»» ««

Bali Bali!!

Utazási élmények
4/4. oldal


Tulambenben csak merülni és finomakat enni lehet, a szállodai punnyadást, medenceparton tespedést leszámítva. Az igen finom ételek, tengeri herkentyűk, zöldséges, csirkés, fűszeres rizsek vagy ugyanez vékony tésztával, csípős balinéz szósszal átlagban 15-35 ezer rúpiába kerülnek, ez kb. 320-800.-Ft. A leveseik gazdagok, ínycsiklandozóak, megáll benne a kanál, szó szerint, pont a levet sajnálták le róla nagy fájdalmamra. A behűtött Bintang sör igen kellemesé teszi az esti kulináris élvezetet a langyossá szelídült trópuson. A falakon gekkók bugyborékolnak, kattognak, ami megszokott dolog errefelé, ők a beépített bogár- és szúnyogirtók. Ingyen van és roppant helyesek. Tipi-tapinak hívtuk őket.

A következő búvár megállót Padangbaiban terveztük egy nagyon szép, kirándulós, egész napos úttal összekötve. Itt ötöt merültünk, ebből rögtön az elsőn szétfagytunk a shortykban és 2,5 mm-es ruhában. Annyira reszketett a kezem, hogy képtelen voltam fotózni. A korábbi 28-30 fokos vízhez képest itt lezuhant a hőmérséklet 23 fokra. Szó se róla váratlanul ért minket. Bár felfigyelhettem volna rá, hogy a guide csuklyát húzott. Falat merültünk (Gili Biaha, Shark Cave) és elképesztően szép korallkertet láttunk a Blue Lagoon-nál. Kimentünk a szigetekhez is merülni (Gili Tepekong, Canyons and Shark), nagy élmény volt a 3-4 bébicápát meglátni a szűk, erős áramlásos kis alvóodujukban, ahogy szelíden köröztek.

Gili Mimpang nekem nem jött be, néhol erős áramlás volt, túl gyorsan haladtunk, nem sokat láttam és fotóztam. Itt a kis szigeteknél néhol kádmeleg vizet hozott az áramlás, néha meg olyan hideget, hogy a lélegzetem elállt. Fura és finom volt, amikor a kádmeleg "buborékban" megültem, mint egy kotlós, hogy kiengedjen az előbbi fagy. Padangbaiban kipróbáltuk utitársnőmmel Wayan mester intenzív masszázsát is, esténként pedig vacsora után egy reggae bárban koktéloztunk. A bár nagyon bájos volt, csupán pár műanyag szék a homokban 2 asztallal. Amikor leültél a szék úgy megsüllyedt, hogy sámli magasságú lett, a kedves tulaj és a ritmusos zene a tenger hangjával és a csillagos égbolttal az biztos, hogy vidám hangulatot teremtett.

Utolsó nap egy helyi nevezetességet felkerestünk Sanur közelében a Kecak tűztáncot. Először a Mahabharataból adtak elő egy fejezetet, egy csettingető kórus ritmusára. Én nagyon élveztem az ezeréves mozdulatokat, a démonok ősi küzdelmét a hőssel. A végén pedig egy férfi transzban a tűzön járt és táncolt. Elképesztő látvány volt. Másnap a szállodában próbálgattam a balinéz tánc alaplépéseit, de majdnem úgy maradtam. Vízszintesen felemelt behajlított karok, kidugott popsi, lehetetlenül kifordított lábfejek, mindez roggyantott testtartásban. Alig bírtam kiegyenesedni, megértve, miért is kezdik néhány évesen tanulni. Balettos ízületek kellenek hozzá, erre időben, megrokkanásom előtt rájöttem.

A bérelt autót a reptéren leadtuk és lélekben próbáltunk felkészülni a hazavezető nagy útra, de abból a készülődő lélekből egy darab bizony, azt hiszem ott maradt. Csupán lélekegyesítő céllal vissza kell még menni, az is bizonyos.

Tari Edit

Kapcsolódó galériák:
Balinéz pillanatok vízen és szárazföldön 1
Balinéz pillanatok vízen és szárazföldön 2
Balinéz pillanatok vízen és szárazföldön 3
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Indonézia-ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abington Reef

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés