»» ««

Megjelent a 2006 februári Submarine

(Hirdetés)

Megjelent és az előfizetőknek postázásra került a SUBMARINE Búvármagazin legfrissebb száma. Ízelítőként a főszerkesztő lapindító cikkét és a tartalomjegyzéket közöljük.

SUBMARINE Búvármagazin VII. évfolyam 1. (27.) szám
(2006 február-március)

Kedves SUBMARINE Olvasó!

Indul egy új év, a SUBMARINE 7. éve. Reklámszakemberek szerint 7 évente minden terméket fel kell újítani, frissíteni kell az arculatán, korszerűbbé kell varázsolni a megjelenését. Valamelyest követve a szakértők szavát, az év során magazinunk is folyamatosan alakul, modernizálódik, mind "külcsínben", mind "belbecsben" igyekszünk újdonságokkal előrukkolni.
Azért rögtön megnyugtatom lapunk barátait, hogy a már megszokott és kedvelt rovatainktól sem búcsúzunk el.
Nagy örömömre szolgál, hogy ismét jelentkezik a lap hasábjain önálló rovatával Németh Szabolcs, aki a tengerbiológus szemszögéből a víz alatti világ kisebb-nagyobb csodáit tárja elénk. Ezúttal a megannyi legendával büszkélkedő tengermélyi gigászok, az óriáskalmárok életébe enged bepillantást.
Gondolná a kedves Olvasó, hogy az iszapban való kúszásnak is megvan a maga gyönyörűsége? Pláne, ha búvárfotós az illető. Ebben a sejtelmes világban valóban közeli kapcsolatba kerülhetünk különleges vízi "szörnyekkel". Ezt erősíti meg Molnár Attila, aki hol meglepő, hol mulatságos teremtményekkel randevúzott.
Kalandvágyó olvasóinkat - lévén kőkemény tél - egy merülés erejéig a jég alá invitálja Schütz Gabriella, de, hogy biztos ne maradjunk jég nélkül, az igazi felfedezőknek ajánljuk a magyar tenger megmerülését is. Nem, nem változtak meg a szomorú, trianoni határok, nekünk, magyaroknak továbbra is van tengerünk! Egy kicsit távolabb ugyan az Adriánál, - a térképeket böngészők Svalbard-szigetek néven találják meg - de bizonyosan kevesebb búvárbázis leledzik a fagyos tájon, így akár még üzleti szempontból is izgalmas lehet ez a vidék. Az igazán bátor vállalkozók még búvárbázist is nyithatnak, és talán a bürokrácia is kisebb, mint kis hazánkban... Ezúton felajánlok az első magyar spitzbergákbeli búvárbázis részére 1 oldalas ingyenes megjelenést a lapban. Hadd pörögjön az üzlet!
De a tréfát félretéve, nem is kell ilyen messzire utaznunk ha új felfedezések élményére vágyunk. Mindezt akár az uszodában is megtalálhatjuk, ha egy hazánkban vadonatúj sportággal, a víz alatti lövészettel próbálunk megismerkedni, melyről Ágh Csaba küldött némi ízelítőt.
Francia búvárbarátaink is tartogatnak számunkra kalandokat. Egy bretagne-i folyóban nem is olyan mélyen örök álmát alvó roncsra invitálnak. Csatlakozhatunk egy magyar barlangi expedícióhoz is, Mogyorósi Gáborék azt tűzték ki célul, hogy az Izvernát minél jobban feltérképezzék, minél mélyebbre és messzebbre jussanak a barlang gyomrában. Persze a biztonságos merülések szabályait tiszteletben tartva.
Ki ne emlékezne "búvárkarrierének" kezdeti "viszontagságaira"? Egy "újszülött" olvasónk közzétett levelezése hozza közelebb hozzánk ezt az időszakot. Egy nem éppen újszülött búvároktató, Szepesházi András pedig ismételten igyekszik próbára tenni rekeszizmainkat, mikor a "Brünhildák"-kal való nem mindennapos küzdelmét és kálváriáját meséli el.

Búvárkalandokban ígérem idén sem lesz hiány!

Herold István
főszerkesztő

Tartalom

Az iszapmerülés szépségei
Komputerek szárazon és vízen - Gekko kontra Vyper
Tanuljunk búvárkodni! - Tanácsok "újszülött" búvároknak
"Újszülött" búvársors
Érdekességek Neptun isten birodalmából - Mikor támadnak a halak?
Tappancs, pipa, hallátó - Szép remények
Ludwig Janssen, a folyó kincse
Tengerbiológia kezdőknek és haladóknak - Tengermélyi gigászok
Mégis van "magyar tenger"!
Barlangi búvárexpedíciók - Izverna 2004
Velünk élő múlt - a Delfin 40, a Korall 25 éves
Lipótmezőn jártunk
Merülés a jég alatt
Irodalmi ásatások búvároknak - "A görög gálya titka"
Víz alatti céllövészet
SUBMARINE Búvárfotós verseny
Egy slukk a palackodból vagy a cigarettádból
Kis hírek a Nagyvilágból (a divecenter.hu rovata)
Könyvsarok
A National Geographic Channel filmbemutatói
Portfolió - Antidio és Paolo Rossi
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Sha´ab El Erg / Dolphin House

Egypt, Red Sea

13/30 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés