»» ««

Narkózis orvosi felügyelettel

Magyarország

Vajon milyen lehet a nitrogén narkózis, mennyire bírom a mélységet, hogy reagálok rá? Felmerültek már benned ezek a kérdések? Gyere velünk, dobjunk egy ötvenest!

Semmi pánik, senki életét nem kívánjuk kockáztatni egy esztelen mélymerüléssel. Pár hete írtunk Magyarország első hivatalosan működő dekompressziós kamrájáról. Szerkesztőségünk lehetőséget kapott arra, hogy biztonságos körülmények között, orvosi felügyelet mellett megtapasztaljuk a nagy nyomású nitrogén hatását szervezetünkre - a dekókamrában. 

Mi értelme van ennek az egésznek?

Először is jó mulatság. Az eddigi néhány merülések tapasztalata alapján... nem lövöm le a poént, legyen elég annyi, hogy a résztvevők könnyesre nevették magukat, szóval jó móka lesz. A merülésről készült video felvételt a végén megkapjuk!

Emellett - és ez az igazi ok - megismerhetjük, hogy miként reagálunk a nagyobb mélységekben fellépő hatásokra, és ehhez nem kell kockára tenni testi épségünket, hogy suttyomban valahol dobjunk egy ötvenest. Tudjuk-e kontrollálni magunkat, mennyire működik a memória, képesek vagyunk koncentrálni, és végrehajtani akár olyan egyszerű feladatot, mint leolvasni és értelmezni egy búvár komputer adatait? Egyébként a búvár komputerét bárki magával hozhatja, ha esetleg logolni szeretné mi is történt vele a merülés alatt.

Minden embernél más a nitrogén hatása, másként éli meg. Van akinél pl. a környezeti hangok változnak meg, van akit elönt egy részeg boldogság, rezignált lesz vagy épp kellemetlenül kezdni érezni magát. Mindannyian másként reagálunk a nitrogén narkózisra. Itt most megtudhatod, rád hogyan hat, és amikor éles körülmények között azt tapasztalod, hogy ez az érzés kezd a hatalmába keríteni, tudni fogod... vigyázat, veszély!

Hogyan fog az egész történni?
A tényleges merülés előtt körülbelül fél órás elméleti "oktatást" kapunk, majd beköltözünk a kamrába. Búvárfelszerelést nem kell hozni (de nem vagyunk semmi rossznak elrontói, ha valaki úgy érzni, akár be is öltözhet), sőt még fürdőruha, törülköző sem, ellenben akinek van, az hozhatja a komputerét.
A szimulált merülés során a résztvevők fokozatosan 50 méternek megfelelő nyomás alá kerülnek, ahol pár percet töltenek, és néhány feladat megoldása közben felmérhetik, hogyan reagálnak a mélységre. A teljes merülés alatt folyamatos orvosi kontroll alatt fogunk állni. Úgy a kamrában, mint kívülről szakemberek felügyelnek ránk. A merülés várhatóan kb. másfél óra lesz, beírhatod a merülési naplódba, sőt, még különleges pecsétet is kapunk.

Portálunk szerkesztősége szervez egy ilyen merüléseket, jelentkezők számának függvényében. A merüléseket hétvégékre ütemezzük, hogy ne ütközzön a munkahelyekkel, és hogy a vidéki búvárok is fel tudjanak kényelmesen utazni.
További részleteket a jelentkezőkkel egyeztetjük. Jelentkezés a szerkesztőségi email-en,  a levél beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe, ha létszám gond lépne fel.

Kapcsolódó írás: Búvárok Lipótmezőn



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Kanyon

Egypt, Red Sea

7/14 db alapján:érdekes(átlag: 3.9) átlagos nehézségű
max: 51m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülészátony merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés