Printed: 2024. április 19.
URL: https://divecenter.hu/merulohely/1187
Isabela Island, Punta Vicente Roca
Galapagos, Ecuador (Amerika)
sziklás, hasadékos
fal 15-40 m. mélyen
szafaris megközelítéssziklás, hasadékos élőhelyfal merüléscsikóhal egyéb tengeri emlős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben
1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m
Merülőhely térképe
2019-01-08 (Mirci) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 34 m , Vízhő: 17 °C , Látótáv: 10-25m
Kiemelt állatok: csikóhal, egyéb tengeri emlős, legalább 1.5m-es hal, jelentős halraj nyílt vízben
A sziget nyugati, hideg vizes oldalán merültünk kettőt egymás után. Az első merülés egy meredek fal mellett volt, egyből egy hatalmas szardíniarajba ugrottunk bele... A fal mentén leereszkedtünk 30-35 m-re, itt volt egy kis kiszögellés, ahol megbújtunk. Nem kellett sokat várni, jöttek is a mélyből a mola molák csoportosan. Hihetetlen formájú halak, lassú, kimért mozdulatokkal úsztak el előttünk. Sajnos néhány fotós nem bírt magával, megpróbálta megközelíteni őket, a félénk halak rögtön elrebbentek. A nagy mélység és a hideg miatt nem tudtuk megvárni, hogy visszatérjenek, lassan felemelkedtünk.

A második merülés a fal melletti kis öbölben volt. Itt fókák és leguánok úszkáltak körülöttünk, a felszínről szulák és pelikánok néztek lefelé. A növények közt csikóhalak bujkáltak, kettőt sikerült észrevenni. A merülés végén a felszínen úsztunk egy darabig a sziklák mellett, ahol pingvinek, fókák és leguánok sütkéreztek.
Isabela Island, Punta Vicente Roca Mola mola (fotó: Nelson Martinez)

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny