»» ««

Holtan találták meg a mentőbúvárt

Külföld

A búvár Írország partjainál tűnt el, egy elsüllyedt hajó áldozatának keresése közben.

Billy O'Connor volt az egyike a két önkéntesnek, akik december 1-én Wexford megyében viharos időben merültek alá, hogy a két nappal korábban elsüllyedt Rising Sun halászhajó legénységének egyik tagját megtalálják. A három főből ugyanis csak egyikük élte túl a balesetet, Jimmy Meylert röviddel a süllyedés után már csak holtan találták meg. A kapitány, Pat Colfer viszont nem került elő.

O'Connor akkor tűnt el, amikor az 50 méteres merülés után elindultak a felszínre. A Hook Sub-Aqua Club korábbi elnöke igen tapasztalt búvár volt, közel húsz éves búvármúlttal a háta mögött, és számos keresési és mentési akcióban is részt vett már korábban.

A légi és tengeri keresést, amit időközönként fel kellett függeszteni a rossz időjárás miatt, tovább folytatták Colfer és O'Connor után. Végül a haditengerészet búvárai találták meg O'Connor tetemét december 12-én, miután sikerült víz alatti robotkamerával megállapítani a helyzetét. A kapitány, Colfer keresése is tovább folyik, amiben búvárok és robotok vesznek részt, és a felszínen járőrhajókkal is próbálnak a nyomára bukkanni.

[ Divernet ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole / Azure Window

Malta

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés