül szép ez a szirt.
2009-10-23 (pygmy) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 19 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 10-25m
Másodjára már mi kértük, hogy ide hozzanak. Most körbenéztem, mi van a zátony körül a homokban... Nudicsigák és szép korallképződmények a homokban. A zátonyon tűzhalak a lágykorallok között. A márnák még mindig nagy csapatban. Nem lehet betelni ennyi szépséggel!
Wadi Lahami, Daisy Wadi Lahami, Daisy
2009-10-21 (bohóchal) Értékelés: könnyű körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 17 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 25m felett
Kiemelt állatok: legalább 1.5m-es hal
Egy nagy, két kanyonnal átvágott torony és egy mellék-szirt. Ez a hely egyszerűen gyönyörű! Milliárdnyi korallhal felhői (közöttük rengeteg lövészsügér-ivadék, égkék és ragyogó sárga színekben pompázva), kemény-és lágykorallok virágoskertje, halfajok ezrei, csodálatos látási viszonyok között!

Két átjáró is volt a fő tornyon: az egyik 8-10 méteren vízszintesen szelte át, itt egyfoltú csattogóhalak, égi- és holdfarkú sügérek is tanyáztak, köztük nagyok is. A másik nyiladék meglepetést tartogatott: közelébe érve váratlanul tenyerére vett az áramlás, és asztalkorallok, színpompás lágykorallok (a ragyogó zöldtől a mélyliláig), kecske- és csattogóhal-rajok, ezerféle ragyogó szín és forma között vagy tíz méterrel magasabbra felrepített, majd lágyan kisiklott alólam és én lebegtem újra a meredély fölött. Nekem csak a számat kellett volna tátani (ha nem lett volna benne csutora).

Minden mozgott, szikrázott, vibrált és a szivárvány minden színében ragyogott, szóban visszaadni lehetetlen. Paradicsomi hely!
2009-10-21 (pygmy) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 17 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 25m felett
Lahami legszebb házi zátonya. Engem kicsit St.John´s-ra emlékeztetett a fajok (halak és korallok) gazdagságával!
Egy apró koralltorony a 19-20 méter mély vízben. Körben homok és apróbb korallcsodák. A zátony falán tengernyi lágykorall!!! Teteje kb. 3-6 méterrel a felszín alatt, kőkorallok és millió hal. Márnaraj, skorpióhalak, tonhalak, sügérek. Akvárium. A lágykorallok fantasztikusan szépek, színben igen változatosak.
Wadi Lahami, Daisy Wadi Lahami, Daisy
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Vörös-tenger merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Tobia Soraya

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) könnyű körülmények
max: 17m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.300 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés