»» ««

Búvárfotós OB 2007 beharangozó

Fotózás

Ismét lehetősége nyílik a hazai búvárfotós társadalomnak a megmérettetésre, a most túrára indulók kedvéért pár fontos információt teszünk közzé.

A jövő héten megjelenő hivatalos versenykiírás előtt egy kis beharangozó azok kedvéért, akik most indulnak fotós túrára, így már a versenyre gondolva készíthetik el a képeiket. A mostani versenykiírás újdonsága a digitális irányba - és ezzel a szélesebb nagyközönség felé - történő nyitás, most először történik ugyanis, hogy OB-n digitális képet, és nem diapozitívot zsűriznek le.

A versenyben természetes, vagy mesterséges nyílt vízben készített felvételek vehetnek részt, medencében, vagy akváriumban készítettek nem. Bármilyen rendszerű (analóg vagy legalább 5 megapixeles digitális) fényképezőgép használható, a képeket eredeti formájukban, illetve a zsűrizésre szánt változatot digitális formában kell benyújtani.

A digitális technika a képek utólagos korrigálása révén elég sok teret engedne a fotósnak, ezeket természetesen korlátozzák a verseny kiírói. Erről részletesen a versenykiírásban, amit a képkészítés szempontjából jó előre tudnunk, hogy a korrigált képet csupán a képfelületének 40%-áig lehet vágni, ebbe nem fér bele például a fekvő kép állóra változtatása!

A megmérettetés a következő kategóriákban történik:

A: Nagy látószögű felvételek
63 fokos (film estén 35mm-es gyújtótávolságú), vagy annál nagyobb látószögű objektívvel készült képek, amelyeken búvár is szerepelhet. Fele-fele képek is készíthetők és színes fények is alkalmazhatók.

B: Hal felvételek
Halról vagy halakról készült felvételek, bármilyen objektívvel. A hal-részlettől a halrajig készíthetők felvételek.

C: Makro felvételek
63 foknál kisebb látószögű (film estén 35mm-esnél hosszabb gyújtótávolságú) objektívvel készített közel- illetve makro felvételek, bármilyen víz alatti élőlényről, a halak kivételével.

D: Mérsékelt égövi felvételek
Bármely fókusztávolságú objektívvel az A, B vagy C kategóriának megfelelő képek, amelyeket nem trópusi, vagy szubtrópusi tengerben készítettek.

E: Édesvízi felvételek
Bármely fókusztávolságú objektívvel az A, B vagy C kategóriának megfelelő édesvízi felvételek, beleértve a barlangi felvételeket is.

A teljes verseny kiírása várhatóan szeptember 26-27 körül kerül nyilvánosságra, itt a divecenter.hu hasábjain (is).

A 2005-ös OB helyezett képei.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés