Printed: 2020. november 26.
URL: https://divecenter.hu/merulohely/405
Padang Bai, Mimpang
Bali, Indonézia (Indo-pacifikus térség)
nyílt víz
zátony 15-40 m. mélyen
speedboat-os megközelítésnyílt vízi fajokzátony merüléscápa
2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás
Indonézia
Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a reptéren vásárolható (25 USD), illetve Budapesten intézhető. Pénzneme indonéz rúpia. Esős időszak november-április, száraz évszak május-október között. Az esetleges helyi eltérések miatt érdemes előre tájékozódni.
Dekompressziós kamrák: Bali, Manado, Makassar, Jakarta, Kalimantan, Suribaya. Vészhelyzeti telefonszám: 112 vagy mentők 118/119.
» részletesen
2007-09-13 (pygmy) Értékelés: nehéz körülmények érdekes
Max mélység: 22 m , Vízhő: 27 °C , Látótáv: 10-25m , áramlás
Kiemelt állatok: cápa
A hely Padang Bai-ből speedboat-tal érhető el. Sziklák a viz alatt, néhány "kilóg" a tengerből. Erős áramlásra készitettek fel bennünket, no és cápákra, mert ez egy ilyen cápanézegetős hely. Mindkettő volt. Előbb az áramlással sodortattuk magunkat a cápáig (sajnos nekünk csak egy jelent meg). Ott mindenki menedéket keresett a sziklák mögött, a fal mellett az erős áramlás elől, és jól megnézte magának a ragadozót:) Aztán jött a feketeleves, vissza az erős áramlással szemben! Mi azt választottuk, hogy a fenékhez közel úsztunk-másztunk, kapaszkodtunk...erőlködés közben pedig a méterenként felbukkanó, szines és pompás nudicsigák szórakoztattak bennünket és egy ribbon eel is felbukkant:)
Biztonsági megálló a nyilt vizben, erős áramlásban, szigorúan összekapaszkodva egymásba. Kimondottan jól képzett búvároknak való hely...
2006-04-22 (Kékbálna) Értékelés: nehéz körülmények érdekes
Max mélység: 31 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 10-25m , áramlás
Nagyon szép hely a felszínen. A beígért cápákat az előző csapat elzavarta. Egy kövön egy hatalmas békahal volt. Aztán a cápák helyett a koralosban bóklásztunk. A beígért kilövő áramlás elmaradt, bár elég szépen mozgott a víz.

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny