»» ««

Ígéretes gyógyszerészeti potenciál egy tengeri hínárban

Tudomány

A Fidzsi-szigeteknél olyan hínárfajokat találtak, melyek molekuláris szerkezetei segíthetnek az egyes betegségek elleni készítmények kifejlesztésében.

Egy kutatócsoport 10 új molekuláris szerkezetet fedezett fel gyógyszerészeti potenciállal egy olyan vörös, tengeri hínárfajban, mely a Csendes-óceán déli részén, a Fidzsi-szigetek partjai mentén, a sekély korallzátonyok között él. A kémiai összetevők némelyike a jelek szerint képes lehet a ráksejtek, a baktériumok és a HIV vírus elpusztítására.

A természetes összetevők a Georgia Technológia Intézet kutatásai szerint jelentős gyógyszerészeti potenciált rejtenek. Kettő összetevő antibakteriális jellemzőket mutat az eddig az antibiotikumoknak ellenálló Staphylococcus aureus ellen is. Az összetevő, melyet nagy mennyiségben sikerült elkülöníteni - az úgynevezett bromophycolide A -, elpusztította a tumorsejteket úgy, hogy programozott sejthalált - apoptózist - idézett elő. Ez egy olyan folyamat, mely az új rákellenes készítmények egyik ígéretes sarokpontja. 

Természetesen még sok kutatásra van szükség ahhoz, hogy ezen összetevőkből gyógyszer készülhessen. Legalább egy évtized kell a készítmény kifejlesztéséhez. 

[ Delta, Science Daily ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Lighthouse

Egypt, Red Sea

11/21 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcsikóhal legalább 1.5m-es hal nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés