»» ««

III. Magyar Apnea Nap szabadtüdős verseny

Szabadtüdős

A szabadtüdős búvárok most már hagyományosnak számító versenyére Hajdúszoboszlón kerül sor ebben az évben.

2006. október 13-14-án rendezi meg az AIDA Hungary Szabadtüdős Búvár Sport Egyesület Hajdúszoboszlón az Árpád uszodában (HungaroSpa) a III. Magyar Apnea Nap versenyt. A versenyen a szabadtüdős búvárok mérhetik össze tudásukat ellenőrzött, biztonságos körülmények közt. A verseny nemzetközi résztvevőkkel, az AIDA szabadtüdős búvár világszervezet által regsiztráltan zajlik majd. Az AIDA tagok által elért eredmények felkerülnek a nemzetközi szervezet által nyilvántartott rangsorba.

A rendezvényen három versenyszámra kerül sor: péntek este uszony nélküli apneaúszásba, szombat délelőtt statikus merülésben míg délután uszonyos apneaúszásban indulnak a részt vevő búvárok.

Eddigi regisztrációk szerint Csehországból, Szlovákiából, Hollandiából, Dániából, Finnországból Horvátországból, Ausztriából is érkeznek versenyzők, így valóban nemzetközi mezőnyről beszélhetünk.

A verseny résztvételi feltételei megtalálhatók a verseny weblapján az AIDA Hungary oldalán. A verseny felhívása a www.freedivecentral.com oldalon is megtalálható.

A verseny nyílt a nézők, érdeklődők előtt is, akik megtekinthetik a gyakorlatokat, és szurkolhatnak a magyar indulóknak. A rendezvényen részt vevőknek lehetőségük van új nemzeti rekordok beállítására.

A szervezők a lebonyolításhoz segítőket, biztosítóbúvárokat is keresnek. Lehetőleg a környékről, de akinek belefér egy hétvégei kirándulásba is, azokat is szeretettel látjuk.

Mit kellene csinálnia az önkéntes segítőknek:
amikor vállalják, biztosítani kell a freediver versenyzőket a gyakorlatuk közben és a felkészülésük alatt. Ehhez mindenképpen kell neoprén ruha, mert különben a még aránylag meleg medencéből is kifagy a biztosító búvár.

Miből áll a bitosítás: az úszásos számoknál (uszony nélküli, uszonyos) két biztosító búvár osztozik az 50 méteres medencén. A saját medencefelükön a versenyző fölött úsznak, és ha szükség van rá, segítik, illetve kiszedik a vízből a balul járt freedivert. Persze ekkor már az illető kiesik abból a számból, de legalább egészségesen hagyja el a medencét. Statikus versenynél ott kell állni a versenyző mellett, és adott időpontokban jelezni neki, és figyelni a visszajelzéseket. Ha az elmarad, akkor kiszedni a vízből, illetve, ha kijövetel után van probléma, akkor megtartani.

Mit tudunk nyújtani ezért? Egyrészt egy rendezői pólót, másrészt a verseny utáni vacsorára az egyesületünk meghívja a biztosítóbúvárt (ha két számnál tud segíteni), valamint egy ritka és reméljük szép, érdekes élményt.

Jelentkezni a verseny weblapján megadott elérhetőségen lehet.

Járay Szabolcs
AIDA Hungary


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fanous Reef

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés